• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Juustoleipä-meloni-mansikkasalaatti

Juustoleipä-meloni-mansikkasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 70,3 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Kastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Halkaise melonit. Poista siemenet ja irrota melonien hedelmäliha isolla lusikalla. Säästä kuoret tarjoilua varten. Paloittele hedelmäliha.
  2. Varaa pari kannallista mansikkaa koristeeksi ja leikkaa loput puolikkaiksi tai lohkoiksi. Valuta hedelmille vaahterasiirappia.
  3. Paloittele juustot ristiin kahdeksaan osaan hedelmien joukkoon.
  4. Lisää sitruunamelissasilppu ja sekoita ainekset varovasti. Nosta kylmään.
  5. Vatkaa kylmä vaniljakastike löysäksi vaahdoksi ja mausta se sitrusliköörilla tai sitruunanmehulla.
  6. Lusikoi salaatti tarjolle kuorenpuolikkaisiin. Koristele annokset juuri ennen tarjoilua parilla lusikallisella kastiketta, mansikanpuolikkaalla ja sitruunamelissalla. Tarjoa loput kastikkesta erikseen. Tarjoa jälkiruokana tai välipalana.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä salaatin myös suuresta melonista ja tarjota sen jälkiruokamaljoista.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 70,3 kcal294 kJ
  • Proteiinia2,61 g
  • Hiilihydraatteja6,89 g
  • Rasvaa3,18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille