Kotijuusto
Kotijuusto eli piimäjuusto on alun perin osa länsisuomalaista ruokaperinnettä. Kotijuuston valmistaminen on myös yksi hyvä keino vähentää ruokahävikkiä. Tämäkin resepti vain n. 0,40€/annos*
- 12 annosta
- yli 60 min
- 30 kcal / annos (60g)
Ainekset
12 annosta
- 2kananmunaa
- 1tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna maito lähes kiehuvaksi (85-90 C). Käytä paksupohjaista kattilaa ja sekoita maitoa pohjaa myöten.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munat huoneenlämpöisen piimän kanssa. Nosta kattila pois kuumalta levyltä ja sekoita piimä-munaseos maidon joukkoon. Odota, kunnes seos juustoutuu ja kirkas hera erottuu.
- Vuoraa juustomuotti tai siivilä harsokankaalla ja laita alle astia. Nostele juustomassa reikäkauhan avulla muottiin. Ripottele kerrosten väliin suolaa.
- Peitä juustomassa harsolla ja pane päälle kevyt paino. Siirrä juusto vuorokaudeksi kylmään ja anna heran valua alla olevaan astiaan.
Tiesitkö että...
Vinkki! Kotijuuston valmistukseen ei kannata käyttää UHT-maitoa, koska se ei juoksetu kunnolla. Voit käyttää juustosta valutetun heran esimerkiksi sämpylätaikinan nesteenä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 60g100 g
- 30 kcal145 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja3 g
- Rasvaa2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Suolaa tulee 1 ruokalusikallinen ei teelusikallinen. Paistomittari auttaa maidon kuumentamisessa.
tietämätön, UHT-maito tarkoittaa iskukuumennettua maitoa. Tällaisia ovat yleensä avaamattomina lämpimässä säilyvät maidot.
mikä on UHT maito ???
Ei juustouru mikä avuksi
Hei Aloittelija, seoksen pitäisi alkaa juustoutua, kun piimä-munaseos lisätään kuuman maidon joukkoon. Maito tulee kuumentaa lähes kiehuvaksi (85-90 C). On myös tärkeää, että piimä ja munat ovat huoneenlämpöisiä, etteivät ne jäähdytä maitoa.
Eilen tein ns puolikkaan annoksen ja hyvä,pehmeä juusto syntyi!
Hei Torttu, pakastamista ei ole K-Koekeittiöllä testattu mutta kotijuuston voinee pakastaa. Kotijuuston rakenne saattaa tosin kärsiä pakastamisesta.
Voiko valmiin kotijuuston pakastaa?
olen tehnyt kotijuustoa juustojuoksuttimen avulla ja hyvää tuli, piimää en ole kokeillut. varmaan myös hyvää, juoksuttimella tuntuu vaan helpommalla tehdä
1tl suolaa on aika pieni määrä kun suurin osa valuu mesteen ohella pois muuten kyllä hyvä ohje.
Kokeilija, seoksen pitäisi alkaa juustoutua, kun piimä-munaseos lisätään kuuman maidon joukkoon. Maito tulee kuumentaa lähes kiehuvaksi (85-90 C). On myös tärkeää, että piimä ja munat ovat huoneenlämpöisiä, etteivät ne jäähdytä maitoa.
Niin siis missä kohtaa litku alkaa jähmettyä? Ootellu jo tovin...
oli hyvä ohje.kokeilkaa sillä toimii.