
Rukiinen mustikkapiirakka
Tuore mustikkapiirakka tuo keittiöön lapsuudesta tutun tuoksun. Rukiinen mustikkapiirakka maistuu lämpimänä kylmän maidon kanssa.
8 annosta30 - 60 min208 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
- 1dlsokeria
- 1kananmuna
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Täyte
- 7-8dl(400 g)mustikoita (tuore tai pakaste)
- 2-3rklperunajauhoja
- 1/2dlsokeria
- 1prk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 1kananmuna
- 1/2dlsokeria
- 2tlvanilliinisokeria
Valmistus
30 - 60 min- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja ruisjauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-sokerivaahtoon. Sekoita juuri ja juuri tasaiseksi. Levitä taikina lastalla, jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kaada seos vuokaan. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos mustikoiden päälle.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit paistaa piirakan myös annosvuoissa. Vähennä tällöin paistoaikaa noin 5 minuuttia.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 208 kcal871 kJ
- Proteiinia 3,26 g
- Hiilihydraatteja27,7 g
- Rasvaa9,14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Vaihtamalla jauhot tattariin sopii myäs keliaalikolle. Onnistuu aina.