KotijuustoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kotijuusto

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Kotijuusto eli piimäjuusto on alun perin osa länsisuomalaista ruokaperinnettä. Kotijuuston valmistaminen on myös yksi hyvä keino vähentää ruokahävikkiä.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta
3 l
 
tai
1 l
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 402 kJ / 332 kcal
Rasva
16,2 g
josta tyydyttynyttä
10,5 g
Hiilihydraatit
26,2 g
josta sokereita
26,2 g
Proteiini
20,6 g
Suola
1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuumenna maito lähes kiehuvaksi (85–90 C). Käytä paksupohjaista kattilaa ja sekoita maitoa pohjaa myöten.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munat huoneenlämpöisen piimän kanssa. Nosta kattila pois kuumalta levyltä ja sekoita piimä-munaseos maidon joukkoon. Odota, kunnes seos juustoutuu ja kirkas hera erottuu.

Vuoraa juustomuotti tai siivilä harsokankaalla ja laita alle astia. Nostele juustomassa reikäkauhan avulla muottiin. Ripottele kerrosten väliin suolaa.

Peitä juustomassa harsolla ja pane päälle kevyt paino. Siirrä juusto vuorokaudeksi kylmään ja anna heran valua alla olevaan astiaan.

Vinkki! Kotijuuston valmistukseen ei kannata käyttää UHT-maitoa, koska se ei juoksetu kunnolla. Voit käyttää juustosta valutetun heran esimerkiksi sämpylätaikinan nesteenä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/l
  • Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1l
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Valio luomu vanhanajan täysmaito 1l
    Hinta 1,79/kpl
    1,79/l
  • Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/l
  • Valio rasvaton piimä 1 lpiimä HYLA®
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/l
  • Valio rasvaton piimä 1l
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/l
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (99 arviota)

  • Kokeilija
    3 kuukautta sitten
    Kauankohan seoksen juustoutumista pitäisi odottaa? Pari kokeilua meni hukkaan, kun ei juustoutunut riittävästi.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 kuukautta sitten
    Kokeilija, ikävä kuulla, ettei kotijuusto ole onnistunut toivotulla tavalla. Juuston valmistumiseen menee noin vuorokausi.
  • Marika
    1 vuosi sitten
    1/2 Kerma ja 2 rkl sokeri puuttuu !
  • Kkar
    4 vuotta sitten
    Suolaa tulee 1 ruokalusikallinen ei teelusikallinen. Paistomittari auttaa maidon kuumentamisessa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    tietämätön, UHT-maito tarkoittaa iskukuumennettua maitoa. Tällaisia ovat yleensä avaamattomina lämpimässä säilyvät maidot.
  • tietämätön
    5 vuotta sitten
    mikä on UHT maito ???
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Hei Aloittelija, seoksen pitäisi alkaa juustoutua, kun piimä-munaseos lisätään kuuman maidon joukkoon. Maito tulee kuumentaa lähes kiehuvaksi (85-90 C). On myös tärkeää, että piimä ja munat ovat huoneenlämpöisiä, etteivät ne jäähdytä maitoa.
  • Aloittelija
    6 vuotta sitten
    Ei juustouru mikä avuksi
  • L:L
    6 vuotta sitten
    Eilen tein ns puolikkaan annoksen ja hyvä,pehmeä juusto syntyi!
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Hei Torttu, pakastamista ei ole K-Koekeittiöllä testattu mutta kotijuuston voinee pakastaa. Kotijuuston rakenne saattaa tosin kärsiä pakastamisesta.
  • Torttu
    6 vuotta sitten
    Voiko valmiin kotijuuston pakastaa?
  • tutteli
    8 vuotta sitten
    olen tehnyt kotijuustoa juustojuoksuttimen avulla ja hyvää tuli, piimää en ole kokeillut. varmaan myös hyvää, juoksuttimella tuntuu vaan helpommalla tehdä
  • Vk
    8 vuotta sitten
    1tl suolaa on aika pieni määrä kun suurin osa valuu mesteen ohella pois muuten kyllä hyvä ohje.
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Kokeilija, seoksen pitäisi alkaa juustoutua, kun piimä-munaseos lisätään kuuman maidon joukkoon. Maito tulee kuumentaa lähes kiehuvaksi (85-90 C). On myös tärkeää, että piimä ja munat ovat huoneenlämpöisiä, etteivät ne jäähdytä maitoa.
  • kokeilija
    8 vuotta sitten
    Niin siis missä kohtaa litku alkaa jähmettyä? Ootellu jo tovin...
  • jk
    8 vuotta sitten
    oli hyvä ohje.kokeilkaa sillä toimii.