Itse tehty joulusuklaalevy
- Valmistusaikayli 60 min
Tee lahjaksi joulun ihanin suklaalevy. Ripottele pinnalle makusi mukaan vaikkapa suklaata, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä.
Ainekset
100 g | tai |
1/2 dl | tai |
25 g | tai |
1/2 dl | Pirkka kuivattuja karpaloita tai |
1 | tai |
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa leivinpaperi suorakaiteen muotoisen (10x26 cm) vuoan pohjalle.
Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Rouhi valkosuklaa.
Sulata suklaa pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä suklaa levyksi vuoan pohjalle. Ripottele päälle rouhitut pistaasipähkinät, valkosuklaarouhe, karpalot ja murennettu pipari
Peitä kelmulla ja nosta viileään noin tunniksi.
Leikkaa tai murra jähmettyneestä levystä paloja. Syö sellaisenaan tai tarjoa kahvin kanssa. Säilytä jähmettynyt suklaa huoneenlämmössä
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFAHinta 2,29/kpl22,90/kg
- Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125gHinta 2,59/kpl20,72/kg
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,65/kpl16,50/kg
- Plussa-etuEarth Control Karpalo 100gPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl29,90/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (31,50/kg)
- K-Menu piparkakku 400gHinta 1,49/kpl3,72/kg
- Fazer Ögon 70% Premium leivontasuklaa 100gHinta 3,29/kpl32,90/kg
- Plussa-etuEarth Control 80g Paahdetut ja suolatut pistaasipähkinätPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl37,38/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (39,38/kg)
- Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100gHinta 3,29/kpl32,90/kg
- Foodin Kuivattu karpalo 130g luomuHinta 4,15/kpl31,92/kg
- Urtekram Makea karpalo 150g LuomuHinta 5,29/kpl35,27/kg
- Töysäläinen piparkakkuja 400 gHinta 2,69/kpl6,73/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(131 arviota)
- yli 60 min3,5(56 arviota)
- alle 15 min4,0(49 arviota)
- 30 - 60 min3,4(18 arviota)
- 30 - 60 min4,8(18 arviota)
- 30 - 60 min4,3(49 arviota)
- yli 60 min4,4(29 arviota)
- yli 60 min3,8(16 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (72 arviota)
- ROOPE1 vuosi sittenHYVÄ! Oli kiva leipoa😍🥰
- Leipoja6 vuotta sittenVoiko taloussuklaan korvata tavan maito- tai tummasuklaalla vai kärsiikö suklaalevyn jähmettyminen tai koossa pysyminen?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenLeipoja, resepti on testattu Pirkan tummalla leivontasuklaalla, mutta voit hyvin kokeilla tehdä suklaalevyn myös maitosuklaalla tai muulla tummalla suklaalla.
- inis6 vuotta sittenKuinka kauan tämä suklaalevy säilyy?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenInis, suklaalevy säilyy hyvänä noin viikon.
- Pahaa suklaata ei kannata syödä7 vuotta sittenKaunis ajatus ja laadukas kuva, mutta jo taloussuklaan käyttö kertoo että tekele jää pölyyntymään kaappiin. 80-luvun Ruokavaraston tarjonnan varassa eläville olisi ollut kova juttu.
- Pilkuntarkka7 vuotta sittenOhjeessa pieni virhe: siitä puuttuu kokonaan mitä tehdään rouhitukke valkosuklaalle ja pähkinöille. Vaikka toki sen jokainen varmasti itse tajuaakin.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenPilkuntarkka, kiitos huomiostasi. Työvaihe on tosiaan jäänyt epähuomiossa pois. Valkosuklaa ja pähkinät lisätään samaan aikaan karpaloiden ja keksien kanssa. Lisäämme kohdan reseptiin.