PiimäjuustoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piimäjuusto

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Piimäjuusto muuttuu trendiherkuksi, kun käärit sen buffalomozzarellan muotoon ja maustat ripauksella vaniljaa.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta
2 l
 
tai
3
 
kananmunaa
tai
1 prk (200 g)
 
kermaviiliä
tai
1 l
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
2 199 kJ / 522 kcal
Rasva
27,7 g
josta tyydyttynyttä
17,4 g
Hiilihydraatit
36,7 g
josta sokereita
36,7 g
Proteiini
31,6 g
Suola
1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kiehauta maito kattilassa. Sekoita munat, kermaviili ja piimä kulhossa. Lisää seos kuumaan maitoon rauhallisesti, sekoita vain hetki. Kiehauta ja kytke lämpö pois. Anna seoksen levätä kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes juustomassa on erottunut.

Asettele harsoliina siivilään tai lävikköön ja nosta kulhon päälle. Nostele juustomassa reikäkauhalla tai toisella siivilällä liinan päälle. Sekoita suola tasaisesti massaan. Annan juuston jäähtyä hetki. Kiepauta liinan liepeet nyytiksi niin, että juusto saa pallon muodon. Nosta juusto jääkaappiin valumaan vähintään 2 tunniksi.

Tarjoa juusto leivän päällä tai osana juustotarjotinta.

Voit halutessasi maustaa munat, kermaviilin ja piimän vaniljasokerilla (2 rkl) ennen kuin lisäät seoksen kuumaan maitoon, jos haluat tarjota piimäjuuston hillon kanssa jälkiruokana.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/l
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,00/4 kpl
    2,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,59/kpl (2,95/kg)
  • Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1l
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Valio luomu vanhanajan täysmaito 1l
    Hinta 1,79/kpl
    1,79/l
  • Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/l
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Juustoportti luomu kermaviili 200g
    Hinta 1,45/kpl
    7,25/kg
  • Ahvenanmaan kermaviili 200g laktoositon
    Hinta 0,99/kpl
    4,95/kg
  • Valio rasvaton piimä 1 lpiimä HYLA®
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/l
  • Valio rasvaton piimä 1l
    Hinta 1,45/kpl
    1,45/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (37 arviota)

  • Helena
    7 kuukautta sitten
    Tähän voisi lisätä vinkin, miten saa hyvät sämpylät tehtyä jäljelle jääneestä herasta.
  • Jaakko
    2 vuotta sitten
    Moi, toi 2 rkl vanilja sokeria on kyllä paljon.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Jaakko, vaniljasokerin määrä on tässä reseptissä oikein, sillä vaniljasokeri lisätään massaan ennen valutusta, joilloin vaniljan maku hiukan mietonee. Perinteisesti piimäjuustossa ei käytetä vaniljasokeria, mutta sitä voi lisätä jos haluaa esimerkiksi tarjota juustoa hillon kanssa jälkiruokana.
  • Ananaspakureseptit.fi
    4 vuotta sitten
    Tosi hyvä resepti nam!!