• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vaniljariisi-puolukkamaljat

Vaniljariisi-puolukkamaljat sopivat jälkiruoaksi esimerkiksi joulupöytään.
Vaniljariisi-puolukkamaljat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 136 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta
    • vajaa 1 dlPirkka puuroriisiä
    • 1dlvettä
    • 4dlmaitoa
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1dlsokeria
    • 2dlPirkka vispikermaa
    • 2tlvanilliinisokeria

Päälle

    • 1-2dlPirkka kinuskikastiketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä riisiä vedessä pienessä pinnoitetussa kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Säädä levy pienelle teholle ja hauduta puuroa kansi raollaan noin 25 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Mausta suolalla ja lisää sokeri.
  2. Jäähdytä puuro nostamalla kattila kylmään vesialtaaseen. Sulata puolukat, lisää sokeri ja sekoita kunnes se on sulanut.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, mausta vanilliinisokerilla ja sekoita kylmän puuron joukkoon. Lusikoi puolukoita ja vaniljariisiä kerroksittain korkeisiin laseihin ja valuta puolukkakerrosten päälle kinuskikastiketta. Tarjoa kylmänä jälkiruoaksi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 136 kcal569 kJ
  • Proteiinia1,53 g
  • Hiilihydraatteja18,2 g
  • Rasvaa6,28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille