Kinkun kastike paistoliemestä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Kananmunaton
Ota kinkun paistoliemi talteen ja valmista kinkulle perinteinen omenainen kastike. Paistoliemi saa makua sinapista, kermasta, omenasoseesta ja -mehusta.
- Laktoositon
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 1 1/2 dl siivilöityä kinkun paistolientä
- n. 3 1/2 dl omenamehua
- 2 rkl Pirkka omenasosetta
- 1 rkl Pirkka vehnäjauhoja
- 1 tl Pirkka Dijon-sinappia
- 1 dl Pirkka laktoositonta kuohukermaa
- mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia474 kJ / 114 kcal
- Rasva7,5 g
- josta tyydyttynyttä4,7 g
- Hiilihydraatit10,1 g
- josta sokereita8,8 g
- Proteiini0,9 g
- Suola0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Jäähdytä kinkun paistoliemi kulhossa. Poista pinnalta rasvakerros ja mittaa kattilaan 1 ½ dl hyytynyttä paistolientä. Kuumenna se juoksevaksi.
- Sekoita vehnäjauhot pieneen tilkkaan omenamehua. Lisää seos kattilaan lopun omenamehun ja omenasoseen kanssa. Sekoita ja tarkista, että seos on sopivan suolaista. Lisää mehua tarvittaessa ½ dl.
- Sekoita joukkoon sinappi, kerma ja mustapippuri.
- Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna poreilla hiljalleen, kunnes kastike sakenee eli noin 5 minuuttia. Tarkista maku.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,3(119 arviota)
- alle 15 min4,2(25 arviota)
- alle 30 min3,5(73 arviota)
- yli 60 min3,8(287 arviota)
- alle 30 min5,0(1 arvio)
- alle 30 min4,1(38 arviota)
- alle 30 min3,9(53 arviota)
- alle 15 min3,7(83 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (240 arviota)
- Heikki1 vuosi sittenKuka näitä reseptejä tänne laatii ja miksi. K-Ruoka ei ole ruuanvalmistajan ystävä, eikä paras kaveri. Syy: tällä ohjeella valmistettu kastike ei sakene.
- RP1 vuosi sittenEi sakene. Jää ihan ohueksi liruksi. Ei jatkoon.
- Mikkeli2 vuotta sittenNo ei hyvä. Pirusti nestettä ja vähän jauhoja. Ei mene jatkoon T. Mikko
- Sahuri4 vuotta sittenMiksi suuruatetaan vehnäjauhoilla eikä maissilla, kuten vaihtoehto
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSahuri, kyllä kastikkeen voi halutessaan suurustaa vaikka maissi- tai perunatärkkelyksellä, esimerkiksi jos haluaa kastikkeesta gluteenittoman.