• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rukiinen mustikkapiirakka

Tuore mustikkapiirakka tuo keittiöön lapsuudesta tutun tuoksun. Rukiinen mustikkapiirakka maistuu lämpimänä kylmän maidon kanssa.
Rukiinen mustikkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 208 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Täyte

    • 7-8dl(400 g)mustikoita (tuore tai pakaste)
    • 2-3rklperunajauhoja
    • 1/2dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 1/2dlsokeria
    • 2tlvanilliinisokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja ruisjauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-sokerivaahtoon. Sekoita juuri ja juuri tasaiseksi. Levitä taikina lastalla, jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kaada seos vuokaan. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos mustikoiden päälle.
  3. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit paistaa piirakan myös annosvuoissa. Vähennä tällöin paistoaikaa noin 5 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 208 kcal871 kJ
  • Proteiinia3,26 g
  • Hiilihydraatteja27,7 g
  • Rasvaa9,14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua