Italianpata uunissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Italianpata uunissa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Italianpata valmistuu helposti ja nopeasti ateria-aineksista. Paista se meheväksi uunissa ja tuunaa porkkanaraasteella, juustoraasteella sekä basilikalla!

    Ainekset

    4 annosta
    1 pkt (400 g)
     
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 (110 g)
     
    porkkana
    tai
    1 ps (150 g)
     
    tai
    6 dl
     
    kiehuvaa vettä
    tai
    1/2 ps (á 150 g)
     
    tai

    Lisäksi

     
    tuoretta basilikaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    415 kJ / 99 kcal
    Rasva
    5,7 g
    josta tyydyttynyttä
    2,9 g
    Hiilihydraatit
    1,7 g
    josta sokereita
    0,7 g
    Proteiini
    9,9 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Ruskista jauheliha pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi.

    Kaada ateria-ainekset uunivuokaan. Lisää myös jauheliha, porkkanaraaste ja kiehautettu vesi. Sekoita tasaiseksi. Ripottele pinnalle juustoraaste.

    Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan ennen tarjoamista. Viimeistele basilikanlehdillä.

    Voit lisätä italianpataan myös muita kasviksia, kuten esimerkiksi tomaattia! Emmental-mozzarellajuustoraasteen voi halutessaan korvata Grana Padano -juustolastuilla, jotka lisätään vuokaan vasta paistamisen jälkeen.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Porkkana pesty Suomi
      Hinta n. 0,15/kpl
      1,49/kg
    • Blå Band Italian Pata 150g
      Hinta 3,15/kpl
      21,00/kg
    • Plussa-etu −12 %
      Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinen
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,00/2 kpl
      13,33/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,29/kpl (15,27/kg)
    • Snellman 400g Kunnon naudan jauheliha 10%
      Hinta 5,75/kpl
      14,38/kg
    • Atria parempi nauta jauheliha 10% 400g
      Hinta 4,75/kpl
      11,88/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,19/kpl
      44,07/kg
    • Porkkana multa Suomi
      Hinta n. 0,15/kpl
      1,49/kg
    • Porkkana 500g luomu Suomi 1lk
      Hinta 1,69/kpl
      3,38/kg
    • Järvikylä basilika rkk FI
      Hinta 1,89/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,3 (150 arviota)

    • Helmi
      7 kuukautta sitten
      Helppo ja nopea ruoka! Laitoin jauhelihan tilalle härkiskaurajauhista. Vettä 4dl.
    • Miksi näissä reseptissä on aina liikaa nestettä?
      1 vuosi sitten
      Videolla ei tasan käytetä 6dl vettä. 3dl riittäneet
    • Salla
      1 vuosi sitten
      Veden määrää tuli pohdittua. Vuoka oli ollut puoli tuntia uunissa ja ruoka oli edelleen kuin keittoa. Pidin sitten vuokaa uunissa 50min, nesteen määrä oli vähän vähentynyt ja ruokaa pystyi jopa syömään haarukalla. Noh kyllä se ruoka menee kasaan kun kylmenee ja laittaa jääkaappiin. Varmasti parhaimmillaan huomenna uudelleen lämmittäessä.
    • .
      1 vuosi sitten
      Todella hyvää
    • kotikokki
      1 vuosi sitten
      tein x2 määrän 30cm korkea reunaiseen vuokaan (ei lasagnevuoka). mukaan 500g tomaattimurskaa ja vain 5dl vettä. laakeampi vuoka ehkä vaatii enemmän vettä mutta itsellä onnistui selvästi ohjetta pienemmällä määrällä. uunissa pidin 25-30 min. ohjeessa oleva juuston määrä on myös melkoinen (karsin sen vähän alle puoleen).
    • PugBuc
      2 vuotta sitten
      Mä tykkään pataruoasta ja tämä on hyvä ohje. Itse olen laittanut italianpadan uuniin makaronilaatikon mukaisesti. Juustoraaste vaan päälle ja uuniin. NAM!
    • Miksu
      2 vuotta sitten
      Kaksinkertaisella ohjeella saa isompaan vuokaan (lasagnevuoan kokoinen) Lisäksi yrttitomaattimurskaa jauhelihan joukkoon makua tuomaan, tällöin veden määrää voi vähentää pari desiä