BrookieTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Brookie

  • Annosmäärä20 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
Brookie on amerikkalainen hybridileivonnainen, jossa yhdistyvät mehevä, suklainen brownie sekä rapea cookie.

    Ainekset

    20 palaa

    Brownietaikina

    150 g
     
    tai
    75 g
     
    voita
    tai
    1 rkl
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai

    Cookietaikina

    75 g
     
    voita
    tai
    1 1/4 dl
     
    sokeria
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    2 dl
     
    tai
    50 g
     
    tai
    1 tl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 812 kJ / 433 kcal
    Rasva
    20,7 g
    josta tyydyttynyttä
    12,5 g
    Hiilihydraatit
    53,6 g
    josta sokereita
    37,1 g
    Proteiini
    6,7 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Sulata rasva kattilassa, siirrä kattila sivuun ja sulata paloiteltu suklaa kuuman rasvan joukkoon.
    Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaa-rasvaseokseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää munat taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
    Vuoraa suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (noin 16 x 26 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista browniepohjaa 200 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Brownie saa jäädä meheväksi.
    Valmista sillä aikaa cookietaikina. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Lisää myös rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
    Ripottele cookietaikinaa pieninä nokareina tasaisesti brownien pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Jäähdytä brookie kokonaisena ja leikkaa jäähtyneenä pieniksi annospaloiksi (noin 20 palaa).

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,59/kpl
      0,80/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g Tumma
      Hinta 5,49/kpl
      27,45/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Hinta 2,19/kpl
      17,52/kg
    • Van Houten kaakaojauhe 125g
      Hinta 3,89/kpl
      31,12/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 1,15/kpl
      1,15/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Hinta 1,59/kpl
      9,94/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (464 arviota)

    • s
      3 kuukautta sitten
      liian pieni
    • Sofie
      4 kuukautta sitten
      Miksi täytyy laittaa 11/4dl? Laitoin vahingossa liika kun en tajunnut ohjetta
    • M
      1 vuosi sitten
      Tosi hyviä!
    • brookie-fan
      1 vuosi sitten
      on vaan hyvää nam
    • .
      1 vuosi sitten
      siis aivan sairaan hyvää oon nyt tehnyt tätä ainakin viis kertaa ja aina maistuu vaan paremmalta
    • Parass piirakka
      1 vuosi sitten
      Aivan järkyttävän hyvä mutta aika makea mutta se on hyvä että sitä ei pysty syödä montaa palaa, mun lempi piirakka.😊
    • Vakkariherkku
      2 vuotta sitten
      Oon tehnyt tätä niin pitkään kun resepti on ollut, aivan parasta! Onnistunut myös sen jälkeen kun ryhdyin vegaaniksi, jättää vaan kananmunan pois!
    • Hoplaa
      2 vuotta sitten
      Vähensin sokerin määrää, silti tuli ihan riittävän makeaa. Brownietaikinan suklainen maku dominoi, keksitaikinassa olisi ehkä kannattanut käyttää fariini- tai muscovadosokeria (+ vaniljasokeria mausteeksi) niin siihenkin olisi saanut enemmän makua? Liiallisen kypsymisen estämiseksi keksitaikina kannattaa lisätä kun brownie on pinnalta kevyesti kuorettunut mutta sisältä vielä löysää.
    • Nam
      2 vuotta sitten
      Todella hyvä resepti. Kannattaa tosiaan tehdä tarpeeksi pieneen vuokaan, jotta tulee hyvän korkuinen. Itse olin ottamassa browniepohjaa pois 10 min kohdalla, mutta oli vielä aika löysää. Jätin vielä paistumaan ja unohdin sen sinne varmaan 10-15 minuutiksi. Pohjasta tuli loppujen lopuksi täydellisen mehevä ja tahmea, vaikka paistuikin ohjeen mukaan ylimäärin.
    • Maria
      4 vuotta sitten
      Paras suomenkielinen brookie-resepti jonka olen löytänyt! Tosi maukkaat brookie tulee! Eikä ole rasvaa, ja cookietaikinaa tulee tarpeeksi tällä ohjeella. Luotto-ohjeenani tästä lähtien.
    • LeipuriS
      4 vuotta sitten
      Tää on niin parasta! Maistuu kaikille makeanhimoisille. Paistoajan kanssa tarvitsee vaan olla todella tarkka, koska brookien maku ja koostumus muuttuu täysin jos on liian kauan uunissa.
    • Onnistunut nuori leipoja
      4 vuotta sitten
      Suoraan sanottuna minulla onnistui täydellisesti! Oli todella herkullista. Meni yhdeksi lempi leivonnaiseksi.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Jasmin, leivinpaperin asettelu voi viedä hetken aikaa. Kun taikinan kumoaa vuokaan, pysyy levinpaperi paremmin paikallaan. Voit katsoa videolta tarkemmin kuinka vuoka on leivinpaperilla vuorattu.
    • Jasmin
      5 vuotta sitten
      Miten se pitää se leivin paperi laittaa siihen vuokaan ku en saa sitä pysymään siinä
    • Köksäryhmä
      5 vuotta sitten
      Oli hyvää, vaikka olikin taikinat löysiä. Todella hyvää se löysä taikina.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Liinus, brookiet voi halutessaan pakastaa.
    • Liinus
      6 vuotta sitten
      Voiko pakastaa?
    • Tyytyväinen
      6 vuotta sitten
      Itse kokeilin gluteenittomilla jauhoilla ja tulos oli täydellinen ohjeen mukaan paistettuna vaikka tosin käytin erilaista vuokaa
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Kareitar, ikävä kuulla, että brookie jäi löysäksi. Paistoaika on K-Koekeittiössä testattu ohjeen mukaan. Uuneissa on kuitenkin eroja ja jokin uuni saattaa tarvita pidemmän paistoajan kuin toinen.
    • Kareitar
      7 vuotta sitten
      Paistoin leivonnaista ohjeen mukaan, pitempäänkin (2 x 20 min), ohjeessa mainitun kokoisessa vuoassa, 200 asteessa uunin keskitasolla, mutta se jäi aivan taikinaiseksi - brownie-osiokin oli enemmän mutakakkua kuin brownieta, lähes valuvaa mössöä. Onko 2 x 15 minuuttia todellakin oikea paistoaika?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Aloitteleva leipuri, brookie on tarkoitus paistaa keskitasolla. Jos tasosta ei erikseen ohjeessa mainita, kannattaa käyttää keskitasoa. Jos taas tarkoitus tarkoitus on käyttää ala- tai ylätasoa, se tavallisesti mainitaan ohjeessa kyllä. Toivottavasti brookiesi onnistuu!
    • Aloitteleva leipuri
      7 vuotta sitten
      Hei! Paistetaanko tämä uunin keskiosassa vai alaosassa? Miksei sitä tietoa voi laittaa heti ohjeisiin ettei tarvitse miettiä...
    • Pettynyt
      7 vuotta sitten
      Kokeilin tätä reseptiä ja pohjasta tuli 5mm korkea, eli ei todellakaan niin korkea kuin kuvassa. Paistoin pohjaa ensimmäisen kerran 10 minuuttia 200 asteessa niinkuin kehotettu, mutta jopa sillä kerralla pohjasta tuli liian kypsä. Toisella kerralla kun leivokseen lisättiin cookie päällys, pohja paloi. Lopputuloksena siis palanut kova 5mm pohja, mutta cookie-päällyksestä tuli hyvä, vaikkei sitä ollut tarpeeksi, joten pohjaa jäi silti runsaasti näkyviin.
    • Ei kukaan
      7 vuotta sitten
      Voiko brookieissa käyttää maitosuklaata?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Ei kukaan, resepti on testattu K-Koekeittiöllä tummalla leivontasuklaalla. Brookiesta tulee maitosuklaata käytettäessä erilainen.
    • Ei kukaan
      7 vuotta sitten
      Missä vaiheessa suklaa pitää lisätä cookietaikinaan?????
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Ei kukaan, rouhittu suklaa sekoitetaan kuivien aineiden kanssa taikinaan.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Sarppuli, reseptin toimivuutta ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla. Voit kuitenkin kokeilla onnistuvatko brookiet esimerkiksi vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.
    • Sarppuli
      7 vuotta sitten
      Onnistuukohan gluteenittomana vaihtamalla vain jauhot?