• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ruisleipätikut

Ruisleipätikut ovat rapeita ja herkullisia. Mausta ruisleipätikuta haluamallasi tavalla ja tarjoa itse tehdyt ruissipsit dippien kanssa. N. 0,40€/annos.
Ruisleipätikut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 15 min
  • 146 kcal / annos (45g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 15 min
  1. Leikkaa leipäpalat viipaleiksi (noin 1 1/2 cm). Pyörittele leipätikut öljyssä joko kulhossa tai pellillä leivinpaperin päällä.
  2. Paista leipätikut 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa ylempänä. Paistoaika on noin 5-8 minuuttia. Tarkkaile uunia, jotta leivät eivät pääse palamaan. Ripottele ruisleipätikuille suolaa ja anna jäähtyä. Tarjoa erilaisten dippien kanssa ruissipsien tapaan.

Tiesitkö että...

Vinkki! Mausta öljy halutessasi yrttiseoksella ja valkosipulilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016

Ravintosisältö perannos 45g100 g

  • 146 kcal609 kJ
  • Proteiinia3,2 g
  • Hiilihydraatteja17,8 g
  • Rasvaa5,87 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7