PähkinäbrieTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pähkinäbrie

Briejuusto täytetään pähkinöillä ja rypäleillä. Makeutta juusto saa vaahterasiirapista. Tarjoa pähkinbäbrie huoneenlämpöisenä juustotarjottimen tapaan.

10 annostayli 60 min22,1 kcal / annos (100g)

Ainekset

10 annosta
    • 1(500 g)pyöreä briejuusto
    • 1ps(120 g)pekaanipähkinöitä
    • 150gvihreitä viinirypäleitä
    • 150gtummia viinirypäleitä
    • 3rklvaahterasiirappia
    • sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Halkaise kylmä brie-juusto (⌀ 16 cm) kahteen osaan täytekakun tapaan. Rouhi 2 dl pekaanipähkinöitä, säästä loput koristeluun. Huuhtele ja puolita viinirypäleet, poista tarvittaessa siemenet. Aseta juuston alaosa tarjoiluvadille. Ripottele sen päälle pähkinärouhe ja valuta niiden päälle noin kaksi ruokalusikallista vaahterasiirappia. Pane täytteen päälle juustonpuolikas kanneksi.
  2. Asettele viinirypäleen puolikkaat ryppäinä juuston päälle niin, että koristeeksi muodostuu tumma ja vihreä rypäleterttu. Valuta rypäleiden päälle ohuina viiruina ruokalusikallinen vaahterasiirappia. Asettele sitruunamelissan lehtiä rypäleterttujen lehdiksi. Pane loput kokonaiset pekaanipähkinät pilkottamaan täytetyn juuston välistä.
  3. Anna juuston pehmetä huoneenlämmössä noin tunnin ajan ennen tarjoilua. Tarjoa jälkiruokana tai juustotarjottimen tapaan viinin tai glögin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 100g100 g

  • 22,1 kcal92,3 kJ
  • Proteiinia 0,2 g
  • Hiilihydraatteja4,7 g
  • Rasvaa0,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille