Hyppää sisältöön
Kinkun kastike paistoliemestäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinkun kastike paistoliemestä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Kananmunaton
Ota kinkun paistoliemi talteen ja valmista kinkulle perinteinen omenainen kastike. Paistoliemi saa makua sinapista, kermasta, omenasoseesta ja -mehusta.
  • Laktoositon
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    474 kJ / 114 kcal
  • Rasva
    7,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    4,7 g
  • Hiilihydraatit
    10,1 g
  • josta sokereita
    8,8 g
  • Proteiini
    0,9 g
  • Suola
    0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Jäähdytä kinkun paistoliemi kulhossa. Poista pinnalta rasvakerros ja mittaa kattilaan 1 ½ dl hyytynyttä paistolientä. Kuumenna se juoksevaksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot pieneen tilkkaan omenamehua. Lisää seos kattilaan lopun omenamehun ja omenasoseen kanssa. Sekoita ja tarkista, että seos on sopivan suolaista. Lisää mehua tarvittaessa ½ dl.
  3. Sekoita joukkoon sinappi, kerma ja mustapippuri.
  4. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna poreilla hiljalleen, kunnes kastike sakenee eli noin 5 minuuttia. Tarkista maku.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (240 arviota)

  • Heikki
    1 vuosi sitten
    Kuka näitä reseptejä tänne laatii ja miksi. K-Ruoka ei ole ruuanvalmistajan ystävä, eikä paras kaveri. Syy: tällä ohjeella valmistettu kastike ei sakene.
  • RP
    1 vuosi sitten
    Ei sakene. Jää ihan ohueksi liruksi. Ei jatkoon.
  • Mikkeli
    2 vuotta sitten
    No ei hyvä. Pirusti nestettä ja vähän jauhoja. Ei mene jatkoon T. Mikko
  • Sahuri
    4 vuotta sitten
    Miksi suuruatetaan vehnäjauhoilla eikä maissilla, kuten vaihtoehto
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Sahuri, kyllä kastikkeen voi halutessaan suurustaa vaikka maissi- tai perunatärkkelyksellä, esimerkiksi jos haluaa kastikkeesta gluteenittoman.