Kanasaltimbocca
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Perinteinen italialainen saltimbocca valmistetaan tällä kertaa vasikan sijaan kanasta. Parmankinkkuun käärityt paistileikkeet saavat makua salviasta.
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
2 rs (à 300 g) | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
2 rkl | vehnäjauhoja tai |
1/2 ruukkua | salviaa tai |
1 pkt (70 g) | tai |
2 rkl | voita tai |
2 rs (à 250 g) | tai |
2 dl | tai |
1 dl | vettä tai |
1/2 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 431 kJ / 103 kcal |
Rasva | 5,6 g |
josta tyydyttynyttä | 2,1 g |
Hiilihydraatit | 2,7 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 8,6 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Mausta paistileikkeet suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele leikkeet kevyesti vehnäjauhossa.
Levitä parmankinkkuviipaleet leikkuulaudalle ja laita keskelle muutama salvianlehti. Nosta paistileikkeet salvianlehtien päälle ja kierrä kinkku kanan ympäri. Kiinnitä kinkkuviipaleet tarvittaessa cocktailtikuilla.
Kuumenna voi (1 rkl) paistinpannussa. Ruskista kanat molemmin puolin. Nosta kanat ja pestyt terttutomaatit uunivuokaan. Käytä samaa pannua kastikkeen tekoon ilman huuhtelua, jotta saat maut pannulta talteen.
Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja tomaatit hiukan pehmenneet.
Lisää valkoviini, vesi, fondi ja muutama salvianlehti pannulle. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen 10-15 minuuttia, kunnes liemestä on jäljellä noin kolmasosa.
Kanojen kypsennyksen loppupuolella kaada uunivuokaan muodostunut paistoliemi pannulle kastikkeen joukkoon. Lisää pannulle myös voi (1 rkl). Kiehauta ja keitä vielä muutama minuutti. Valele kanat paistoliemikastikkeella.
Nosta kanat ja tomaatit kuumennetulle tarjoiluvadille. Kaada loput kastikkeesta kanojen päälle tai tarjoa erikseen. Koristele salvialla.
Tarjoa kanasaltimbocca esimerkiksi paistettujen perunoiden, höyrytettyjen vihreiden papujen tai parsan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen kanan paistileike 300 g maustamatonHinta 2,99/kpl9,97/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Järvikylä Salvia ruukkuHinta 1,99/kpl
- Pirkka Parhaat Prosciutto di Parma Parman kinkku 70gHinta 4,59/kpl65,57/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka Parhaat Red Desire makea terttuminiluumutomaatti 250gHinta 5,49/kpl21,96/kg
- Episode Riesling 8% 0,75lHinta 7,99/kpl10,52/lVain nouto
- Pirkka kanafondi 180mlHinta 3,15/kpl17,50/l
- Pysyvästi edullinenKariniemen kananpojan paistileike 600gHinta 7,35/kpl12,25/kg
- Naapurin Maalaiskanan paistileike maustamaton 400 gHinta 5,29/kpl13,23/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Nams Terttutomaatti 500g Suomi ExtraHinta 4,99/kpl9,98/kg
- Pirkka Parhaat RAF tomaatti 300g Espanja 1lkHinta 3,59/kpl11,97/kg
- Reformi Luomu Kanaliemivalmiste 88 gHinta 2,25/kpl25,57/kg
- Spices Chef luomu kana-aromi vegaaninen liemijauhe 90g BPA-vapaassa biomuovimaustepurkissaHinta 4,95/kpl55,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(151 arviota)
- 30 - 60 min3,3(12 arviota)
- yli 60 min4,0(42 arviota)
- yli 60 min3,5(98 arviota)
- 30 - 60 min3,7(345 arviota)
- 30 - 60 min3,7(107 arviota)
- alle 30 min3,7(3 arviota)
- 30 - 60 min3,4(198 arviota)
Arvostele resepti
ka. 5,0 (1 arvio)