Brookie
- Annosmäärä20 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Brookie on amerikkalainen hybridileivonnainen, jossa yhdistyvät mehevä, suklainen brownie sekä rapea cookie.
Ainekset
20 palaa
Brownietaikina | |
---|---|
150 g | tai |
75 g | voita tai |
1 rkl | tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 dl | sokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
2 | kananmunaa tai |
Cookietaikina | |
75 g | voita tai |
1 1/4 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
2 dl | tai |
50 g | tai |
1 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 812 kJ / 433 kcal |
Rasva | 20,7 g |
josta tyydyttynyttä | 12,5 g |
Hiilihydraatit | 53,6 g |
josta sokereita | 37,1 g |
Proteiini | 6,7 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sulata rasva kattilassa, siirrä kattila sivuun ja sulata paloiteltu suklaa kuuman rasvan joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaa-rasvaseokseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää munat taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (noin 16 x 26 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista browniepohjaa 200 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Brownie saa jäädä meheväksi.
Valmista sillä aikaa cookietaikina. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Lisää myös rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Ripottele cookietaikinaa pieninä nokareina tasaisesti brownien pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Jäähdytä brookie kokonaisena ja leikkaa jäähtyneenä pieniksi annospaloiksi (noin 20 palaa).
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFAHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g TummaHinta 5,49/kpl27,45/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 3,89/kpl31,12/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,15/kpl1,15/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(758 arviota)
- 30 - 60 min3,9(751 arviota)
- 30 - 60 min3,9(170 arviota)
- yli 60 min4,0(49 arviota)
- yli 60 min4,1(116 arviota)
- alle 30 min4,1(3 939 arviota)
- 30 - 60 min3,8(36 arviota)
- 30 - 60 min4,5(51 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (464 arviota)
- s3 kuukautta sittenliian pieni
- Sofie4 kuukautta sittenMiksi täytyy laittaa 11/4dl? Laitoin vahingossa liika kun en tajunnut ohjetta
- M1 vuosi sittenTosi hyviä!
- brookie-fan1 vuosi sittenon vaan hyvää nam
- .1 vuosi sittensiis aivan sairaan hyvää oon nyt tehnyt tätä ainakin viis kertaa ja aina maistuu vaan paremmalta
- Parass piirakka1 vuosi sittenAivan järkyttävän hyvä mutta aika makea mutta se on hyvä että sitä ei pysty syödä montaa palaa, mun lempi piirakka.😊
- Vakkariherkku2 vuotta sittenOon tehnyt tätä niin pitkään kun resepti on ollut, aivan parasta! Onnistunut myös sen jälkeen kun ryhdyin vegaaniksi, jättää vaan kananmunan pois!
- Hoplaa2 vuotta sittenVähensin sokerin määrää, silti tuli ihan riittävän makeaa. Brownietaikinan suklainen maku dominoi, keksitaikinassa olisi ehkä kannattanut käyttää fariini- tai muscovadosokeria (+ vaniljasokeria mausteeksi) niin siihenkin olisi saanut enemmän makua? Liiallisen kypsymisen estämiseksi keksitaikina kannattaa lisätä kun brownie on pinnalta kevyesti kuorettunut mutta sisältä vielä löysää.
- Nam2 vuotta sittenTodella hyvä resepti. Kannattaa tosiaan tehdä tarpeeksi pieneen vuokaan, jotta tulee hyvän korkuinen. Itse olin ottamassa browniepohjaa pois 10 min kohdalla, mutta oli vielä aika löysää. Jätin vielä paistumaan ja unohdin sen sinne varmaan 10-15 minuutiksi. Pohjasta tuli loppujen lopuksi täydellisen mehevä ja tahmea, vaikka paistuikin ohjeen mukaan ylimäärin.
- Maria4 vuotta sittenParas suomenkielinen brookie-resepti jonka olen löytänyt! Tosi maukkaat brookie tulee! Eikä ole rasvaa, ja cookietaikinaa tulee tarpeeksi tällä ohjeella. Luotto-ohjeenani tästä lähtien.
