Itse tehty joulusuklaalevy
Noin 2,50€/annos.
- yli 60 min
Ainekset
- 1/2dlPirkka kuivattuja karpaloita
- 1Pirkka Speculaas -maustekeksi
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa leivinpaperi suorakaiteen muotoisen (10x26 cm) vuoan pohjalle.
- Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Rouhi valkosuklaa.
- Sulata suklaa pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä suklaa levyksi vuoan pohjalle. Ripottele päälle rouhitut pistaasipähkinät, valkosuklaarouhe, karpalot ja murennettu keksi.
- Peitä kelmulla ja nosta viileään noin tunniksi.
- Leikkaa tai murra jähmettyneestä levystä paloja. Syö sellaisenaan tai tarjoa kahvin kanssa. Säilytä jähmettynyt suklaa huoneenlämmössä
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Voiko taloussuklaan korvata tavan maito- tai tummasuklaalla vai kärsiikö suklaalevyn jähmettyminen tai koossa pysyminen?
Leipoja, resepti on testattu Pirkan tummalla leivontasuklaalla, mutta voit hyvin kokeilla tehdä suklaalevyn myös maitosuklaalla tai muulla tummalla suklaalla.
Kuinka kauan tämä suklaalevy säilyy?
Inis, suklaalevy säilyy hyvänä noin viikon.
Kaunis ajatus ja laadukas kuva, mutta jo taloussuklaan käyttö kertoo että tekele jää pölyyntymään kaappiin. 80-luvun Ruokavaraston tarjonnan varassa eläville olisi ollut kova juttu.
Ohjeessa pieni virhe: siitä puuttuu kokonaan mitä tehdään rouhitukke valkosuklaalle ja pähkinöille. Vaikka toki sen jokainen varmasti itse tajuaakin.
Pilkuntarkka, kiitos huomiostasi. Työvaihe on tosiaan jäänyt epähuomiossa pois. Valkosuklaa ja pähkinät lisätään samaan aikaan karpaloiden ja keksien kanssa. Lisäämme kohdan reseptiin.