Itse tehty ricotta
- Annosmäärä1 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Itse tehty ricotta on helppo valmistaa. Ricotta maistuu sellaisenaan levitteenä tuorejuuston tapaan, mutta voit käyttää sitä myös leivonnassa.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
1 kpl
2 l | tai |
5 dl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 dl | sitruunanmehua tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 759 kJ / 423 kcal |
Rasva | 34,5 g |
josta tyydyttynyttä | 23 g |
Hiilihydraatit | 15,8 g |
josta sokereita | 15,8 g |
Proteiini | 11 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuumenna kattilassa maito ja kerma lähes kiehuvaksi. Lisää sitruunanmehu ja kiehauta.
Nosta kattila liedeltä. Lisää suola ja sekoittele hetken aikaa. Anna juoksettuneen seoksen seistä muutama minuutti, älä enää sekoita.
Levitä puhdas harsokangas lävikön tai juustomuotin päälle. Kaada massa harson päälle ja valuta. Valuta massaa pari tuntia. Mitä pidempään massaa valuttaa, sitä kiinteämpi juustosta tulee.
Huom! Voit korvata sitruunanmehun valkoviinietikalla. Juusto on miedon makuista, jotta se sopii myös makeisiin ruokiin. Lisää juustoon halutessasi suolaa, pippuria ja yrttejä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,35/kpl1,35/l
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Valio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,89/kpl1,89/l
- Juustoportti Perhemeijerin täysmaito 1lHinta 1,65/kpl1,65/l
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(35 arviota)
- yli 60 min3,6(79 arviota)
- alle 15 min4,9(7 arviota)
- yli 60 min4,2(29 arviota)
- 30 - 60 min3,4(98 arviota)
- yli 60 min4,5(32 arviota)
- yli 60 min4,6(214 arviota)
- 30 - 60 min3,9(184 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (52 arviota)
- Pullahiiri1 vuosi sittenVaikka tein ihan ohjeen mukaan, valmista juustoa tuli todella vähän! Varmaan hyvä jos vajaa desilitra. :( Teinkö jotain väärin?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPullahiiri, harmillista kuulla. Kuulostaa siltä, että juustomassa ei jostain syystä ole lähtenyt kunnolla juoksettumaan. Valmista juustoa tulisi tulla reseptin määrillä ainakin 500 g. Maidon ja kerman tuoreus tai sitruunan happamuus ovat voineet vaikuttaa juoksettumiseen.