• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Broilerikeitto

Broilerikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-7 annosta
  • yli 60 min
  • 350 kcal / annos (400g)

Ainekset

6-7 annosta

Keitto

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane koipireidet laakeaan kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori harmaa vaahto pinnalta pois. Lisää suola, pippurit ja laakerinlehdet sekä lohkottu sipuli. Keitä 30-40 minuuttia kannen alla, kunnes liha irtoaa luista.
  2. Nosta kypsät koipireidet työlaudalle jäähtymään. Irrota liha luista ja jänteistä. Leikkaa liha kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi talteen.
  3. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Leikkaa kuoritut porkkanat ohuiksi viipaleiksi ja paprika pieniksi suikaleiksi.
  4. Kiehauta kattilassa tilkassa öljyä hienonnettu chilipalko ja purjo. Lisää porkkanaviipaleet. Kaada kattilaan broilerin keitinliemi ja ohrahelmet. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
  5. Sekoita joukkoon sulatejuusto. Lisää broileripalat, paprikasuikaleet ja herneet. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna pinnalle persiljaa.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 350 kcal1 460 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3