Italianpata uunissa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Italianpata valmistuu helposti ja nopeasti ateria-aineksista. Paista se meheväksi uunissa ja tuunaa porkkanaraasteella, juustoraasteella sekä basilikalla!
Ainekset
4 annosta
1 pkt (400 g) | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 (110 g) | porkkana tai |
1 ps (150 g) | tai |
6 dl | kiehuvaa vettä tai |
1/2 ps (á 150 g) | tai |
Lisäksi | |
---|---|
tuoretta basilikaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 415 kJ / 99 kcal |
Rasva | 5,7 g |
josta tyydyttynyttä | 2,9 g |
Hiilihydraatit | 1,7 g |
josta sokereita | 0,7 g |
Proteiini | 9,9 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Ruskista jauheliha pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi.
Kaada ateria-ainekset uunivuokaan. Lisää myös jauheliha, porkkanaraaste ja kiehautettu vesi. Sekoita tasaiseksi. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan ennen tarjoamista. Viimeistele basilikanlehdillä.
Voit lisätä italianpataan myös muita kasviksia, kuten esimerkiksi tomaattia! Emmental-mozzarellajuustoraasteen voi halutessaan korvata Grana Padano -juustolastuilla, jotka lisätään vuokaan vasta paistamisen jälkeen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Blå Band Italian Pata 150gHinta 3,15/kpl21,00/kg
- Plussa-etu −12 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl13,33/kgIlman Plussa-korttia 2,29/kpl (15,27/kg)
- Snellman 400g Kunnon naudan jauheliha 10%Hinta 5,75/kpl14,38/kg
- Atria parempi nauta jauheliha 10% 400gHinta 4,75/kpl11,88/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Porkkana 500g luomu Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(169 arviota)
- alle 30 min3,8(234 arviota)
- alle 30 min3,8(48 arviota)
- yli 60 min4,7(40 arviota)
- 30 - 60 min3,5(150 arviota)
- alle 30 min3,9(1 029 arviota)
- alle 30 min3,9(960 arviota)
- alle 30 min3,9(217 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (150 arviota)
- Helmi7 kuukautta sittenHelppo ja nopea ruoka! Laitoin jauhelihan tilalle härkiskaurajauhista. Vettä 4dl.
- Miksi näissä reseptissä on aina liikaa nestettä?1 vuosi sittenVideolla ei tasan käytetä 6dl vettä. 3dl riittäneet
- Salla1 vuosi sittenVeden määrää tuli pohdittua. Vuoka oli ollut puoli tuntia uunissa ja ruoka oli edelleen kuin keittoa. Pidin sitten vuokaa uunissa 50min, nesteen määrä oli vähän vähentynyt ja ruokaa pystyi jopa syömään haarukalla. Noh kyllä se ruoka menee kasaan kun kylmenee ja laittaa jääkaappiin. Varmasti parhaimmillaan huomenna uudelleen lämmittäessä.
- .1 vuosi sittenTodella hyvää
- kotikokki1 vuosi sittentein x2 määrän 30cm korkea reunaiseen vuokaan (ei lasagnevuoka). mukaan 500g tomaattimurskaa ja vain 5dl vettä. laakeampi vuoka ehkä vaatii enemmän vettä mutta itsellä onnistui selvästi ohjetta pienemmällä määrällä. uunissa pidin 25-30 min. ohjeessa oleva juuston määrä on myös melkoinen (karsin sen vähän alle puoleen).
- PugBuc2 vuotta sittenMä tykkään pataruoasta ja tämä on hyvä ohje. Itse olen laittanut italianpadan uuniin makaronilaatikon mukaisesti. Juustoraaste vaan päälle ja uuniin. NAM!
- Miksu2 vuotta sittenKaksinkertaisella ohjeella saa isompaan vuokaan (lasagnevuoan kokoinen) Lisäksi yrttitomaattimurskaa jauhelihan joukkoon makua tuomaan, tällöin veden määrää voi vähentää pari desiä