Omena-puolukkakukko
Omena-puolukkakukon täyte kypsyy rukiisen taikinakuoren alla meheväksi ja maukkaaksi.
- 10 annosta
- yli 60 min
- 250 kcal / annos (130g)
Ainekset
10 annosta
- 200gPirkka voita
- 1dlsokeria
- 1tlleivinjauhetta
Täyte
- 800ghappamia omenoita (kotimaisia tai Jonagold)
- 200g(4 dl)Pirkka puolukoita (pakaste)
- 3/4dlsokeria
- 1/2rklperunajauhoja
- 1tlkanelia
Valmistus
yli 60 min- Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruis- ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita murumaiseksi taikinaksi. Painele taikinasta reilu puolet korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
- Leikkaa omenat, joista on poistettu siemenkodat, pieniksi kuutioiksi. Lisää omenakuutiot ja puolukat kerroksittain vuokaan.
- Ripottele pinnalle sokeri-perunajauho-kaneliseos. Peitä pinta lopulla taikinalla ja painele se tiiviiksi kerrokseksi jauhoja apuna käyttäen.
- Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen lopussa, jos pinta näyttää tummuvan liikaa. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 130g100 g
- 250 kcal1 060 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja30 g
- Rasvaa14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hyvää ruoka