• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenakastike kinkulle ja kalkkunalle

Omenakastike kinkulle ja kalkkunalle
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta
    • 2(500 g)isoa omenaa (esim. Jonagold)
    • 2dlPirkka omenatäysmehua
    • palakanelitankoa
    • 1 1/2dlliha- tai kanalientä (tai paistolientä)
    • 1tlperunajauhoa
    • kylmää vettä
    • (suolaa)

Valmistus

alle 15 min
  1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuumenna kattilassa mehu ja kanelitanko. Paloittele omenat joukkoon.
  2. Lisää lihan paistoliemi tai lihaliemi ja keitä, kunnes omenat soseutuvat. Kastikkeeseen saa jäädä omenasattumia.
  3. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan. Lisää suurus kastikkeen joukkoon ohuena nauhana sekoittaen. Kiehauta.
  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hiukan suolaa. Tarjoa kuumana kinkun, porsaan paistin tai kalkkunan kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 36 kcal151 kJ
  • Proteiinia1,14 g
  • Hiilihydraatteja7,48 g
  • Rasvaa0,44 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4