Kanakeitto

Maukas ja lämmin kanakeitto sopii kylmiin talvipäiviin. Kanakeitto on näppärä arkiruoka, joka on helppo maustaa currytahnan avulla.
Kanakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 42,7 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 1(150 g)sipuli
    • 3(300 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
    • 450gbroilerin fileesuikaleita, marinoimaton
    • 1rklöljyä
    • n. 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1-2rklvihreää currytahnaa
    • 1lvettä
    • 1kanaliemikuutio
    • 1-2rklsitruunanmehua

Pinnalle

    • persiljaa tai korianteria

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja suikaloi sipuli. Paloittele kuoritut perunat.
  2. Ruskista broilerisuikaleet kahdessa erässä pannulla. Mausta ne suolalla, pippurilla ja currytahnalla.
  3. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kanaliemikuutio, sipulit, perunat ja broilerit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
  4. Kaada kattilaan wokvihannekset ja mausta sitruunanmehulla. Keitä pari minuuttia. Ripottele pinnalle runsaasti persiljaa tai korianteria. Tarjoa leivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 42,7 kcal179 kJ
  • Proteiinia5,23 g
  • Hiilihydraatteja12,3 g
  • Rasvaa1,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi