• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kinuskinen jäätelötorttu

Kinuskinen jäätelötorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 149 kcal / 100 g

Ainekset

6-8 annosta

Mansikkakohmetus

    • 1ps(500 g)mansikoita (pakaste)
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2dlPirkka appelsiinitäysmehua

Koristelu

    • 1ltuoreita mansikoita
    • sitruunamelissaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Laita muovikelmu vuoan irtopohjan päälle ja purista reunarengas kiinni. Levitä puolet riisimuroista vuoan pohjalle. Valuta riisimurojen päälle vajaa puolet kinuskikastikkeesta. Pane vuoka pakasteeseen hetkeksi.
  2. Sekoita pari ruokalusikallista kinuskikastiketta hieman pehmentyneen jäätelön joukkoon. Levitä jäätelö vuokaan ja ripottele sen pinnalle loput riisimurot, kaada päälle loppu kinuskikastikkeesta. Peitä vuoka muovikelmulla ja pane se pakasteeseen vähintään puoleksi tunniksi.
  3. Jauha kastiketta varten kohmeiset mansikat monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sokeri ja appalsiinitäysmehu. Sekoita tasaiseksi. Nostele seos kulhoon.
  4. Irrota jäätelötorttu vuoasta ja koristele mansikoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoa torttu kohmeisen mansikkakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 149 kcal634 kJ
  • Proteiinia1,9 g
  • Hiilihydraatteja20,1 g
  • Rasvaa7,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille