• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omena-puolukkakukko

Omena-puolukkakukon täyte kypsyy rukiisen taikinakuoren alla meheväksi ja maukkaaksi.
Omena-puolukkakukko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 250 kcal / annos (130g)

Ainekset

10 annosta

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruis- ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita murumaiseksi taikinaksi. Painele taikinasta reilu puolet korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Leikkaa omenat, joista on poistettu siemenkodat, pieniksi kuutioiksi. Lisää omenakuutiot ja puolukat kerroksittain vuokaan.
  3. Ripottele pinnalle sokeri-perunajauho-kaneliseos. Peitä pinta lopulla taikinalla ja painele se tiiviiksi kerrokseksi jauhoja apuna käyttäen.
  4. Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen lopussa, jos pinta näyttää tummuvan liikaa. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 250 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10