Lettutaikina
- Annosmäärän. 30 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1/2 l | tai |
2–2 1/2 dl | tai |
1/2 tl | tai |
2 | kananmunaa tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai sulatettua voita tai |
Paistamiseen | |
---|---|
rypsiöljyä tai voita tai |
Ravintosisältö
Energia | 304 kJ / 73 kcal |
Rasva | 3,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0,6 g |
Hiilihydraatit | 7,8 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 3,1 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
Sekoita joukkoon maito, jauhot ja suola.
Lisää lopuksi rasva. Anna taikinan turvota noin 1/2 tuntia.
Kuumenna lettupannu tai iso paistinpannu ja levitä pannulle rasva. Kaada taikinaa pannulle ja käännä kun lettu on hyytynyt ja toinen puoli saanut kauniin paistopinnan. Pidä letut kuumana esimerkiksi folioon käärittynä.
Tarjoa letut makeiden tai suolaisten täytteiden kanssa. Taikinasta tulee noin 30 pientä lettua tai noin 10 isoa lettua.
Vinkki! Voit lisämaustaa halutessasi lettutaikinaa. Suolaisten täytteiden kanssa tarjottavia lettuja voi maustaa esimerkiksi juustoraasteella tai hienonnetuilla tuoreilla yrteillä kuten tillillä tai persiljalla. Makeiden täytteiden kanssa tarjottavia lettuja voi maustaa esimerkiksi ripauksella kardemummaa tai vanilja- tai vanilliinisokeria. Voit halutessasi korvata myös osan vehnäjauhoja muilla jauhoilla esimerkiksi 1/2 dl ruis- ohra- tai grahamjauhoja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,75/kpl1,50/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5lHinta 1,69/kpl1,13/l
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(2 102 arviota)
- 30 - 60 min4,0(152 arviota)
- 30 - 60 min3,9(78 arviota)
- yli 60 min4,0(666 arviota)
- 30 - 60 min4,2(354 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 192 arviota)
- 30 - 60 min3,8(1 643 arviota)
- 30 - 60 min4,2(136 arviota)
Arvostele resepti
- Se kuka sä et😜16 päivää sitten👌🏻
- Jukkis / kalasatama1 kuukausi sittenParempaa saa etsiä
- Ade1 kuukausi sittenJust näin.
- Maija1 kuukausi sittenHyvä resepti. Pikku mies söi sokerin kanssa, hyvä kun sain itse maistaa. Tänään paistoin taas hänelle iltapalaksi.
- Flettu1 kuukausi sittenIhan parasta
- Keittiön Einstein2 kuukautta sittenIhan toimiva resepti, eipä noissa eri resepteissä suuria eroja juurikaan ole ja syötyä on tulleet aina. Itseäni lettujen paistelussa on aina hieman häirinnyt sen "hitaus ja suuri työmäärä". Sitten keksin että on noita paistinpannuja vuosien varrella kertynyt jo muutama, tosin vähän erilaisia ja eri kokoisia mutta hällä väliä. Hellassakin levyjä riittää. Kokeillut pari kertaa kolmella pannulla yhtä aikaa, ihan mainiosti ehtii tarkkailla jokaista ja käännellä räiskäleet tarpeen mukaan. Ja tarvittu paistoaika lyhenee kolmannekseen about, (eikä ensimmäiset ehdi edes kovin pahasti jäähtyä). Jonain päivänä rohkaisen mieleni ja otan käyttöön sen neljännenkin pannun ja katson riittääkö nopeus.... 😉😁
- Heli2 kuukautta sittenHyviä tuli, mutta tuplaohjeella saatiin n. 10kpl halkaisijaltaan 20cm lättyjä. Määräarvio siis aivan väärin. Suosittelen korvaamaan kuohkeutta tuomaan 1/5 maitomäärästä kivennäisvetenä!
- P2 kuukautta sittenMäärät hyvät
- Nimetön3 kuukautta sittenIhan paras lettu ohje ikinä
- 💩3 kuukautta sittenTosi huono, tuli vaan viisi lettua
- Vauva4 kuukautta sittenIha kiva
- Juuh.4 kuukautta sittenHyvä perusohje suosittelen. Jauhoja laitoin myös hieman lis ää että tuli paksumpi taikina. Kaikista lätyistä tuli ehjiä, jopa ensimmäinenkin onnistui vaikken mikään Masters chef ole ;) Reilu 3v muksuille maittoi myös.
- Jee5 kuukautta sittenTosi hyvä
- Reseptin tekijä6 kuukautta sittenMahtava
- Jarkko6 kuukautta sittenHyvä good better
- Tikru6 kuukautta sittenHyvä
- ADE6 kuukautta sittenNam, nam letut.
- Usviskasvis7 kuukautta sittenMuuten hyvä, mutta ei tarvitsisi kohottaa niin kauaa
- Pikku leipuri8 kuukautta sittenJa todella helppo
- Pikku leipuri8 kuukautta sittenIhan hyvää kannattaa tehdä
- 🐇8 kuukautta sittenMäärät on väärät kun tästä määräsäti tuli hädin tuskin neljä isoa lettua.
- Nam nam8 kuukautta sittenNami nami nami nami
- Herkkusuu9 kuukautta sittenOli kyllä tosi hyvä resepti suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Maukkaita lettuja tuli tein makeita ja suolaisia lettuja. Nam!
- Minttu ja minja9 kuukautta sittenKokeillaan kohta kaveri kaa varmasti tulee hyvää👌👌👌
- Riina9 kuukautta sittenHyvää!!
- Jeejee1 vuosi sittenAivan sairaan hyviä tuli
- Tyytyväinen1 vuosi sittenHyvä perustaikina ohje, vehnäjauhoja tosin ohjeessa omaan makuun liian vähän 3dl oli sopiva määrä. Hyvin upposi perheelle 30 pikkulettua katosi nopeaan.
- Crep1 vuosi sitten30 pikkulettua ehkä saa tällä ohjeella. 1,5 l taikinasta saa nippanappa kuvassa olevia lettuja 30 kpl. Onneksi vuosien kokemuksella tämän itse tiesin. Muuten resepti ihan ok
- Jddjdkdkdkfoelwk1 vuosi sittenTuli vain 19 lettua ja kaikki oli mustia
- AV1 vuosi sittenEn ymmärrä mitä tyypit täällä valittaa et tuli vaan 15 lettua, kun ohje sanoo että NOIN 30, ja että riippuu siitä minkä kokoisia tekee. Itse käyttänyt tätä monta vuotta jo toimii👍 se on kyllä ihan itse tekijässä vika jis menee pieleen.