• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juhlabrie

Juhlabrie
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • alle 30 min
  • 260 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 1(500 g)Coeur de Lion briejuusto
    • n. 250gvihreitä viinirypäleitä
    • 2-3kiiviä

Kandeeratut pähkinät

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin pähkinät. Puolita cashewpähkinät pitkittäin ja rouhi pekaanipähkinät karkeaksi rouheeksi. Paahda vain cashewpähkinöitä valurautapannulla ilman rasvaa, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Kaada pähkinät lautaselle.
  2. Sulata sokeri kuivalla pannulla ja anna sen paahtua kauniin ruskeaksi. Varo, ettei sokeri pala. Lisää cashew- ja pekaanipähkinät sekä hunaja sekoittaen. Kaada pähkinät leivinpaperin päälle ja anna niiden jäähtyä. Irrota pähkinät käsin toisistaan.
  3. Halkaise rypäleet ja poista siemenet tarvittaessa. Kuori ja paloittele kiivit.
  4. Koristele huoneenlämpöinen brie rypäleillä, kiiveillä ja kandeeratuilla pähkinöillä. Tarjoa loput pähkinät erikseen.

Ravintosisältö per 100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia11,4 g
  • Hiilihydraatteja11,5 g
  • Rasvaa18,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille