Joulukinkun kastike
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Maukas ja helppo joulukinkun kastike valmistetaan kinkun paistoliemestä.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 1/2 dl | siivilöityä kinkun paistolientä tai |
n. 3 1/2 dl | vettä tai |
1 rkl | maissitärkkelystä tai |
1 tl | tai |
1 dl | tai |
mustapippuria tai |
Valmistus
alle 30 min
Kaada kinkun kuuma paistoliemi kulhoon. Kun liemi on jäähtynyt, poista pinnalle jähmettynyt rasvakerros. Ota erikseen 1 ½ dl rasvatonta paistolientä.
Laimenna kinkun paistiliemi sopivan suolaiseksi vedellä kattilaan. Sekoita kylmään liemeen maissitärkkelys, sinappi, kerma ja mustapippuri.
Anna kiehua koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee eli noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja nosta tarjolle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 3,09/kpl7,73/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dlHinta 1,19/kpl5,95/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Maille Dijon sinappi 230g hunajaHinta 3,29/kpl14,30/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215 gHinta 3,09/kpl14,37/kg
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dlHinta 2,95/kpl5,90/l
- Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositonHinta 1,59/kpl7,95/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,6(219 arviota)
- alle 15 min3,4(74 arviota)
- yli 60 min3,5(27 arviota)
- alle 30 min3,8(122 arviota)
- alle 30 min3,0(7 arviota)
- alle 30 min4,1(7 arviota)
- alle 15 min3,0(15 arviota)
- alle 30 min4,3(51 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (105 arviota)
- Anne9 kuukautta sittenEn suosittele
- Ei ohjeessa vikaa1 vuosi sittenJos ei suurustu riittävästi omaan makuun niin suurustetta voi aina lisätä. Ja jos maku oli ala-arvoinen niin silloin vika on sun kinkun liemessä, koska se on sinapin lisäksi ainoa makuun vaikuttava raaka-aine
- Mh1 vuosi sittenSurkea ohje. Ei suurustu yhtään ja maku ala-arvoinen.