Hedelmäinen semifreddo on raikas jälkiruokaklassikko, jonka makua voi muunnella erilaisilla hedelmäsoseilla. Reseptin on laatinut Nanna Rintala Kaikki äitini reseptit -blogista.
Vuoraa noin 1,5 l vetoinen pitkä leipävuoka tuorekelmulla. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
Ota esille kolme kulhoa. Laita ensimmäiseen valkuaiset, toiseen keltuaiset ja sokeri ja kolmanteen kerma.
Laita ensimmäiseen vuokaan valkuaiset, toiseen keltuaiset ja sokeri ja kolmanteen kerma. Jatka kakkoskulhoon ja vatkaa sokeri ja keltuaiset vaaleaksi täyteläiseksi vaahdoksi. Vaahdota lopuksi kerma. Kun vaahdotat aineet tässä järjestyksessä, ei vatkaimia tarvitse välillä pestä.
Sekoita kerma ja keltuaisvaahto keskenään ja kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti joukkoon.
Valuta vuoan pohjalle hedelmäsosetta. Jos pidät vuokaa hiukan kallellaan saat semifreddon toisen nurkan kivasti keltaiseksi. Lusikoi päälle semifreddoa 1/3 vuoan tilavuudesta, sitten hedelmäsosetta, taas semifreddoa jne kerroksittain vuoka täyteen. Kun valutat hedelmäsoseen nauhana sinne tänne, saat kivemman efektin.
Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
Kumoa valmis semifreddo tarjoilulautaselle ja tarjoa kokonaisena tai valmiiksi viipaloituna. Viimeistele halutessasi kinuskikastikkeella, hedelmillä, marjoilla, kukilla tai pähkinöillä.
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
Kommentoi