Hyppää sisältöön
KurpitsafocacciaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kurpitsafocaccia

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Mehevä ja maukas focaccia saa syksyisen vivahteen paahdetusta kurpitsasoseesta. Tarjoa lämmin leipä esimerkiksi valkohomejuuston tai gorgonzolan kanssa.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

12 annosta

Kurpitsasose

  • 1 (n. 2 kg) kokonainen kurpitsa

Focaccia

Pinnalle

Ravintosisältö

  • Energia
    1 665 kJ / 398 kcal
  • Rasva
    18,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,8 g
  • Hiilihydraatit
    44,5 g
  • josta sokereita
    7,9 g
  • Proteiini
    10,8 g
  • Suola
    2,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtele ja kuivaa kurpitsa. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja rihmat. Paloittele se kuorineen lohkoiksi.
  2. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää. Anna jäähtyä ja irrota hedelmäliha lusikalla kuorista.
  3. Soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella tasaiseksi. Valmis sose on paksua, sillä enin neste haihtuu paahtaessa. Ota talteen focacciaan tarvittava sosemäärä ja pakasta loput esimerkiksi seuraavaa leipää varten.
  4. Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja sekoita hiiva veden joukkoon. Lisää kurpitsasose, hunaja ja suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan sekoittaen. Alusta taikina ja lisää 3/4 dl öljyä alustamisen loppuvaiheessa.
  5. Kaavi taikina kulhosta ja vaivaa sitä öljytyllä työtasolla 5 minuuttia. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  6. Voitele uunipannu tai uunivuoka (20 cm x 30 cm) öljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja painele se vuoan reunoja myöten. Valuta päälle loput öljystä (1/4 dl). Kohota leivinpaperin alla 40 minuuttia.
  7. Painele leivän pintaan sormilla kuoppia ja valuta päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä ja sormisuolaa.
  8. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  9. Nosta kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Leikkaa jäähtynyt leipä annospaloiksi.
Kurpitsan voi kypsentää kuorineen, sillä pehmeä hedelmäliha irtoaa helposti paahtuneesta kuoresta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (44 arviota)

  • Jocke
    3 vuotta sitten
    Jauhoja aivan liian vähän tuohon nestemäärään.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Jocke, kiitos kommentista. Resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaisesti, mutta toki jos taikinasi näyttää kaipaavan lisää nestettä, voi sitä varovasti lisätä tarpeen mukaan.