• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lettutaikina

Makoisat letut maistuvat niin kesällä kuin talvella. Perusohje sopii hyvin suolaisille ja makeille täytteille ja sitä on helppo varioida.
Lettutaikina
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 30 kpl
  • 30 - 60 min
  • 72 kcal / annos (50g)

Ainekset

n. 30 kpl

Paistamiseen

    • Flora Culinesse juoksevaa margariinia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito, jauhot ja suola. Lisää lopuksi rasva. Anna taikinan turvota noin 1/2 tuntia.
  2. Kuumenna lettupannu tai iso paistinpannu ja levitä pannulle rasva. Kaada taikinaa pannulle ja käännä kun lettu on hyytynyt ja toinen puoli saanut kauniin paistopinnan. Pidä letut kuumana esimerkiksi folioon käärittynä. Tarjoa letut makeiden tai suolaisten täytteiden kanssa. Taikinasta tulee noin 30 pientä lettua tai noin 10 isoa lettua.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit lisämaustaa halutessasi lettutaikinaa. Suolaisten täytteiden kanssa tarjottavia lettuja voi maustaa esimerkiksi juustoraasteella tai hienonnetuilla tuoreilla yrteillä kuten tillillä tai persiljalla. Makeiden täytteiden kanssa tarjottavia lettuja voi maustaa esimerkiksi ripauksella kardemummaa tai vanilja- tai vanilliinisokeria. Voit halutessasi korvata myös osan vehnäjauhoja muilla jauhoilla esimerkiksi 1/2 dl ruis- ohra- tai grahamjauhoja.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 72 kcal300 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille124