• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Suklaasalami

Suklainen makkaran muotoinen herkku kätkee sisälleen jouluisia makuja. Sellofaaniin käärittynä suklaasalami sopii lahjaksi tai myyjäispöytään. N. 0,10€/annos.
Suklaasalami
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 40 annosta
  • yli 60 min
  • 50 kcal / annos (10g)

Ainekset

40 annosta

Pinnalle

    • 1/4-1/2dltomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele aprikoosit pienemmiksi. Murenna piparkakut. Sekoita aprikoosipalat, karpalot, suolapähkinät ja piparkakkumurut keskenään.
  2. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää muut ainekset suklaamassaan. Sekoita ja anna massan jäähtyä hieman.
  3. Lusikoi puolet seoksesta leivinpaperin päälle ja kääri paperin avulla noin 25-30 cm pituiseksi tiiviiksi pötköksi. Muotoile toinen suklaasalami samalla tavalla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi kovettumaan.
  4. Poista leivinpaperi ja pyörittele suklaasalamit tomusokerissa ennen tarjoilua. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa konvehtien tapaan.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 10g100 g

  • 50 kcal204 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 28 arvostelua
  • Minna22.12.2016

    Miksi ohjeeseen lisätään voita? Ilman sitä seos olisi ollut paljon helpommin käsiteltävää ja hyytynyt nopeammin.

  • K-Kuluttajapalvelu22.12.2016

    Minna, voi pehmentää suklaasalamin rakennetta.