• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kotijuusto

Kotijuusto eli piimäjuusto on alun perin osa länsisuomalaista ruokaperinnettä. Kotijuuston valmistaminen on myös yksi hyvä keino vähentää ruokahävikkiä. Tämäkin resepti vain n. 0,40€/annos*
Kotijuusto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 30 kcal / annos (60g)

Ainekset

12 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi (85-90 C). Käytä paksupohjaista kattilaa ja sekoita maitoa pohjaa myöten.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munat huoneenlämpöisen piimän kanssa. Nosta kattila pois kuumalta levyltä ja sekoita piimä-munaseos maidon joukkoon. Odota, kunnes seos juustoutuu ja kirkas hera erottuu.
  3. Vuoraa juustomuotti tai siivilä harsokankaalla ja laita alle astia. Nostele juustomassa reikäkauhan avulla muottiin. Ripottele kerrosten väliin suolaa.
  4. Peitä juustomassa harsolla ja pane päälle kevyt paino. Siirrä juusto vuorokaudeksi kylmään ja anna heran valua alla olevaan astiaan.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kotijuuston valmistukseen ei kannata käyttää UHT-maitoa, koska se ei juoksetu kunnolla. Voit käyttää juustosta valutetun heran esimerkiksi sämpylätaikinan nesteenä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 30 kcal145 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua
  • Torttu10.5.2017

    Voiko valmiin kotijuuston pakastaa?

  • K-Kuluttajapalvelu10.5.2017

    Hei Torttu, pakastamista ei ole K-Koekeittiöllä testattu mutta kotijuuston voinee pakastaa. Kotijuuston rakenne saattaa tosin kärsiä pakastamisesta.

  • tutteli22.12.2015

    olen tehnyt kotijuustoa juustojuoksuttimen avulla ja hyvää tuli, piimää en ole kokeillut. varmaan myös hyvää, juoksuttimella tuntuu vaan helpommalla tehdä

  • Vk21.12.2015

    1tl suolaa on aika pieni määrä kun suurin osa valuu mesteen ohella pois muuten kyllä hyvä ohje.

  • Kuluttajapalvelu21.12.2015

    Kokeilija, seoksen pitäisi alkaa juustoutua, kun piimä-munaseos lisätään kuuman maidon joukkoon. Maito tulee kuumentaa lähes kiehuvaksi (85-90 C). On myös tärkeää, että piimä ja munat ovat huoneenlämpöisiä, etteivät ne jäähdytä maitoa.

  • kokeilija20.12.2015

    Niin siis missä kohtaa litku alkaa jähmettyä? Ootellu jo tovin...

  • jk12.12.2015

    oli hyvä ohje.kokeilkaa sillä toimii.