Juustoleipä-meloni-mansikkasalaatti
Juustoleipä-meloni-mansikkasalaatti on omiaan sekä jälkiruokana että välipalana. Mausta juustoleipä-hedelmä-marjasalaatti sitrusliköörilla tai sitruunanmehulla.
4 annostaalle 30 min70,3 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 200gleipäjuustoa
- 2(n.1,2 kg)pientä melonia (cantaloupe-,
- ogen- tai hunajamelonia)
- 250gPirkka mansikoita (tuoreita)
- 2-3rklPirkka vaahterasiirappia
- 2rklsitruunamelissan lehtiä hienonnettuna
Kastike
- 2dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1-2rklsitruslikööriä tai sitruunanmehua
Valmistus
alle 30 min- Halkaise melonit. Poista siemenet ja irrota melonien hedelmäliha isolla lusikalla. Säästä kuoret tarjoilua varten. Paloittele hedelmäliha.
- Varaa pari kannallista mansikkaa koristeeksi ja leikkaa loput puolikkaiksi tai lohkoiksi. Valuta hedelmille vaahterasiirappia.
- Paloittele juustot ristiin kahdeksaan osaan hedelmien joukkoon.
- Lisää sitruunamelissasilppu ja sekoita ainekset varovasti. Nosta kylmään.
- Vatkaa kylmä vaniljakastike löysäksi vaahdoksi ja mausta se sitrusliköörilla tai sitruunanmehulla.
- Lusikoi salaatti tarjolle kuorenpuolikkaisiin. Koristele annokset juuri ennen tarjoilua parilla lusikallisella kastiketta, mansikanpuolikkaalla ja sitruunamelissalla. Tarjoa loput kastikkesta erikseen. Tarjoa jälkiruokana tai välipalana.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit tehdä salaatin myös suuresta melonista ja tarjota sen jälkiruokamaljoista.Kategoriat
Ruokalajit Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 70,3 kcal294 kJ
- Proteiinia 2,61 g
- Hiilihydraatteja6,89 g
- Rasvaa3,18 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi