Marjainen riisisuklaa-jäätelökakku
Kokoa kesän herkutteluhetkiin näyttävä riisisuklaa-jäätelökakku ja koristele se mieluisilla marjoilla. Ja mikä parasta, et tarvitse tähän kakkuun uunia!
9 annosta30 - 60 min325 kcal / annos (160g)
Ainekset
9 annosta
- 150gmaitosuklaata
- n. 1ltuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia,
- herukoita ) tai
- n. 1 1/2ps(à 400 g)Pirkka marjasekoitusta (pakaste)
Valmistus
30 - 60 min- Piirrä leivinpaperille kaksi erillistä neliötä, joiden sivu on 18 cm. Aseta paperi tasaiselle alustalle, joka mahtuu pakastimeen tai jääkaappiin.
- Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi. Lisää riisimurot ja sekoita kunnes murot ovat täysin suklaan peitossa. Jaa seos kahtia ja levitä kumpikin tasaiseksi neliöksi mallin päälle. Nosta kylmään kovettumaan.
- Irrota suklaamuropohja lastan avulla varovasti paperista ja nosta lautaselle kakkupaperin päälle. Leikkaa puolet jäätelöstä kuudeksi yhtä paksuksi viipaleeksi ja lado ne pohjan päälle. Irrota toinen pohja ja nosta se jäätelökerroksen päälle. Viipaloi loput jäätelöstä taas kerrokseksi pohjan päälle. Tähän asti voit valmistaa kakun etukäteen ja säilyttää pakastimessa.
- Ota kakku pehmenemään noin puoli tuntia ennen tarjoilua ja peitä tuoreilla kauden marjoilla tai kohmeiseksi sulatetuilla ja sokeroiduilla pakastemarjoilla. Tarjoa jälkiruoaksi tai kesäisessä kahvipöydässä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 160g100 g
- 325 kcal1 380 kJ
- Proteiinia 5,8 g
- Hiilihydraatteja44,8 g
- Rasvaa13,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi