Itse tehty ricotta
Itse tehty ricotta on helppo valmistaa. Ricotta maistuu sellaisenaan levitteenä tuorejuuston tapaan, mutta voit käyttää sitä myös leivonnassa. Noin 4,75 €/annos*
1 kplyli 60 min
Ainekset
1 kpl
- 1/2tlsuolaa
- 1/2dlsitruunanmehua
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna kattilassa maito ja kerma lähes kiehuvaksi. Lisää sitruunanmehu ja kiehauta.
- Nosta kattila liedeltä. Lisää suola ja sekoittele hetken aikaa. Anna juoksettuneen seoksen seistä muutama minuutti, älä enää sekoita.
- Levitä puhdas harsokangas lävikön tai juustomuotin päälle. Kaada massa harson päälle ja valuta. Valuta massaa pari tuntia. Mitä pidempään massaa valuttaa, sitä kiinteämpi juustosta tulee.
Tiesitkö että...
Huom! Voit korvata sitruunanmehun valkoviinietikalla. Juusto on miedon makuista, jotta se sopii myös makeisiin ruokiin. Lisää juustoon halutessasi suolaa, pippuria ja yrttejä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kommentoi