• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Brookie

Brookie on amerikkalainen hybridileivonnainen, jossa yhdistyvät mehevä, suklainen brownie sekä rapea cookie.Tämäkin resepti vain n. 0,15€/annos*.
Brookie
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 palaa
  • 30 - 60 min
  • 206 kcal / annos (50g)

Ainekset

20 palaa

Brownietaikina

Cookietaikina

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata rasva kattilassa, siirrä kattila sivuun ja sulata paloiteltu suklaa kuuman rasvan joukkoon.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaa-rasvaseokseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää munat taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (noin 16 x 26 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista browniepohjaa 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Brownie saa jäädä meheväksi.
  4. Valmista sillä aikaa cookietaikina. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Lisää myös rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
  5. Ripottele cookietaikinaa pieninä nokareina tasaisesti brownien pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Jäähdytä brookie kokonaisena ja leikkaa jäähtyneenä pieniksi annospaloiksi (noin 20 palaa).

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 206 kcal861 kJ
  • Proteiinia2,98 g
  • Hiilihydraatteja25,9 g
  • Rasvaa9,82 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 135 arvostelua
  • Aloitteleva leipuri19.10.2017

    Hei! Paistetaanko tämä uunin keskiosassa vai alaosassa? Miksei sitä tietoa voi laittaa heti ohjeisiin ettei tarvitse miettiä...

  • K-Kuluttajapalvelu19.10.2017

    Aloitteleva leipuri, brookie on tarkoitus paistaa keskitasolla. Jos tasosta ei erikseen ohjeessa mainita, kannattaa käyttää keskitasoa. Jos taas tarkoitus tarkoitus on käyttää ala- tai ylätasoa, se tavallisesti mainitaan ohjeessa kyllä. Toivottavasti brookiesi onnistuu!

  • Pettynyt1.9.2017

    Kokeilin tätä reseptiä ja pohjasta tuli 5mm korkea, eli ei todellakaan niin korkea kuin kuvassa. Paistoin pohjaa ensimmäisen kerran 10 minuuttia 200 asteessa niinkuin kehotettu, mutta jopa sillä kerralla pohjasta tuli liian kypsä. Toisella kerralla kun leivokseen lisättiin cookie päällys, pohja paloi. Lopputuloksena siis palanut kova 5mm pohja, mutta cookie-päällyksestä tuli hyvä, vaikkei sitä ollut tarpeeksi, joten pohjaa jäi silti runsaasti näkyviin.

  • Ei kukaan19.7.2017

    Voiko brookieissa käyttää maitosuklaata?

  • K-Kuluttajapalvelu19.7.2017

    Hei Ei kukaan, resepti on testattu K-Koekeittiöllä tummalla leivontasuklaalla. Brookiesta tulee maitosuklaata käytettäessä erilainen.

  • Ei kukaan 31.5.2017

    Missä vaiheessa suklaa pitää lisätä cookietaikinaan?????

  • K-Kuluttajapalvelu31.5.2017

    Hei Ei kukaan, rouhittu suklaa sekoitetaan kuivien aineiden kanssa taikinaan.

  • Sarppuli16.3.2017

    Onnistuukohan gluteenittomana vaihtamalla vain jauhot?

  • K-Kuluttajapalvelu16.3.2017

    Sarppuli, reseptin toimivuutta ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla. Voit kuitenkin kokeilla onnistuvatko brookiet esimerkiksi vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.