Brookie
- Annosmäärä20 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
Brownietaikina | |
---|---|
150 g | tai |
75 g | voita tai |
1 rkl | tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 dl | sokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
2 | kananmunaa tai |
Cookietaikina | |
75 g | voita tai |
1 1/4 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
2 dl | tai |
50 g | tai |
1 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 819 kJ / 435 kcal |
Rasva | 20,7 g |
josta tyydyttynyttä | 12,5 g |
Hiilihydraatit | 54,2 g |
josta sokereita | 37,2 g |
Proteiini | 6,5 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Sulata rasva kattilassa, siirrä kattila sivuun ja sulata paloiteltu suklaa kuuman rasvan joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaa-rasvaseokseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää munat taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (noin 16 x 26 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista browniepohjaa 200 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Brownie saa jäädä meheväksi.
Valmista sillä aikaa cookietaikina. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Lisää myös rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Ripottele cookietaikinaa pieninä nokareina tasaisesti brownien pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Jäähdytä brookie kokonaisena ja leikkaa jäähtyneenä pieniksi annospaloiksi (noin 20 palaa).
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Fazer leivontasuklaa 70% 100g PremiumHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Nestlé dessert noir 205g tumma suklaa leivontasuklaaHinta 4,29/kpl20,93/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,29/kpl18,32/kg
- Fazer kaakaojauhe 200gHinta 3,09/kpl15,45/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(144 arviota)
- 30 - 60 min4,0(561 arviota)
- yli 60 min4,0(244 arviota)
- yli 60 min4,1(132 arviota)
- yli 60 min4,1(78 arviota)
- 30 - 60 min4,1(49 arviota)
- 30 - 60 min4,7(44 arviota)
- 30 - 60 min4,0(196 arviota)
Arvostele resepti
- brookie-fan2 kuukautta sittenon vaan hyvää nam
- .2 kuukautta sittensiis aivan sairaan hyvää oon nyt tehnyt tätä ainakin viis kertaa ja aina maistuu vaan paremmalta
- Parass piirakka7 kuukautta sittenAivan järkyttävän hyvä mutta aika makea mutta se on hyvä että sitä ei pysty syödä montaa palaa, mun lempi piirakka.😊
- Vakkariherkku1 vuosi sittenOon tehnyt tätä niin pitkään kun resepti on ollut, aivan parasta! Onnistunut myös sen jälkeen kun ryhdyin vegaaniksi, jättää vaan kananmunan pois!
- Hoplaa1 vuosi sittenVähensin sokerin määrää, silti tuli ihan riittävän makeaa. Brownietaikinan suklainen maku dominoi, keksitaikinassa olisi ehkä kannattanut käyttää fariini- tai muscovadosokeria (+ vaniljasokeria mausteeksi) niin siihenkin olisi saanut enemmän makua? Liiallisen kypsymisen estämiseksi keksitaikina kannattaa lisätä kun brownie on pinnalta kevyesti kuorettunut mutta sisältä vielä löysää.
- Nam1 vuosi sittenTodella hyvä resepti. Kannattaa tosiaan tehdä tarpeeksi pieneen vuokaan, jotta tulee hyvän korkuinen. Itse olin ottamassa browniepohjaa pois 10 min kohdalla, mutta oli vielä aika löysää. Jätin vielä paistumaan ja unohdin sen sinne varmaan 10-15 minuutiksi. Pohjasta tuli loppujen lopuksi täydellisen mehevä ja tahmea, vaikka paistuikin ohjeen mukaan ylimäärin.
- Maria2 vuotta sittenParas suomenkielinen brookie-resepti jonka olen löytänyt! Tosi maukkaat brookie tulee! Eikä ole rasvaa, ja cookietaikinaa tulee tarpeeksi tällä ohjeella. Luotto-ohjeenani tästä lähtien.
- LeipuriS3 vuotta sittenTää on niin parasta! Maistuu kaikille makeanhimoisille. Paistoajan kanssa tarvitsee vaan olla todella tarkka, koska brookien maku ja koostumus muuttuu täysin jos on liian kauan uunissa.
