Kurpitsafocaccia
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Mehevä ja maukas focaccia saa syksyisen vivahteen paahdetusta kurpitsasoseesta. Tarjoa lämmin leipä esimerkiksi valkohomejuuston tai gorgonzolan kanssa.
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
12 annosta
Kurpitsasose
- 1 (n. 2 kg) kokonainen kurpitsa
Focaccia
- 200 g (n. 2,2 dl) kurpitsasosetta
- 2 dl vettä
- 1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
- 1 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
- 1 tl suolaa
- 6 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 1 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
Pinnalle
- 1/4 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1/4 dl Pirkka kurpitsansiemeniä
- 2 tl Pirkka Parhaat sormisuolaa
Ravintosisältö
- Energia1 665 kJ / 398 kcal
- Rasva18,2 g
- josta tyydyttynyttä2,8 g
- Hiilihydraatit44,5 g
- josta sokereita7,9 g
- Proteiini10,8 g
- Suola2,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Huuhtele ja kuivaa kurpitsa. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja rihmat. Paloittele se kuorineen lohkoiksi.
- Paahda 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää. Anna jäähtyä ja irrota hedelmäliha lusikalla kuorista.
- Soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella tasaiseksi. Valmis sose on paksua, sillä enin neste haihtuu paahtaessa. Ota talteen focacciaan tarvittava sosemäärä ja pakasta loput esimerkiksi seuraavaa leipää varten.
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja sekoita hiiva veden joukkoon. Lisää kurpitsasose, hunaja ja suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan sekoittaen. Alusta taikina ja lisää 3/4 dl öljyä alustamisen loppuvaiheessa.
- Kaavi taikina kulhosta ja vaivaa sitä öljytyllä työtasolla 5 minuuttia. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Voitele uunipannu tai uunivuoka (20 cm x 30 cm) öljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja painele se vuoan reunoja myöten. Valuta päälle loput öljystä (1/4 dl). Kohota leivinpaperin alla 40 minuuttia.
- Painele leivän pintaan sormilla kuoppia ja valuta päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä ja sormisuolaa.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Nosta kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Leikkaa jäähtynyt leipä annospaloiksi.
Kurpitsan voi kypsentää kuorineen, sillä pehmeä hedelmäliha irtoaa helposti paahtuneesta kuoresta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(78 arviota)
- yli 60 min4,3(19 arviota)
- yli 60 min4,0(20 arviota)
- yli 60 min3,9(245 arviota)
- yli 60 min3,9(46 arviota)
- yli 60 min3,8(44 arviota)
- yli 60 min3,9(15 arviota)
- yli 60 min3,5(4 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (44 arviota)
- Jocke3 vuotta sittenJauhoja aivan liian vähän tuohon nestemäärään.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJocke, kiitos kommentista. Resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaisesti, mutta toki jos taikinasi näyttää kaipaavan lisää nestettä, voi sitä varovasti lisätä tarpeen mukaan.