Kotijuusto
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
3 l | tai |
1 l | tai |
2 | kananmunaa tai |
1 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 398 kJ / 332 kcal |
Rasva | 16,2 g |
josta tyydyttynyttä | 9,7 g |
Hiilihydraatit | 26,2 g |
josta sokereita | 26,2 g |
Proteiini | 20,6 g |
Suola | 1,6 g |
Valmistus
Kuumenna maito lähes kiehuvaksi (85–90 C). Käytä paksupohjaista kattilaa ja sekoita maitoa pohjaa myöten.
Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munat huoneenlämpöisen piimän kanssa. Nosta kattila pois kuumalta levyltä ja sekoita piimä-munaseos maidon joukkoon. Odota, kunnes seos juustoutuu ja kirkas hera erottuu.
Vuoraa juustomuotti tai siivilä harsokankaalla ja laita alle astia. Nostele juustomassa reikäkauhan avulla muottiin. Ripottele kerrosten väliin suolaa.
Peitä juustomassa harsolla ja pane päälle kevyt paino. Siirrä juusto vuorokaudeksi kylmään ja anna heran valua alla olevaan astiaan.
Vinkki! Kotijuuston valmistukseen ei kannata käyttää UHT-maitoa, koska se ei juoksetu kunnolla. Voit käyttää juustosta valutetun heran esimerkiksi sämpylätaikinan nesteenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,29/kpl1,29/l
- Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1lHinta 1,19/kpl1,19/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Valio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,79/kpl1,79/l
- Valio vapaan lehmän täysmaito 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Valio rasvaton piimä 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Valio rasvaton piimä 1 lpiimä HYLA®Hinta 2,09/kpl2,09/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(44 arviota)
- yli 60 min4,2(37 arviota)
- yli 60 min4,5(32 arviota)
- yli 60 min5,0(3 arviota)
- yli 60 min3,9(55 arviota)
- yli 60 min3,9(45 arviota)
- yli 60 min3,9(362 arviota)
- yli 60 min4,3(3 arviota)
Arvostele resepti
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sittenKokeilija, ikävä kuulla, ettei kotijuusto ole onnistunut toivotulla tavalla. Juuston valmistumiseen menee noin vuorokausi.
- Kokeilija11 kuukautta sittenKauankohan seoksen juustoutumista pitäisi odottaa? Pari kokeilua meni hukkaan, kun ei juustoutunut riittävästi.
- Marika2 vuotta sitten1/2 Kerma ja 2 rkl sokeri puuttuu !
- Kkar4 vuotta sittenSuolaa tulee 1 ruokalusikallinen ei teelusikallinen. Paistomittari auttaa maidon kuumentamisessa.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittentietämätön, UHT-maito tarkoittaa iskukuumennettua maitoa. Tällaisia ovat yleensä avaamattomina lämpimässä säilyvät maidot.
- tietämätön6 vuotta sittenmikä on UHT maito ???
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Aloittelija, seoksen pitäisi alkaa juustoutua, kun piimä-munaseos lisätään kuuman maidon joukkoon. Maito tulee kuumentaa lähes kiehuvaksi (85-90 C). On myös tärkeää, että piimä ja munat ovat huoneenlämpöisiä, etteivät ne jäähdytä maitoa.
- Aloittelija6 vuotta sittenEi juustouru mikä avuksi
- L:L6 vuotta sittenEilen tein ns puolikkaan annoksen ja hyvä,pehmeä juusto syntyi!
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Torttu, pakastamista ei ole K-Koekeittiöllä testattu mutta kotijuuston voinee pakastaa. Kotijuuston rakenne saattaa tosin kärsiä pakastamisesta.
- Torttu7 vuotta sittenVoiko valmiin kotijuuston pakastaa?
- tutteli8 vuotta sittenolen tehnyt kotijuustoa juustojuoksuttimen avulla ja hyvää tuli, piimää en ole kokeillut. varmaan myös hyvää, juoksuttimella tuntuu vaan helpommalla tehdä
- Vk8 vuotta sitten1tl suolaa on aika pieni määrä kun suurin osa valuu mesteen ohella pois muuten kyllä hyvä ohje.
- Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenKokeilija, seoksen pitäisi alkaa juustoutua, kun piimä-munaseos lisätään kuuman maidon joukkoon. Maito tulee kuumentaa lähes kiehuvaksi (85-90 C). On myös tärkeää, että piimä ja munat ovat huoneenlämpöisiä, etteivät ne jäähdytä maitoa.
- kokeilija8 vuotta sittenNiin siis missä kohtaa litku alkaa jähmettyä? Ootellu jo tovin...
- jk8 vuotta sittenoli hyvä ohje.kokeilkaa sillä toimii.