• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Suklaapiirakka

Suklaapiirakka on hyvä vaihtoehto leivontainnostuksen iskiessä: Piirakka valmistuu nopeasti ja usein ainekset löytyvät valmiina kotoa.
Suklaapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 palaa
  • yli 60 min
  • 290 kcal / 100 g

Ainekset

8 palaa

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halk. 30 cm) ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  2. Sulata kuuman kahvin joukkoon rasva. Lisää kaakao, tomu- ja vanilliinisokeri. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele halutessasi esimerkiksi nonparelleilla, suklaa- tai pähkinärouheella.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 290 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia4,33 g
  • Hiilihydraatteja50,2 g
  • Rasvaa7,76 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 26 arvostelua
  • pasi26.6.2017

    minulla oli kakku uunissa 25 min oli sisältä raaka! kiitos ohjeestanne oli todella maukas kakku mutta raaka!!!!

  • K-Kuluttajapalvelu26.6.2017

    pasi, paistamisaika saattaa vaihdella mm. käytetyn vuoan koosta ja uunista riippuen. Kypsyyttä kannattaa kokeilla paistamisen loppuvaiheessa keskeltä piirakkaa vaikka cocktailtikulla, jotta piirakka on varmasti uunista otettaessa kypsä.

  • nam5.6.2017

    Sika hyvää! Oon tehny tätä 3-7 kertaa ja kaikki on tykänny! Kiitti repsusta! (Reseptistä)

  • Hyvä27.8.2016

    Hyvää ja helppoa