
Rukiinen mustikkapiirakka
Tuore mustikkapiirakka tuo keittiöön lapsuudesta tutun tuoksun. Rukiinen mustikkapiirakka maistuu lämpimänä kylmän maidon kanssa.
- 8 annosta
- 30 - 60 min
- 208 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
- 1dlsokeria
- 1kananmuna
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1dlPirkka ruisjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Täyte
- 7-8dl(400 g)mustikoita (tuore tai pakaste)
- 2-3rklperunajauhoja
- 1/2dlsokeria
- 1prk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 1kananmuna
- 1/2dlsokeria
- 2tlvanilliinisokeria
Valmistus
30 - 60 min- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja ruisjauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-sokerivaahtoon. Sekoita juuri ja juuri tasaiseksi. Levitä taikina lastalla, jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kaada seos vuokaan. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos mustikoiden päälle.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit paistaa piirakan myös annosvuoissa. Vähennä tällöin paistoaikaa noin 5 minuuttia.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 208 kcal871 kJ
- Proteiinia 3,26 g
- Hiilihydraatteja27,7 g
- Rasvaa9,14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Vaihtamalla jauhot tattariin sopii myäs keliaalikolle. Onnistuu aina.