Kuorrutetut suolatikut
Dippaa suolatikut valkosuklaassa tai tummassa suklaassa ja koristele erilaisilla rakeilla ja rouheilla. Hauska pikkusyötävä glögin kanssa. Noin 2,05€/annos*
6-8 annosta30 - 60 min
Ainekset
6-8 annosta
- 1ps(250 g)Pirkka suolatikkuja
- 1levy(200 g)Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %) tai
- 2levyä(à 100 g)Pirkka tummaa leivontasuklaata (70 %)
- 2levyä(à 100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
Koristeluun
- 1prk(60 g)Dr. Oetker Earthy Cocoa Luomu -koristerakeita
- 1/2ps(à 175 g)turkinpippuri -makeisia, murskattuna
- 1/2ps(à 15 g)Dr. Oetker pakastekuivattua vadelmaa
Valmistus
30 - 60 min- Varaa ensin koristeet. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Laita kutakin koristelutuotetta omalle lautaselle.
- Sulata ensin tumma suklaa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Valuta suklaa kapeaan ja korkeaan juomalasiin. Kasta 1/4 suolatikuista suklaassa, valuta ylimääräinen suklaa pois. Suklaata tulee olla melko ohut kerros, kaavi suklaata tikusta vielä tarvittaessa lasin reunaan. Ripottele suklaan päälle ympäriinsä pistaasipähkinärouhetta ja laita tikut jähmettymään leivinpaperin päälle. Kasta 1/4 suolatikuista vielä suklaassa ja ripottele niille kaakaorakeita.
- Sulata valkoinen suklaa paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä ja valuta kapeaan ja korkeaan juomalasiin. Kasta lopuista suolatikuista puolet (1/4 koko pussista) suklaassa ohuelti ja ripottele päälle salmiakkimakeisrouhetta. Kasta loput tikut vielä suklaassa ja ripottele niille vadelmarouhetta.
- Anna tikkujen jähmettyä ja nosta tarjolle.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Moi