Juustoinen jauhelihapiirakka

Juustoinen jauhelihapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 palaa
  • 30 - 60 min
  • 378 kcal / annos (200g)

Ainekset

8 palaa

Täyte

Koristeeksi

    • tuoretta timjamia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Painele tai kauli sulanut taikina piirakkavuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle ja reunoille. Tue piirakan sisäreunat foliosuikaleilla, jotta taikinan reunat eivät valu esipaiston aikana. Siirrä vuoka jääkaappiin hetkeksi.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Leikkaa paprikasta 5 rengasta koristelua varten ja kuutioi loppu paprika. Hienonna sipuli. Lisää jauhelihan joukkoon paprikakuutiot ja sipuli kuullottumaan. Mausta seos timjamilla, suolalla ja pippurilla. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon valutettu maissi ja sinihomejuusto. Lisää myös munat ja kermaviili seokseen.
  3. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 8 minuuttia. Poista foliosuikaleet ja kaada täyte vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Koristele paprikarenkailla.
  4. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. (Peitä piirakan pinta foliolla paistamisen loppuvaiheessa, jos se tummuu liikaa.) Koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoa piirakka haaleana salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 378 kcal1 580 kJ
  • Proteiinia20,9 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa23,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

7
  • Mallu127.2.2016

    Muuten hyvä piirakka mutta aivan liikaa maissia ohjeessa, puoli purkkia riittäisi, nyt aika makea "maissipiirakka" ;)