Suussasulava suklaafondant
Suussasulava suklaafondant kätkee sisäänsä sulan suklaasydämen. Tarjoa herkullinen leivos jälkiruoaksi vaniljajäätelön kanssa.
10 kpl30 - 60 min216 kcal / annos (50g)
Ainekset
10 kpl
- 150gFazer taloussuklaata
- 125gvoita
- 3(à 55 g)kananmunaa
- 3munanvalkuaista
- 1dlsokeria
- 1dlvehnäjauhoja
Lisäksi
- vaniljajäätelöä
- marjoja
Valmistus
30 - 60 min- Voitele 10 keraamista uunin kestävää annosvuokaa (Emile Henry, tilavuus 1 3/4 dl). Pane vuoat leivinpaperille pellille.
- Paloittele suklaa kulhoon ja sulata voin kanssa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita hieman ja tarkkaile, että suklaa ja voi sulavat juuri ja juuri. Siirrä kulho pois kuuman vesikattilan päältä. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat, valkuaiset ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon suklaaseos nostellen. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi mahdollisimman vähän sekoittaen. Kaada taikina vuokiin. Jätä noin 1 cm kohoamisvaraa.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 12 minuuttia. Voit tarjota fondantit suoraan vuoista tai kumota ne annoslautasille. Kokeile kumoamista varovasti ensin yhdestä vuoasta. Fondantin suklaan on tarkoitus jäädä sisältä juoksevaksi.
- Ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoa heti vaniljajäätelön ja marjojen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit käyttää keraamisten vuokien tilalla Pirkka Amerikan muffinivuokia, lyhennä tällöin hieman paistoaikaa.Kategoriat
Ravintosisältö per annos 50g100 g
- 216 kcal903 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja17 g
- Rasvaa14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi