• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kuningatarpaistos vaniljakastikkeen kanssa

Kuningatarpaistos vaniljakastikkeen kanssa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 227 kcal / 100 g

Ainekset

12 palaa

Pinnalle

    • 2rklsokeria
    • 1rklperunajauhoja
    • 3dlvadelmia
    • 3dlmustikoita

Samettinen vaniljakastike

    • 4dlPirkka kevytmaitoa
    • 1rklperunajauhoja
    • 2rklsokeria
    • 1kananmuna
    • 1tlvanilliini- tai vaniljasokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Jauha hasselpähkinät leikkuuterällä monitoimikoneen kulhossa. Lisää kulhoon kylmä rasva, jauhot, sokeri ja leivinjauhe ja aja seos monitoimikoneella tasaisen ryynimäiseksi. Erota noin 1/4 muruseoksesta marjojen päälle. Lisää muna ja maito. Käytä konetta vielä, kunnes taikina on tasaista. Painele taikina voideltuun, halkaisijaltaan noin 28 cm:n piirasvuokaan. Jos taikina tuntuu vaikealta levittää, ripottele taikinan päälle hieman jauhoja.
  2. Sekoita sokeri ja perunajauhot marjojen joukkoon. Levitä marjat taikinan pinnalle. Ripottele muruseos marjojen päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  3. Mittaa vaniljakastikkeen maito, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Vatkaa muna joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos hieman sakenee ja kerran pulpahtaa. Anna jäähtyä ja lisää vanilliini- tai vaniljasokeri. Vaahdota kerma ja sekoita kevyesti kastikkeeseen.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 227 kcal949 kJ
  • Proteiinia3,85 g
  • Hiilihydraatteja20,2 g
  • Rasvaa14,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille