Kantarellibolognese
Kanttarellibolognese on sienten ystävien suosikkipastakastike. Voit käyttää kastikkeeseen myös tuoreita sieniä.
4 annostaalle 30 min123 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 1ps(25 g)kuivattuja kantarelleja
- n. 3dlvettä
- 1(100 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1tlk(390 g)Pirkka yrttitomaattimurskaa
- 1/2rs(à 250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1/2dltuoretta basilikaa hienonnettuna
Lisäksi
Valmistus
alle 30 min- Murenna kantarelleja hieman käsin ja pane ne likoamaan kylmään veteen. (Voit myös hienontaa sienet liottamisen jälkeen.)
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli kuullottumaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada pannulle tomaattimurska ja sienet liotusvesineen. Anna kastikkeen hautua kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes sienet ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä.
- Lisää pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit ja basilika.
- Tarjoa spagetin ja juustoraasteen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit tehdä pastan myös tuoreista kantarelleistä, joita tarvitset noin 1 l. Haihduta kantarelleista irtoava neste pannulla ilman rasvaa.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat
Ravintosisältö per 100 g
- 123 kcal514 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja19,3 g
- Rasvaa1,85 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Annan tälle tiukan kakkoseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen