• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kinuskiuuniomenat

Kanelinen kinuski ja suolaisen makea mantelisekoitus maistuvat omenien kaverina. Jälkiruoan kruunaa tietenkin vaniljajäätelö.
Kinuskiuuniomenat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 kpl
  • 30 - 60 min
  • 135 kcal / annos (140g)

Ainekset

8 kpl
    • 8pientä tai 4 isoahapahkoa omenaa (kotimainen tai Jonagold)
    • 1/2ps(n. 1 dl)Pirkka mantelisekoitusta
    • 1tlk(2 dl)Pirkka kinuskikastiketta
    • 2tlkanelia

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista omenoista siemenkota omenaporalla. Leikkaa suuret omenat kahtia niin, että niihin jää reikä keskelle. Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  2. Voitele uunivuoka ja levitä omenat vuokaan (puolikkaat leikkauspinta alaspäin). Sekoita kaneli kinuskikastikkeeseen ja lusikoi kastike omenoiden reikiin. Ripottele pinnalle rouhittuja manteleita.
  3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia omenoiden koosta riippuen. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 135 kcal565 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2