- Onnistunut nuori leipoja3 vuotta sittenSuoraan sanottuna minulla onnistui täydellisesti! Oli todella herkullista. Meni yhdeksi lempi leivonnaiseksi.
- Jasmin4 vuotta sittenMiten se pitää se leivin paperi laittaa siihen vuokaan ku en saa sitä pysymään siinä
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenJasmin, leivinpaperin asettelu voi viedä hetken aikaa. Kun taikinan kumoaa vuokaan, pysyy levinpaperi paremmin paikallaan. Voit katsoa videolta tarkemmin kuinka vuoka on leivinpaperilla vuorattu.
- Köksäryhmä4 vuotta sittenOli hyvää, vaikka olikin taikinat löysiä. Todella hyvää se löysä taikina.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenLiinus, brookiet voi halutessaan pakastaa.
- Liinus5 vuotta sittenVoiko pakastaa?
- Tyytyväinen5 vuotta sittenItse kokeilin gluteenittomilla jauhoilla ja tulos oli täydellinen ohjeen mukaan paistettuna vaikka tosin käytin erilaista vuokaa
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKareitar, ikävä kuulla, että brookie jäi löysäksi. Paistoaika on K-Koekeittiössä testattu ohjeen mukaan. Uuneissa on kuitenkin eroja ja jokin uuni saattaa tarvita pidemmän paistoajan kuin toinen.
- Kareitar5 vuotta sittenPaistoin leivonnaista ohjeen mukaan, pitempäänkin (2 x 20 min), ohjeessa mainitun kokoisessa vuoassa, 200 asteessa uunin keskitasolla, mutta se jäi aivan taikinaiseksi - brownie-osiokin oli enemmän mutakakkua kuin brownieta, lähes valuvaa mössöä. Onko 2 x 15 minuuttia todellakin oikea paistoaika?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenAloitteleva leipuri, brookie on tarkoitus paistaa keskitasolla. Jos tasosta ei erikseen ohjeessa mainita, kannattaa käyttää keskitasoa. Jos taas tarkoitus tarkoitus on käyttää ala- tai ylätasoa, se tavallisesti mainitaan ohjeessa kyllä. Toivottavasti brookiesi onnistuu!
- Aloitteleva leipuri5 vuotta sittenHei! Paistetaanko tämä uunin keskiosassa vai alaosassa? Miksei sitä tietoa voi laittaa heti ohjeisiin ettei tarvitse miettiä...
- Pettynyt6 vuotta sittenKokeilin tätä reseptiä ja pohjasta tuli 5mm korkea, eli ei todellakaan niin korkea kuin kuvassa. Paistoin pohjaa ensimmäisen kerran 10 minuuttia 200 asteessa niinkuin kehotettu, mutta jopa sillä kerralla pohjasta tuli liian kypsä. Toisella kerralla kun leivokseen lisättiin cookie päällys, pohja paloi. Lopputuloksena siis palanut kova 5mm pohja, mutta cookie-päällyksestä tuli hyvä, vaikkei sitä ollut tarpeeksi, joten pohjaa jäi silti runsaasti näkyviin.
- Ei kukaan6 vuotta sittenVoiko brookieissa käyttää maitosuklaata?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Ei kukaan, resepti on testattu K-Koekeittiöllä tummalla leivontasuklaalla. Brookiesta tulee maitosuklaata käytettäessä erilainen.
- Ei kukaan6 vuotta sittenMissä vaiheessa suklaa pitää lisätä cookietaikinaan?????
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Ei kukaan, rouhittu suklaa sekoitetaan kuivien aineiden kanssa taikinaan.
- Sarppuli6 vuotta sittenOnnistuukohan gluteenittomana vaihtamalla vain jauhot?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenSarppuli, reseptin toimivuutta ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla. Voit kuitenkin kokeilla onnistuvatko brookiet esimerkiksi vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.