• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kantarellibolognese

Kantarellibolognese
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 123 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1ps(25 g)kuivattuja kantarelleja
    • n. 3dlvettä
    • 1(100 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1/2rs(à 250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
    • 1/2dltuoretta basilikaa hienonnettuna

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Murenna kantarelleja hieman käsin ja pane ne likoamaan kylmään veteen. (Voit myös hienontaa sienet liottamisen jälkeen.)
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli kuullottumaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada pannulle tomaattimurska ja sienet liotusvesineen. Anna kastikkeen hautua kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes sienet ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä.
  4. Lisää pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit ja basilika.
  5. Tarjoa spagetin ja juustoraasteen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä pastan myös tuoreista kantarelleistä, joita tarvitset noin 1 l. Haihduta kantarelleista irtoava neste pannulla ilman rasvaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 123 kcal514 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja19,3 g
  • Rasvaa1,85 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3