• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Coueur de Lionin brietorttu

Herkullinen brie kuivattujen hedelmien, pinjansiementen ja hunajan kanssa kruunaa jouluaterian.
Coueur de Lionin brietorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • alle 15 min
  • 334 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta
    • 1(500 g)Coeur de Lion brie
    • n. 150gPirkka pehmeitä kuivattuja hedelmiä (viikunoita,
    • aprikooseja, taateleita)
    • 2rklPirkka juoksevaa hunajaa

Valmistus

alle 15 min
  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin värisiksi. Leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi.
  2. Halkaise kylmä, kokonainen briekiekko kahdeksi kiekoksi. Aseta kumpikin kiekko leikkauspinta ylöspäin pellille kakkupaperien päälle. Leikkaa kiekot kahdeksaan osaan.
  3. Lämmitä kiekkoja uunissa 200 asteessa 2-3 minuuttia niin, että leikkauspinta hiukan pehmenee. Vedä kiekot kakkupaperin avulla tasapohjaisille tarjoiluvadeille.
  4. Levitä hedelmät ja pinjansiemenet tasaisesti kiekoille ja valuta päälle juoksevaa hunajaa ohuena nauhana. Tarjoa jälkiruoaksi.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 334 kcal1 400 kJ
  • Proteiinia15,8 g
  • Hiilihydraatteja17,2 g
  • Rasvaa22,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille