Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
LimettikohokkaatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Limettikohokkaat

Limellä maustetut kohokkaat maistuvat fiinimmän illallisen jälkiruoaksi.

Ainekset

4 annosta

Vuokien voiteluun

Koristeeksi

    • raastettua limetinkuorta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Voitele hyvin 4 uuniin sopivaa annosastiaa (vetoisuus 2–3 dl). Raasta hyvin pestyistä limeteistä kuori ja purista mehu. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset erilleen.
  2. Sekoita kattilassa maito, kuoriraaste, keltuaiset, jauhot ja 1/2 dl sokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoittaen noin 3 minuuttia, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon limetinmehu ja anna jäähtyä.
  3. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. Lisää loppu sokeri ja jatka vaahdottamista kunnes vaahto on napakkaa. Nostele varovasti valkuaisvaahto kahdessa erässä limettiseoksen joukkoon.
  4. Jaa taikina annosastioihin, varmista ettei yläreunoihin jää taikinaa. Paista uunin alatasolla 15–20 minuuttia, kunnes kohokkaat ovat kohonneet ja saaneet väriä. (Älä avaa uunin luukkua turhaan, etteivät kohokkaat laskisi.) Koristele ja tarjoa välittömästi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille4 arvostelua