Nyhtöpossutortillat
Nyhtöpossutortillat saavat lisäkkeeksi korianteri-kurkkuja ja marinoitua punasipulia. Mehevät täytteet kääritään chia-täysjyvätortilloihin. Noin 3,50€/annos*
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(1,2 kg)Pirkka suomalaista porsaan kassleria, miedosti suolattu
- 1ps(17 g)Pirkka rub BBQ-mausteseosta
Marinoitu punasipuli
- 3(350 g)isoa punasipulia
- 1rklöljyä
- 1rklPirkka balsamiviinietikkaa
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Korianteri-inkiväärikurkut
- 1(300 g)kurkku
- pala(2-3 tl)tuoretta inkivääriä raastettuna
- 2rklsokeria
- 1/4tlsuolaa
- 3rklPirkka riisiviinietikkaa
- tuoretta korianteria hienonnettuna
Lisäksi
- 2-3tomaattia
- rucolaa
- 1pkt(8 kpl)Pirkka Parhaat chia-täysjyvätortillaa
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
Valmistus
yli 60 min- Ota kassler jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista muovipakkaus. Hiero mausteseos tasaisesti lihan pintaan ja nosta uunivuokaan.
- Työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150 asteessa, uunin keskitasolla noin 1 tunti, kunnes lihan pinnassa on herkullinen paistoväri. Peitä vuoka foliolla ja jatka kypsentämistä vielä 1-2 tuntia, kunnes lihan sisälämpötila on yli 90 astetta.
- Nosta liha leikkuulaudalle. Revi liha esimerkiksi kahden haarukan avulla tai käsin säikeiksi ja poista ylimääräinen rasva. Laita lihasuikaleet kulhoon ja valele lihalle paistolientä. Maista ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna pannussa öljy ja kuullota sipulit. Mausta balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla ja siirrä kulhoon odottamaan tarjoilua.
- Suikaloi kurkku ohueksi. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita kurkkujen joukkoon. Mausta sokerilla, suolalla, riisiviinietikalla ja korianterilla.
- Täytä tortillat possulla, marinoidulla sipulilla, kurkuilla, tomaattikuutioilla ja rucolalla. Tarjoa halutessasi lisäksi jogurttikastiketta tai Pirkka Parhaat guacamoledippiä.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi