Omenakastike kinkulle ja kalkkunalle
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Omenakastike on herkullinen lisäke ja sopii sekä kinkulle että kalkkunalle - ja mikä parasta, kastike valmistuu alle 15 minuutissa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
2 (500 g) | isoa omenaa (esim. Jonagold) tai |
2 dl | tai |
pala | kanelitankoa tai |
1 1/2 dl | liha- tai kanalientä (tai paistolientä) tai |
1 tl | perunajauhoa tai |
kylmää vettä tai | |
(suolaa) tai |
Valmistus
alle 15 min
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuumenna kattilassa mehu ja kanelitanko. Paloittele omenat joukkoon.
Lisää lihan paistoliemi tai lihaliemi ja keitä, kunnes omenat soseutuvat. Kastikkeeseen saa jäädä omenasattumia.
Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan. Lisää suurus kastikkeen joukkoon ohuena nauhana sekoittaen. Kiehauta.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hiukan suolaa. Tarjoa kuumana kinkun, porsaan paistin tai kalkkunan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(101 arvostelua)
- alle 15 min3,4(19 arvostelua)
- alle 30 min4,6(218 arvostelua)
- alle 15 min4,2(20 arvostelua)
- yli 60 min4,8(14 arvostelua)
- yli 60 min4,3(7 arvostelua)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min3,1(30 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (64 arvostelua)
- mustapekka6 vuotta sittensuussa sulavaa