Omena-puolukkakukko
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Omena-puolukkakukon täyte kypsyy rukiisen taikinakuoren alla meheväksi ja maukkaaksi.
- Kananmunaton
Ainekset
10 annosta
200 g | tai |
1 dl | sokeria tai |
3 dl | tai |
1 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
---|---|
800 g | happamia omenoita (kotimaisia tai Jonagold) tai |
200 g (4 dl) | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1/2 rkl | perunajauhoja tai |
1 tl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruis- ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita murumaiseksi taikinaksi. Painele taikinasta reilu puolet korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa omenat, joista on poistettu siemenkodat, pieniksi kuutioiksi. Lisää omenakuutiot ja puolukat kerroksittain vuokaan.
Ripottele pinnalle sokeri-perunajauho-kaneliseos. Peitä pinta lopulla taikinalla ja painele se tiiviiksi kerrokseksi jauhoja apuna käyttäen.
Paista 200 asteessa 50–60 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen lopussa, jos pinta näyttää tummuvan liikaa. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(56 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(19 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(128 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(41 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(21 arvostelua)
- yli 60 min4,7(15 arvostelua)
- yli 60 min4,4(33 arvostelua)
- yli 60 min4,5(134 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,8 (42 arvostelua)
- Pipsakokki1 vuosi sittenHyvä syksyherkku!
- Sam4 vuotta sittenHyvää ruoka