Kurpitsafocaccia
Mehevä ja maukas focaccia saa syksyisen vivahteen paahdetusta kurpitsasoseesta. Tarjoa lämmin leipä esimerkiksi valkohomejuuston tai gorgonzolan kanssa. Noin 0,75€/annos.*
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
Kurpitsasose
- 1(n. 2 kg)kokonainen kurpitsa
Focaccia
- 200g(n. 2,2 dl)kurpitsasosetta
- 2dlvettä
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 1tlsuolaa
- 1dlPirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
Pinnalle
- 1/4dlPirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
Valmistus
yli 60 min- Huuhtele ja kuivaa kurpitsa. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja rihmat. Paloittele se kuorineen lohkoiksi.
- Paahda 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää. Anna jäähtyä ja irrota hedelmäliha lusikalla kuorista.
- Soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella tasaiseksi. Valmis sose on paksua, sillä enin neste haihtuu paahtaessa. Ota talteen focacciaan tarvittava sosemäärä ja pakasta loput esimerkiksi seuraavaa leipää varten.
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja sekoita hiiva veden joukkoon. Lisää kurpitsasose, hunaja ja suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan sekoittaen. Alusta taikina ja lisää 3/4 dl öljyä alustamisen loppuvaiheessa.
- Kaavi taikina kulhosta ja vaivaa sitä öljytyllä työtasolla 5 minuuttia. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Voitele uunipannu tai uunivuoka (20 cm x 30 cm) öljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja painele se vuoan reunoja myöten. Valuta päälle loput öljystä (1/4 dl). Kohota leivinpaperin alla 40 minuuttia.
- Painele leivän pintaan sormilla kuoppia ja valuta päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä ja sormisuolaa.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Nosta kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Leikkaa jäähtynyt leipä annospaloiksi.
Tiesitkö että...
Kurpitsan voi kypsentää kuorineen, sillä pehmeä hedelmäliha irtoaa helposti paahtuneesta kuoresta. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Jauhoja aivan liian vähän tuohon nestemäärään.
Jocke, kiitos kommentista. Resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaisesti, mutta toki jos taikinasi näyttää kaipaavan lisää nestettä, voi sitä varovasti lisätä tarpeen mukaan.