• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Jerk-maustettu nyhtökanahampurilainenReseptin teki kumppani

Jerk-maustettu nyhtökanahampurilainen

Mehevä nyhtökana on täydellinen täyte ruisleipähampurilaiseen. Nyhtökana vaatii aikaa muhitteluun, mutta se on odotuksen arvoinen.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4broilerin koipireittä tai rintaleikettä (maustamatonta, luullisia)
    • 1lkanalientä
    • 2-3tljerk-maustetta
    • 2rkltomaattipyreetä
    • 1dlBBQ-kastiketta (esim. Santa Maria)

Lisäksi

    • 4kaksiosaista ruisleipää
    • chilimajoneesia
    • cheddar-tyyppistä juustoa
    • tomaattia viipaleina
    • rucolasalaattia

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta broilerit uunivuokaan. Sekoita kanaliemeen jerk, tomaattipyree ja BBQ-kastike. Kaada liemi lihojen päälle vuokaan. Jos neste ei peitä lihoja kokonaan, lisää tarvittaessa kanalientä tai vaaleaa olutta. Peitä vuoka foliolla ja nosta 175-asteiseen uuniin kahdeksi tunniksi.
  2. Kun otat vuoan uunista, nosta lihat leikkuulaudalle jäähtymään. Poista lihoista nahka ja revi lihat kahta haarukkaa apuna käyttäen säikeiksi. Nosta lihat kulhoon ja sekoita joukkoon 1 tl jerk-maustetta.
  3. Nosta nyhtölihaa kuumalle grilliparilalle ja anna kuumentua, kunnes liha saa selkeästi väriä. Jos liha tuntuu liian kuivalta, lisää joukkoon haudutuslientä ruokalusikallinen kerrallaan.
  4. Nosta lihan lisäksi tarjolle paahdettuja ruisleipiä, chilimajoneesia, cheddar- ja tomaattiviipaleita sekä rucolaa. Anna jokaisen ruokailijan koota burgerinsa itse.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille