• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kesäpäivän jäätelökakku

Kuumana kesäpäivänä maistuu viileä jäätelö. Raikas jäätelökakku onnistuu helposti valmiista jäätelöstä, aprikoosista ja mansikoista.
Kesäpäivän jäätelökakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • yli 60 min
  • 103 kcal / 100 g

Ainekset

6-8 annosta

Mansikkakastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (tilavuus 1,5 litraa) muovikelmulla. Hienonna kohmeiset mansikat tasaiseksi soseeksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella, mausta sokerilla.
  2. Pane vuoan pohjalle kolme teelusikallista aprikoosisosetta nokareina tasaisin välein ja niiden ympärille mansikkasosetta.
  3. Viipaloi jäätelö noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Peitä sosekerros kolmella jäätelöviipaleella ja levitä niiden päälle aprikoosisose ja kerros jäätelöä. Seuraavaksi mansikkasosetta ja pinnalle jäätelökerros. Peitä vuoka muovikelmulla ja pane pakastimeen pariksi tunniksi.
  4. Valmista mansikkakastike ja pane se jääkaappiin. Soseuta kohmeiset mansikat monitoimikoneessa. Lisää omenamehu ja sokeri. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada lasikannuun.
  5. Kumoa jäätelö vadille ja poista kelmut. Tarjoa jäätelö viipaleina mansikkakastikkeen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 103 kcal429 kJ
  • Proteiinia0,88 g
  • Hiilihydraatteja15,6 g
  • Rasvaa3,98 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille