Cake pops eli kakkutikkaritTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Cake pops eli kakkutikkarit

Cake pops eli kakkutikkarit pyöritellään massasta, joka valmistetaan kakkupohjasta ja tuorejuustosta. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.

  • n. 24 kpl
  • yli 60 min
  • 326 kcal / 100 g

Ainekset

n. 24 kpl
    • 2kananmunaa
    • 3/4dlsokeria
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/4dlkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1/2tlleivinjauhetta

Täyte

Kuorrutus

    • 1levy (200 g)Fazer taloussuklaata

Pinnalle

    • Fazer Tyrkisk Peber crush tai
    • Marianne crush -karamellirouhetta

Lisäksi

    • 12puista varrastikkua (25 cm)

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.
  2. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle noin 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
  3. Murenna pohja käsin kulhoon. Sekoita joukkoon appelsiininkuorella maustettu tuorejuusto ja tarvittaessa appelsiinimarmeladia. Seos saa olla paksua. Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja pane pallot jääkaappiin vähintään tunniksi. (Voit tehdä pallot valmiiksi edellisenä iltana.)
  4. Leikkaa grillivartaista terävät päät pois. Leikkaa vartaat kahteen osaan.
  5. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa, mikrossa tai liedellä. Kasta tikkujen toinen pää (n. 2 cm pituudelta) suklaaseen ja työnnä tikkujen suklaapäät kakkupalloihin. Kasta tikkarit kevyesti suklaaseen tai levitä tikkareiden päälle suklaata lusikan avulla. Valuta ja anna suklaan jähmettyä hetki ennen kuin ripottelet niiden päälle karamellirouhetta tai nonparelleja.
  6. Pistele kakkutikkarit pystyyn esimerkiksi sokerilla täytettyyn kulhoon, halkaistuun omenaan tai meloniin. Siirrä tikkarit jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. Tarjoa koristelupäivänä, koska koristeet vettyvät pitkään säilytettäessä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 326 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia5,85 g
  • Hiilihydraatteja39,1 g
  • Rasvaa16,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 57 arvostelua
  • M&M20.4.2019

    Kakun paistoaika oli ihan liian lyhyt. 5 min paiston jälkeen kakku miltei pelkkää taikinaa. Paistoin lisää. Ja lisää. Yhteensä n.10min paiston jälkeen otin pois mutta edelleen osittain raaka. (Onko se tarkoitus?) Astia oli 20x30 ja uuni n.vuoden vanha eli ei pitäis olla niissä vikaa... Lisäksi pallojen pyörittelystä ei tullut mitään kun taikina oli ihan hirveetä liisteriä...ja laitoin vain reilu puolet siitä tuorejuustosta...Missä vika?

  • K-Kuluttajapalvelu20.4.2019

    M&M, harmillista, että kakkutikkarit eivät ole reseptillä onnistuneet. Uunien tehoissa voi olla vaihtelua,joten paistoaikaa kannattaa tarvittaessa säätää. Taikinan ei ole tarkoitus olla raakaa.

  • i12.1.2019

    olen etsinyt kauan tätä reseptiä ja viimein löysin sen

  • Minkkuuu0922.4.2018

    Oi nam ku oli niiiiiiiin hyvää ai laav them tein niitä äitin kaaa 😍❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  • Ronnybunny23.2.2018

    Täydellistä kunhan seuraa tarkasti ohjetta aivan mahtavia tulee

  • eihauskaa21.1.2018

    toi taikina epäonnistui 100% ja kokeilin uudestaan, epäonnistu taas.. se on kovaa, tahmeeta liisteriä mitä siitä mulla tuli.

  • K-Kuluttajapalvelu21.1.2018

    eihauskaa, harmillista kuulla ettei taikina onnistunut. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.

  • Kakku10.1.2017

    Ihan jees