- LeipuriS4 vuotta sittenTää on niin parasta! Maistuu kaikille makeanhimoisille. Paistoajan kanssa tarvitsee vaan olla todella tarkka, koska brookien maku ja koostumus muuttuu täysin jos on liian kauan uunissa.
- Onnistunut nuori leipoja4 vuotta sittenSuoraan sanottuna minulla onnistui täydellisesti! Oli todella herkullista. Meni yhdeksi lempi leivonnaiseksi.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJasmin, leivinpaperin asettelu voi viedä hetken aikaa. Kun taikinan kumoaa vuokaan, pysyy levinpaperi paremmin paikallaan. Voit katsoa videolta tarkemmin kuinka vuoka on leivinpaperilla vuorattu.
- Jasmin5 vuotta sittenMiten se pitää se leivin paperi laittaa siihen vuokaan ku en saa sitä pysymään siinä
- Köksäryhmä5 vuotta sittenOli hyvää, vaikka olikin taikinat löysiä. Todella hyvää se löysä taikina.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenLiinus, brookiet voi halutessaan pakastaa.
- Liinus6 vuotta sittenVoiko pakastaa?
- Tyytyväinen6 vuotta sittenItse kokeilin gluteenittomilla jauhoilla ja tulos oli täydellinen ohjeen mukaan paistettuna vaikka tosin käytin erilaista vuokaa
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKareitar, ikävä kuulla, että brookie jäi löysäksi. Paistoaika on K-Koekeittiössä testattu ohjeen mukaan. Uuneissa on kuitenkin eroja ja jokin uuni saattaa tarvita pidemmän paistoajan kuin toinen.
- Kareitar7 vuotta sittenPaistoin leivonnaista ohjeen mukaan, pitempäänkin (2 x 20 min), ohjeessa mainitun kokoisessa vuoassa, 200 asteessa uunin keskitasolla, mutta se jäi aivan taikinaiseksi - brownie-osiokin oli enemmän mutakakkua kuin brownieta, lähes valuvaa mössöä. Onko 2 x 15 minuuttia todellakin oikea paistoaika?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenAloitteleva leipuri, brookie on tarkoitus paistaa keskitasolla. Jos tasosta ei erikseen ohjeessa mainita, kannattaa käyttää keskitasoa. Jos taas tarkoitus tarkoitus on käyttää ala- tai ylätasoa, se tavallisesti mainitaan ohjeessa kyllä. Toivottavasti brookiesi onnistuu!
- Aloitteleva leipuri7 vuotta sittenHei! Paistetaanko tämä uunin keskiosassa vai alaosassa? Miksei sitä tietoa voi laittaa heti ohjeisiin ettei tarvitse miettiä...
- Pettynyt7 vuotta sittenKokeilin tätä reseptiä ja pohjasta tuli 5mm korkea, eli ei todellakaan niin korkea kuin kuvassa. Paistoin pohjaa ensimmäisen kerran 10 minuuttia 200 asteessa niinkuin kehotettu, mutta jopa sillä kerralla pohjasta tuli liian kypsä. Toisella kerralla kun leivokseen lisättiin cookie päällys, pohja paloi. Lopputuloksena siis palanut kova 5mm pohja, mutta cookie-päällyksestä tuli hyvä, vaikkei sitä ollut tarpeeksi, joten pohjaa jäi silti runsaasti näkyviin.
- Ei kukaan7 vuotta sittenVoiko brookieissa käyttää maitosuklaata?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Ei kukaan, resepti on testattu K-Koekeittiöllä tummalla leivontasuklaalla. Brookiesta tulee maitosuklaata käytettäessä erilainen.
- Ei kukaan7 vuotta sittenMissä vaiheessa suklaa pitää lisätä cookietaikinaan?????
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Ei kukaan, rouhittu suklaa sekoitetaan kuivien aineiden kanssa taikinaan.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenSarppuli, reseptin toimivuutta ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla. Voit kuitenkin kokeilla onnistuvatko brookiet esimerkiksi vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.
- Sarppuli7 vuotta sittenOnnistuukohan gluteenittomana vaihtamalla vain jauhot?