Piimäjuusto
Piimäjuusto muuttuu trendiherkuksi, kun käärit sen buffalomozzarellan muotoon ja maustat ripauksella vaniljaa.
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 3kananmunaa
- 1prk(200 g)kermaviiliä
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Kiehauta maito kattilassa. Sekoita munat, kermaviili ja piimä kulhossa. Lisää seos kuumaan maitoon rauhallisesti, sekoita vain hetki. Kiehauta ja kytke lämpö pois. Anna seoksen levätä kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes juustomassa on erottunut.
- Asettele harsoliina siivilään tai lävikköön ja nosta kulhon päälle. Nostele juustomassa reikäkauhalla tai toisella siivilällä liinan päälle. Sekoita suola tasaisesti massaan. Annan juuston jäähtyä hetki. Kiepauta liinan liepeet nyytiksi niin, että juusto saa pallon muodon. Nosta juusto jääkaappiin valumaan vähintään 2 tunniksi.
- Tarjoa juusto leivän päällä tai osana juustotarjotinta.
Tiesitkö että...
Voit halutessasi maustaa munat, kermaviilin ja piimän vaniljasokerilla (2 rkl) ennen kuin lisäät seoksen kuumaan maitoon, jos haluat tarjota piimäjuuston hillon kanssa jälkiruokana.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Moi, toi 2 rkl vanilja sokeria on kyllä paljon.
Jaakko, vaniljasokerin määrä on tässä reseptissä oikein, sillä vaniljasokeri lisätään massaan ennen valutusta, joilloin vaniljan maku hiukan mietonee. Perinteisesti piimäjuustossa ei käytetä vaniljasokeria, mutta sitä voi lisätä jos haluaa esimerkiksi tarjota juustoa hillon kanssa jälkiruokana.
Tosi hyvä resepti nam!!