Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
KotijuustoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kotijuusto

Kotijuusto eli piimäjuusto on alun perin osa länsisuomalaista ruokaperinnettä. Kotijuuston valmistaminen on myös yksi hyvä keino vähentää ruokahävikkiä. Tämäkin resepti vain n. 0,40€/annos*

  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 30 kcal / annos (60g)

Ainekset

12 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi (85-90 C). Käytä paksupohjaista kattilaa ja sekoita maitoa pohjaa myöten.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munat huoneenlämpöisen piimän kanssa. Nosta kattila pois kuumalta levyltä ja sekoita piimä-munaseos maidon joukkoon. Odota, kunnes seos juustoutuu ja kirkas hera erottuu.
  3. Vuoraa juustomuotti tai siivilä harsokankaalla ja laita alle astia. Nostele juustomassa reikäkauhan avulla muottiin. Ripottele kerrosten väliin suolaa.
  4. Peitä juustomassa harsolla ja pane päälle kevyt paino. Siirrä juusto vuorokaudeksi kylmään ja anna heran valua alla olevaan astiaan.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kotijuuston valmistukseen ei kannata käyttää UHT-maitoa, koska se ei juoksetu kunnolla. Voit käyttää juustosta valutetun heran esimerkiksi sämpylätaikinan nesteenä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 60g100 g

  • 30 kcal145 kJ
  • Proteiinia 2 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    1,07/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    1,25/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio Kiehu maitojuoma 1l
    Valio Kiehu maitojuoma 1l
    1,79/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1l
    Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1l
    0,99/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,55/kpl2,67/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 32 arvostelua
  • tietämätön18.6.2018

    mikä on UHT maito ???

  • K-Kuluttajapalvelu18.6.2018

    tietämätön, UHT-maito tarkoittaa iskukuumennettua maitoa. Tällaisia ovat yleensä avaamattomina lämpimässä säilyvät maidot.

  • Aloittelija 1.2.2018

    Ei juustouru mikä avuksi

  • K-Kuluttajapalvelu1.2.2018

    Hei Aloittelija, seoksen pitäisi alkaa juustoutua, kun piimä-munaseos lisätään kuuman maidon joukkoon. Maito tulee kuumentaa lähes kiehuvaksi (85-90 C). On myös tärkeää, että piimä ja munat ovat huoneenlämpöisiä, etteivät ne jäähdytä maitoa.

  • L:L18.12.2017

    Eilen tein ns puolikkaan annoksen ja hyvä,pehmeä juusto syntyi!

  • K-Kuluttajapalvelu10.5.2017

    Hei Torttu, pakastamista ei ole K-Koekeittiöllä testattu mutta kotijuuston voinee pakastaa. Kotijuuston rakenne saattaa tosin kärsiä pakastamisesta.

  • Torttu10.5.2017

    Voiko valmiin kotijuuston pakastaa?

  • tutteli22.12.2015

    olen tehnyt kotijuustoa juustojuoksuttimen avulla ja hyvää tuli, piimää en ole kokeillut. varmaan myös hyvää, juoksuttimella tuntuu vaan helpommalla tehdä

  • Vk21.12.2015

    1tl suolaa on aika pieni määrä kun suurin osa valuu mesteen ohella pois muuten kyllä hyvä ohje.

  • Kuluttajapalvelu21.12.2015

    Kokeilija, seoksen pitäisi alkaa juustoutua, kun piimä-munaseos lisätään kuuman maidon joukkoon. Maito tulee kuumentaa lähes kiehuvaksi (85-90 C). On myös tärkeää, että piimä ja munat ovat huoneenlämpöisiä, etteivät ne jäähdytä maitoa.

  • kokeilija20.12.2015

    Niin siis missä kohtaa litku alkaa jähmettyä? Ootellu jo tovin...

  • jk12.12.2015

    oli hyvä ohje.kokeilkaa sillä toimii.