Täytetyt paprikat

Helppo ruoka syntyy kun täytät puolitetut paprikat maukkaalla täytteellä.
Täytetyt paprikat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 98,5 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4eriväristä paprikaa

Täyte

    • 2rklöljyä
    • 1 1/2dlPirkka pitkäjyväistä riisiä
    • 4dlvettä
    • 1/2lihaliemikuutiota
    • 2dlPirkka maissia (pakaste)
    • 1tlk(280 g)Pirkka herkkusieniviipaleita
    • 150gPirkka saunapalvikinkkua
    • 1/2dlruohosipulisilppua
    • 2tloreganoa
    • 1 1/2dlemmental-juustoraastetta

Päälle

    • 2dlemmental-juustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise paprikat. Poista siemenet ja kanta. Nosta paprikanpuolikkaat voideltuun uunivuokaan.
  2. Kuumenna öljy kasarissa, lisää riisi ja kuullota pari minuuttia. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Anna riisin hautua kypsäksi miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  3. Lisää maissi, valutetut herkkusienet ja suikaloitu palvikinkku. Mausta ruohosipulilla ja oreganolla. Sekoita joukkoon juustoraaste. Tarkista maku.
  4. Täytä paprikat riisiseoksella ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa aterian lisäkkeenä tai leivän ja salaatin kanssa pikkulämpimänä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 98,5 kcal412 kJ
  • Proteiinia4,86 g
  • Hiilihydraatteja9,86 g
  • Rasvaa4,52 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10