Piimäjuusto
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Perinteinen piimäjuusto on yllättävän helppo valmistaa itse. Pehmeän täyteläinen kotijuusto kruunaa juhlapöydän.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8 annosta
2 l | tai |
3 | kananmunaa tai |
1 prk (200 g) | kermaviiliä tai |
1 l | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 194 kJ / 522 kcal |
Rasva | 27,7 g |
josta tyydyttynyttä | 16,4 g |
Hiilihydraatit | 36,7 g |
josta sokereita | 36,7 g |
Proteiini | 31,6 g |
Suola | 1,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kiehauta maito kattilassa. Sekoita munat, kermaviili ja piimä kulhossa. Lisää seos kuumaan maitoon rauhallisesti, sekoita vain hetki. Kiehauta ja kytke lämpö pois. Anna seoksen levätä kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes juustomassa on erottunut.
Asettele harsoliina siivilään tai lävikköön ja nosta kulhon päälle. Nostele juustomassa reikäkauhalla tai toisella siivilällä liinan päälle. Sekoita suola tasaisesti massaan. Annan juuston jäähtyä hetki. Kiepauta liinan liepeet nyytiksi niin, että juusto saa pallon muodon. Nosta juusto jääkaappiin valumaan vähintään 2 tunniksi.
Tarjoa juusto leivän päällä tai osana juustotarjotinta.
Voit halutessasi maustaa munat, kermaviilin ja piimän vaniljasokerilla (2 rkl) ennen kuin lisäät seoksen kuumaan maitoon, jos haluat tarjota piimäjuuston hillon kanssa jälkiruokana.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,29/kpl1,29/l
- Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1lHinta 1,19/kpl1,19/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pysyvästi edullinenValio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Valio vapaan lehmän täysmaito 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gHinta 0,59/kpl2,95/kg
- Juustoportti luomu kermaviili 200gHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Pysyvästi edullinenValio rasvaton piimä 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Valio rasvaton piimä 1 lpiimä HYLA®Hinta 2,09/kpl2,09/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(110 arviota)
- yli 60 min4,3(44 arviota)
- yli 60 min4,5(32 arviota)
- yli 60 min3,9(56 arviota)
- yli 60 min4,3(15 arviota)
- yli 60 min3,8(57 arviota)
- alle 15 min3,9(46 arviota)
- yli 60 min3,9(45 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (38 arviota)
- Helena1 vuosi sittenTähän voisi lisätä vinkin, miten saa hyvät sämpylät tehtyä jäljelle jääneestä herasta.
- Jaakko3 vuotta sittenMoi, toi 2 rkl vanilja sokeria on kyllä paljon.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJaakko, vaniljasokerin määrä on tässä reseptissä oikein, sillä vaniljasokeri lisätään massaan ennen valutusta, joilloin vaniljan maku hiukan mietonee. Perinteisesti piimäjuustossa ei käytetä vaniljasokeria, mutta sitä voi lisätä jos haluaa esimerkiksi tarjota juustoa hillon kanssa jälkiruokana.
- Ananaspakureseptit.fi5 vuotta sittenTosi hyvä resepti nam!!