• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jäätelökeksit

Jäätelökeksit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 302 kcal / 100 g

Ainekset

15 annosta
    • 100gPirkka leivontamargariinia
    • 1dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 60gtaloussuklaata
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlPirkka vanilliinisokeria

Täyte

    • 1lvanilja- tai mansikkajäätelöä

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa pienessä kulhossa. (Varo, ettei suklaan joukkoon pääse vettä.) Lisää sula suklaa taikinaan.
  2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Taputtele taikinasta kaksi paksuhkoa levyä muovikelmun sisään ja pane taikinat jääkaappiin noin tunniksi kovettumaan.
  3. Kauli toinen levy kahden leivinpaperin välissä noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi (20 x 30 cm). Nosta päällimmäinen paperi pois ja jaa taikinalevy 7,5 x 5 cm:n kokoisiksi suorakaiteiksi. Leivo toinen levy samalla tavoin. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia. Pistele levyt haarukalla. Voit pistellä levyihin vieraiden nimet.
  4. Jäähdytä ja leikkaa levyt. Levitä pohjiksi tuleville levyille pehmeää jäätelöä ja peitä pistellyillä levyillä. Kääri jäätelökeksit yksitellen muovikelmuun ja pakasta.

Ravintosisältö per 100 g

  • 302 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia3,82 g
  • Hiilihydraatteja36,2 g
  • Rasvaa15,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille