Hyppää sisältöön
ToscapannukakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Toscapannukakku

  • Annosmäärä16 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Pannukakku saa paistamisen keskivaiheilla makean toscakuorrutteen, joka tekee pannukakusta vastustamattoman herkun.

    Ainekset

    16 palaa
    1 l
     
    maitoa
    tai
    4 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    50 g
     
    voita
    tai

    Toscakuorrutus

    75 g
     
    voita
    tai
    2 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    maitoa
    tai
    1 ps (100 g)
     
    tai

    Lisäksi

     
    jäätelöä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    848 kJ / 203 kcal
    Rasva
    10 g
    josta tyydyttynyttä
    4,5 g
    Hiilihydraatit
    21,5 g
    josta sokereita
    9,6 g
    Proteiini
    6 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Vatkaa kierrevatkaimella maidon joukkoon vehnäjauhot, munat, sokeri ja suola.
    Sulata rasva ja lisää taikinaan. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
    Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen uunipeltiin. Halutessasi voit voidella leivinpaperin sulatetulla voilla.
    Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

    Toscakuorrute:

    Valmista kuorrutus paiston aikana. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot, sokeri ja maito. Kiehauta sekoittaen ja lisää lopuksi mantelilastut.
    Lusikoi kuorrutus tasaisesti kuuman pannukakun pinnalle. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja jatka paistoa vielä 10 minuuttia uunin keskitasolla.
    Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Plus™ kevytmaito 1 l
      Hinta 2,35/kpl
      2,35/l
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka mantelilastu 100g
      Hinta 1,69/kpl
      16,90/kg
    • Häagen-Dazs 460 ml vanilla
      Hinta 6,99/kpl
      15,20/l
    • Pysyvästi edullinen
      Arla kevytmaito 1l luomu
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/l
    • Juustoportti vapaan lehmän kevytmaito 1l
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/l
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Plussa-etu
      Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      3,68/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (3,90/kg)
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Sallinen Mantelilastu 70g
      Hinta 1,59/kpl
      22,71/kg
    • Meira Mantelilastu 140g
      Hinta 4,29/kpl
      30,64/kg
    • Pappagallo Madagaskarin vaniljajäätelö 0,5 l
      Hinta 6,25/kpl
      12,50/l
    • SIA jäätelö 0,5l vanilja
      Hinta 2,59/kpl
      5,18/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (83 arviota)

    • Pannarifannari
      5 kuukautta sitten
      Maito kannattaa kaataa jauhojen joukkoon. Näin jauho ei paakkuunnu. Pelkkää pannaria olis voinut paistaa hivenen pidempään. Maukasta.
    • kokeilija
      6 kuukautta sitten
      onnistuuko kuorrutus tomusokerilla
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 kuukautta sitten
      kokeilija, resepti on testattu näillä raaka-aineilla. Sokerin voi kuitenkin pääsääntöisesti korvata toisella sokerilla (kuten tomusokerilla). Tomusokeri ja kidesokeri painavat eri verran (1 dl kidesokeria vastaa n. 1,5 dl tomusokeria).
    • Ari
      10 kuukautta sitten
      Aivan,täytettä tulee liian vähän ohjeen mukaan.Helppo ja vaivaton ohje.Syötävän hyvää.
    • hsow
      11 kuukautta sitten
      Täällä kans kokeiltiin maidottomana ja gluteenittomana. (riisimaito, glut.jauhoseos, riisijäätelö). Todella hyvää oli.
    • Katri
      11 kuukautta sitten
      Toimii! Gluteenittomana ja maidottomana ainakin... Yksi tähti lähtee siitä et kuorrutettua olis saanut olla reilummin.... :D
    • Hannaelina
      11 kuukautta sitten
      Kyllä oli hyvää! Tein täytteen tuplana niin riitti koko pellille.