Kinkun kastike paistoliemestäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinkun kastike paistoliemestä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Kananmunaton
Klassinen ja omenainen kastike kinkulle syntyy joulukinkun paistoliemestä, omenamehusta ja omenasoseesta.
  • Laktoositon
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 1/2 dl
 
siivilöityä kinkun paistolientä
tai
n. 3 1/2 dl
 
omenamehua
tai
2 rkl
 
Pirkka omenasosetta
tai
1 rkl
 
tai
1 tl
 
tai
1 dl
 
tai
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
474 kJ / 114 kcal
Rasva
7,5 g
josta tyydyttynyttä
4,7 g
Hiilihydraatit
10,1 g
josta sokereita
8,8 g
Proteiini
0,9 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Jäähdytä kinkun paistoliemi kulhossa. Poista pinnalta rasvakerros ja mittaa kattilaan 1 ½ dl hyytynyttä paistolientä. Kuumenna se juoksevaksi.

Sekoita vehnäjauhot pieneen tilkkaan omenamehua. Lisää seos kattilaan lopun omenamehun ja omenasoseen kanssa. Sekoita ja tarkista, että seos on sopivan suolaista. Lisää mehua tarvittaessa ½ dl. Sekoita joukkoon sinappi, kerma ja mustapippuri.

Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna poreilla hiljalleen, kunnes kastike sakenee eli noin 5 minuuttia. Tarkista maku.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka Dijon -sinappi 210g
    Hinta 2,55/kpl
    12,14/kg
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Hinta 1,19/kpl
    5,95/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (228 arviota)

  • Heikki
    5 kuukautta sitten
    Kuka näitä reseptejä tänne laatii ja miksi. K-Ruoka ei ole ruuanvalmistajan ystävä, eikä paras kaveri. Syy: tällä ohjeella valmistettu kastike ei sakene.
  • RP
    5 kuukautta sitten
    Ei sakene. Jää ihan ohueksi liruksi. Ei jatkoon.
  • Mikkeli
    1 vuosi sitten
    No ei hyvä. Pirusti nestettä ja vähän jauhoja. Ei mene jatkoon T. Mikko
  • Sahuri
    3 vuotta sitten
    Miksi suuruatetaan vehnäjauhoilla eikä maissilla, kuten vaihtoehto
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Sahuri, kyllä kastikkeen voi halutessaan suurustaa vaikka maissi- tai perunatärkkelyksellä, esimerkiksi jos haluaa kastikkeesta gluteenittoman.