• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kinkun kastike paistoliemestä

Hedelmäinen kastike kinkulle syntyy joulukinkun paistoliemestä, taateleista, omenasta ja tuoreesta appelsiininmehusta.
Kinkun kastike paistoliemestä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8-10 annosta
  • alle 30 min
  • 70 kcal / annos (80g)

Ainekset

8-10 annosta
    • 2appelsiinin mehu (2 dl)
    • 1(n. 150 g)hapan omena
    • 1/2ps(á 250 g)taateleita
    • 2dlkinkun paistolientä tai
    • 2dlkiehuvaa vettä + 2 tl vasikanfondia

Valmistus

alle 30 min
  1. Purista appelsiineista mehu, yhteensä 2 dl. Jos määrä ei täyty, jatka mehua vedellä.
  2. Kuori ja lohko omena. Pane mehu, taatelit ja omenalohkot kattilaan. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
  3. Soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Ohenna kastike kinkun paistoliemellä tai vesi-fondiseoksella. Ennen kuin ohennat kastiketta, maista paistoliemen suolaisuus. Jos se on kovin suolaista, laimenna sitä vedellä. Lämmitä kastike ja tarkista maku. Tarjoa kinkun kastikkeena.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 70 kcal293 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa0,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille