Hyppää sisältöön
Itse tehty ricottaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itse tehty ricotta

  • Annosmäärä1 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Itse tehty ricotta on helppo valmistaa. Ricotta maistuu sellaisenaan levitteenä tuorejuuston tapaan, mutta voit käyttää sitä myös leivonnassa.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

1 kpl

Ravintosisältö

  • Energia
    1 756 kJ / 423 kcal
  • Rasva
    34,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    22,4 g
  • Hiilihydraatit
    15,8 g
  • josta sokereita
    15,8 g
  • Proteiini
    11 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna kattilassa maito ja kerma lähes kiehuvaksi. Lisää sitruunanmehu ja kiehauta.
  2. Nosta kattila liedeltä. Lisää suola ja sekoittele hetken aikaa. Anna juoksettuneen seoksen seistä muutama minuutti, älä enää sekoita.
  3. Levitä puhdas harsokangas lävikön tai juustomuotin päälle. Kaada massa harson päälle ja valuta. Valuta massaa pari tuntia. Mitä pidempään massaa valuttaa, sitä kiinteämpi juustosta tulee.
Huom! Voit korvata sitruunanmehun valkoviinietikalla. Juusto on miedon makuista, jotta se sopii myös makeisiin ruokiin. Lisää juustoon halutessasi suolaa, pippuria ja yrttejä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Hinta 1,35/kpl
    1,35/l
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,64/kpl
    3,79/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Valio luomu vanhanajan täysmaito 1l
    Hinta 1,45/kpl
    1,45/l
  • Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/l
  • Valio Keittiön kuohukerma 0,5l
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/l
  • Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositon
    Hinta 2,99/kpl
    9,06/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,79/kpl
    2,98/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,61/kpl
    3,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (56 arviota)

  • Italiassa asuva
    1 vuosi sitten
    Ohje on tuorejuustolle, ei ricottalle. Ricotta tehdään herasta, siis siitä nesteestä, joka valutetaan juustosta siivilän läpi.
  • Pullahiiri
    2 vuotta sitten
    Vaikka tein ihan ohjeen mukaan, valmista juustoa tuli todella vähän! Varmaan hyvä jos vajaa desilitra. :( Teinkö jotain väärin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Pullahiiri, harmillista kuulla. Kuulostaa siltä, että juustomassa ei jostain syystä ole lähtenyt kunnolla juoksettumaan. Valmista juustoa tulisi tulla reseptin määrillä ainakin 500 g. Maidon ja kerman tuoreus tai sitruunan happamuus ovat voineet vaikuttaa juoksettumiseen.