• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Aprikoosimarmeladit

Aprikoosisoseesta saat raikkautta joulukarkkeihin. Agar-agarilla hyydytetyt marmeladit sopivat myös kasvissyöjien herkuksi.
Aprikoosimarmeladit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 214 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1lvettä
    • 30gagar-agaria
    • 1kgsokeria
    • 3dlaprikoosisosetta (sokeroimatonta)
    • 2tlviinihappoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota agar-agaria vedessä vuorokausi. Kuumenna seosta liotusvedessään sekoittaen, kunnes agar-agar on sulanut.
  2. Lisää sokeri ja keitä sekoittaen, kunnes seos on lankamaista. Jäähdytä.
  3. Lisää aprikoosisose ja viinihappo. Kaada seos laakealle vadille. Anna hyytyä viileässä, leikkaa paloiksi tai käytä pientä muottia muotoiluun ja sokeroi. Huom! Agar-agar ja viinihappo löytyvät apteekista.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 214 kcal893 kJ
  • Proteiinia0,1 g
  • Hiilihydraatteja53 g
  • Rasvaa0,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille