Juhlabrie
Bire-juustosta saa juhlavamman, kun se päällystetään ja koristellaan rypäleillä, kiiveillä ja pähkinöillä.
10 annostaalle 30 min260 kcal / 100 g
Ainekset
10 annosta
- 1(500 g)Coeur de Lion briejuusto
- n. 250gvihreitä viinirypäleitä
- 2-3kiiviä
Kandeeratut pähkinät
- 1/2dlsokeria
- 1rklhunajaa
Valmistus
alle 30 min- Valmista ensin pähkinät. Puolita cashewpähkinät pitkittäin ja rouhi pekaanipähkinät karkeaksi rouheeksi. Paahda vain cashewpähkinöitä valurautapannulla ilman rasvaa, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Kaada pähkinät lautaselle.
- Sulata sokeri kuivalla pannulla ja anna sen paahtua kauniin ruskeaksi. Varo, ettei sokeri pala. Lisää cashew- ja pekaanipähkinät sekä hunaja sekoittaen. Kaada pähkinät leivinpaperin päälle ja anna niiden jäähtyä. Irrota pähkinät käsin toisistaan.
- Halkaise rypäleet ja poista siemenet tarvittaessa. Kuori ja paloittele kiivit.
- Koristele huoneenlämpöinen brie rypäleillä, kiiveillä ja kandeeratuilla pähkinöillä. Tarjoa loput pähkinät erikseen.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 260 kcal1 090 kJ
- Proteiinia 11,4 g
- Hiilihydraatteja11,5 g
- Rasvaa18,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi