Jouluinen rocky road
Jouluinen rocky road kätkee sisäänsä karpaloita, manteleita ja pipareita. Kokeile rocky roadiin myös pistaasipähkinöitä. Tämä resepti vain n. 0,25€/annos*.
- 24 annosta
- yli 60 min
- 82,5 kcal / annos (16g)
Ainekset
24 annosta
- 2levyä (à 100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
- 1dl(75 g)mantelisekoitusta
- 5(50 g)Pirkka piparkakkua
Valmistus
yli 60 min- Sulata suklaa liedellä (ei induktioliedellä) kattilassa: Paloittele suklaa kattilaan ja lämmitä levyn 1 teholla välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Nosta kattila liedeltä. Voit sulattaa suklaan myös paloiteltuna vesihauteessa tai mikrossa (350 W noin 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen).
- Leikkaa karpaloita pienemmäksi ja rouhi mantelit ja piparkakut. Jätä karpaloita ja manteleita hieman koristeeksi. Sekoita loput karpalot, mantelit ja piparkakut hieman jäähtyneen suklaasulan joukkoon.
- Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun kapeaan, suorakaiteenmuotoiseen vuokaan. Ripottele päälle karpaloita ja manteleita. Painele koristeet kiinni suklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Leikkaa rocky road -levy pieniksi neliöiksi.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ravintosisältö per annos 16g100 g
- 82,5 kcal345 kJ
- Proteiinia 1,15 g
- Hiilihydraatteja9,45 g
- Rasvaa4,34 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Induktiolieden pienimmällä teholla sulateltu monet suklaat suoraan kattilassa ilman vesihauteita. Ei pala ja hyvin pelittää!
Todella maistuvaa.
Eihän se induktioliedelläkään vesihauteessa sulatettuna pala. Kokeiltu on montakertaa.
Hei. Olisin tekemässä tätä joululahjaksi ihmisille. Miten tämä säilytetään ja mikä on säilyvyyys? Voiko tehdä esim viikkoa aiemmin?
Tonttu, rocky road säilyy jääkaapissa arviolta noin viikon. Kannattaa tosin huomioida, että piparkakkujen rakenne saattaa pehmentyä jonkin verran useiden päivien säilytyksen aikana. Lahjaksi rocky road kannattaa siis tehdä vasta muutama päivä ennen joulua.
Todella nopea tehdä ja kylmässä jähmettyy hyvinkin nopsaan.
Hei! Miksi tämä säilyy vain viikon verran, vaikka suklaa normaalisti säilyy paljon kauemmin? Tuleeko sekoitellessa niin paljon epäpuhtautta joukkoon?
Kivinentie, rocky roadiin tulee myös muutakin kuin suklaata ja esimerkiksi piparkakut voivat alkaa pehmetä säilytyksen aikana. Suklaan käsittely ja muut lisätyt raaka-aineet voivat lyhentää säilyvyyttä.
Voi ei taas manteleita! Mitä tilalle kun pähkinöitä eikä manteleita voi käyttää.
Mummu, manteleiden tilalla voit käyttää enemmän karpaloita ja piparkakkuja tai lisätä esimerkiksi kuivattuja hedelmiä, marjoja tai rusinoita.
Joulumuori, suosittelen säilyttämään jääkaapissa.
Onko tämän säilytys huoneenlämmössä vai jääkaapissa valmiina?
Nanna, kyllä voi tehdä muunlaiseenkin vuokaan tai astiaan.
Voiko tehdä leivinpaperin päälle korkeareunaiseen uunipeltiin? Tai johonkin muuhun kun tuollaista suorakaiteen muotoista ei löydy.
Hmm tuli mieleen että voisi kokeilla vielä turkinpippurirouheen kera! Salmiakki,valkosukkaa,karpalo ja pipari,nam.
Emmaa, Rocky road säilyy hyvin jääkaapissa arviolta noin viikon. Kannattaa tosin huomioida, että piparkakkujen rakenne saattaa pehmentyä jonkin verran useiden päivien säilytyksen aikana.
Ajattelin oululahjaksi tehdä, ja aattoon asti pitäisi säilyä. Kuinka paljon etukäteen voin tehdä, kuinka pitkään säilyy?
Huli, kiitos kysymyksestäsi. Rouhimisella tarkoitetaan tässä tapauksessa manteleiden ja piparkakkujen pienentämistä karkeaksi rouheeksi esimerkiksi veitsellä.
Mitä rouhiminen tarkoittaa? Paloittelemistako?
Tästä tuli taivaallista!
Valkosuklaa palaa herkästi ja sen rakenne voi muuttua, jos se pääsee kuumenemaan liikaa. Koska induktiolevy on tehokas, niin sen kanssa saa olla tarkempana kuin tavallisen lieden kanssa. Toki saa käyttää induktioliettä, jos tuntee lietensä ja osaa noudattaa varovaisuutta valkosuklaan sulattamisessa.
Miksi induktioliesi ei käy?