Kinuskiomenat
Kinuskiomenat ovat uunissa paistettuja, kinuskilla valettuja omenoita, jotka täytetään puolukoin ja tarjotaan jäätelön kera. Mahtava jälkiruoka esim. syksyyn.
30 - 60 min118 kcal / annos (110g)
Ainekset
- 8(700 g)pientä omenaa
- 1/2tlkanelia
- 1/2tlkardemummaa
- 2dl(100 g)Pirkka puolukoita (pakaste)
- 1rklsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Pese omenat hyvin ja poista siemenkodat. Aseta omenat tiiviisti voideltuun uunivuokaan tai pieniin, uuninkestäviin annosvuokiin.
- Ripottele pinnalle kanelia ja kardemummaa. Valuta kinuskikastike omenoiden päälle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Valele omenoita paistamisen aikana kinuskilla, jolloin saat mehevän lopputuloksen.
- Täytä omenoiden kolot sokeroiduilla puolukoilla ja jaa loput niiden päälle. Anna paistua vielä pari minuuttia. Tarjoa vähän jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 118 kcal493 kJ
- Proteiinia 0,4 g
- Hiilihydraatteja16,3 g
- Rasvaa3,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi