Itse tehty ricotta
- Annosmäärä1 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Itse tehty ricotta on helppo valmistaa. Ricotta maistuu sellaisenaan levitteenä tuorejuuston tapaan, mutta voit käyttää sitä myös leivonnassa.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ravintosisältö
- Energia1 756 kJ / 423 kcal
- Rasva34,5 g
- josta tyydyttynyttä22,4 g
- Hiilihydraatit15,8 g
- josta sokereita15,8 g
- Proteiini11 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kuumenna kattilassa maito ja kerma lähes kiehuvaksi. Lisää sitruunanmehu ja kiehauta.
- Nosta kattila liedeltä. Lisää suola ja sekoittele hetken aikaa. Anna juoksettuneen seoksen seistä muutama minuutti, älä enää sekoita.
- Levitä puhdas harsokangas lävikön tai juustomuotin päälle. Kaada massa harson päälle ja valuta. Valuta massaa pari tuntia. Mitä pidempään massaa valuttaa, sitä kiinteämpi juustosta tulee.
Huom! Voit korvata sitruunanmehun valkoviinietikalla. Juusto on miedon makuista, jotta se sopii myös makeisiin ruokiin. Lisää juustoon halutessasi suolaa, pippuria ja yrttejä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,35/kpl1,35/l
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,89/kpl5,78/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,64/kpl3,79/kg
- Pysyvästi edullinenValio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Valio vapaan lehmän täysmaito 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Valio Keittiön kuohukerma 0,5lHinta 4,09/kpl8,18/l
- Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositonHinta 2,99/kpl9,06/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,61/kpl3,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min4,9(8 arviota)
- yli 60 min3,8(112 arviota)
- alle 15 min3,4(80 arviota)
- yli 60 min4,2(38 arviota)
- yli 60 min3,8(5 arviota)
- yli 60 min4,5(349 arviota)
- yli 60 min4,4(47 arviota)
- yli 60 min4,3(85 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (56 arviota)
- Italiassa asuva1 vuosi sittenOhje on tuorejuustolle, ei ricottalle. Ricotta tehdään herasta, siis siitä nesteestä, joka valutetaan juustosta siivilän läpi.
- Pullahiiri2 vuotta sittenVaikka tein ihan ohjeen mukaan, valmista juustoa tuli todella vähän! Varmaan hyvä jos vajaa desilitra. :( Teinkö jotain väärin?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPullahiiri, harmillista kuulla. Kuulostaa siltä, että juustomassa ei jostain syystä ole lähtenyt kunnolla juoksettumaan. Valmista juustoa tulisi tulla reseptin määrillä ainakin 500 g. Maidon ja kerman tuoreus tai sitruunan happamuus ovat voineet vaikuttaa juoksettumiseen.