Ruisleipätikut
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Kananmunaton
Ruisleipätikut ovat rapeita ja herkullisia. Mausta ruisleipätikuta haluamallasi tavalla ja tarjoa itse tehdyt ruissipsit dippien kanssa.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1/2 ps (à 450 g) | ruispaloja tai |
2 rkl | Pirkka rypsiöljyä tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 828 kJ / 437 kcal |
Rasva | 17,3 g |
josta tyydyttynyttä | 1,1 g |
Hiilihydraatit | 54,6 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 9,2 g |
Suola | 2,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Leikkaa leipäpalat viipaleiksi (noin 1 1/2 cm). Pyörittele leipätikut öljyssä joko kulhossa tai pellillä leivinpaperin päällä.
Paista leipätikut 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa ylempänä. Paistoaika on noin 5–8 minuuttia. Tarkkaile uunia, jotta leivät eivät pääse palamaan. Ripottele ruisleipätikuille suolaa ja anna jäähtyä. Tarjoa erilaisten dippien kanssa ruissipsien tapaan.
Vinkki! Mausta öljy halutessasi yrttiseoksella ja valkosipulilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pysyvästi edullinenOululainen Reissumies Täysjyväruis ruisleipä 4kpl/235gHinta 0,79/kpl3,36/kg
- Oululainen Jälkiuunipala 4 kpl/240 gHinta 1,89/kpl7,88/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min4,3(19 arviota)
- alle 15 min4,0(2 arviota)
- alle 15 min3,9(8 arviota)
- alle 30 min4,5(55 arviota)
- alle 15 min2,0(4 arviota)
- alle 15 min3,9(9 arviota)
- alle 30 min4,3(19 arviota)
- yli 60 min3,1(17 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (34 arviota)
- Rapu676 vuotta sittenNämä on älyttömän hyviä.Kannattaa kokeilla.