Cake pops eli kakkutikkarit
Cake pops eli kakkutikkarit pyöritellään massasta, joka valmistetaan kakkupohjasta ja tuorejuustosta. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.
n. 24 kplyli 60 min326 kcal / 100 g
Ainekset
n. 24 kpl
- 2kananmunaa
- 3/4dlsokeria
- 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/4dlkaakaojauhetta (tummaa)
- 1/2tlleivinjauhetta
Täyte
- 1rs(180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1 1/2tlappelsiininkuorta raastettuna
- (1-2 rklPirkka appelsiinimarmeladia)
Kuorrutus
- 1levy (200 g)Fazer taloussuklaata
Pinnalle
- Fazer Tyrkisk Peber crush tai
- Marianne crush -karamellirouhetta
Lisäksi
- 12puista varrastikkua (25 cm)
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.
- Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle noin 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
- Murenna pohja käsin kulhoon. Sekoita joukkoon appelsiininkuorella maustettu tuorejuusto ja tarvittaessa appelsiinimarmeladia. Seos saa olla paksua. Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja pane pallot jääkaappiin vähintään tunniksi. (Voit tehdä pallot valmiiksi edellisenä iltana.)
- Leikkaa grillivartaista terävät päät pois. Leikkaa vartaat kahteen osaan.
- Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa, mikrossa tai liedellä. Kasta tikkujen toinen pää (n. 2 cm pituudelta) suklaaseen ja työnnä tikkujen suklaapäät kakkupalloihin. Kasta tikkarit kevyesti suklaaseen tai levitä tikkareiden päälle suklaata lusikan avulla. Valuta ja anna suklaan jähmettyä hetki ennen kuin ripottelet niiden päälle karamellirouhetta tai nonparelleja.
- Pistele kakkutikkarit pystyyn esimerkiksi sokerilla täytettyyn kulhoon, halkaistuun omenaan tai meloniin. Siirrä tikkarit jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. Tarjoa koristelupäivänä, koska koristeet vettyvät pitkään säilytettäessä.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 326 kcal1 360 kJ
- Proteiinia 5,85 g
- Hiilihydraatteja39,1 g
- Rasvaa16,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Oli ihan hyvä ja muutettiin sitä reseptiä niin tuli tosi hyviä
A, ikävä kuulla, että pallerot eivät pysyneet tikuissa. Jos pallot eivät meinaa pysyä kasassa (ne ovat liian pehmeitä) kannattaa taikina ja pallot laitta hetkeksi jääkaappiin. Jos massa on kuivaa ja murenevaa, voi lisätä tuorejuustoa tai marmeladia.
Yleisesti ottaen hyvä ohje, mutta tässä muutamia vinkkejä muille leipureille! - Suosittelen tekemään taikinan kaksinkertaisena, mutta tuorejuustoa ei tarvitse tuplata, eli sitä riittää silti se yksi purkki! - Vaikka tekee taikinan tuplana, tulee tikkareita silti vain n. 20 kappaletta, eikä sitä 2x24 kpl mitä ohjeesta voisi kuvitella!
Mulla onnistui tuo taikina täydellisesti, mutta tein tupla annkosen taikinaa ja siihen vain yksi paketti vaniljatuorejuustoa. 4rkl appelsiini marmeladia👍 Muuten seurasin ohjetta tarkasti. Tärkeää on että vatkaa munat ja sokerin kuohkeaksi!!!!
Tein näitä mut oli hankalaa pyöritellä palloja ja niitä tuli vaan 13 palloa
Kakun paistoaika oli ihan liian lyhyt. 5 min paiston jälkeen kakku miltei pelkkää taikinaa. Paistoin lisää. Ja lisää. Yhteensä n.10min paiston jälkeen otin pois mutta edelleen osittain raaka. (Onko se tarkoitus?) Astia oli 20x30 ja uuni n.vuoden vanha eli ei pitäis olla niissä vikaa... Lisäksi pallojen pyörittelystä ei tullut mitään kun taikina oli ihan hirveetä liisteriä...ja laitoin vain reilu puolet siitä tuorejuustosta...Missä vika?
M&M, harmillista, että kakkutikkarit eivät ole reseptillä onnistuneet. Uunien tehoissa voi olla vaihtelua,joten paistoaikaa kannattaa tarvittaessa säätää. Taikinan ei ole tarkoitus olla raakaa.
olen etsinyt kauan tätä reseptiä ja viimein löysin sen
Hieno
Oi nam ku oli niiiiiiiin hyvää ai laav them tein niitä äitin kaaa 😍❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Täydellistä kunhan seuraa tarkasti ohjetta aivan mahtavia tulee
toi taikina epäonnistui 100% ja kokeilin uudestaan, epäonnistu taas.. se on kovaa, tahmeeta liisteriä mitä siitä mulla tuli.
eihauskaa, harmillista kuulla ettei taikina onnistunut. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
Ihan ok
Ihan jees