Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Vaniljariisi-puolukkamaljatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaniljariisi-puolukkamaljat

Vaniljariisi-puolukkamaljat sopivat jälkiruoaksi esimerkiksi joulupöytään.

Ainekset

8 annosta

Päälle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä riisiä vedessä pienessä pinnoitetussa kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Säädä levy pienelle teholle ja hauduta puuroa kansi raollaan noin 25 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Mausta suolalla ja lisää sokeri.
  2. Jäähdytä puuro nostamalla kattila kylmään vesialtaaseen. Sulata puolukat, lisää sokeri ja sekoita kunnes se on sulanut.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, mausta vanilliinisokerilla ja sekoita kylmän puuron joukkoon. Lusikoi puolukoita ja vaniljariisiä kerroksittain korkeisiin laseihin ja valuta puolukkakerrosten päälle kinuskikastiketta. Tarjoa kylmänä jälkiruoaksi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille4 arvostelua