• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lanttulaatikko

Lanttulaatikko on perinteinen jouluruoka, joka maistuu muulloinkin.
Lanttulaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 101 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja lohko lantut. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen. Soseuta lantut tasaiseksi soseeksi. Kaada kerma kulhoon ja sekoita joukkoon korppujauhot. Sekoittele, kunnes korppujauhot alkavat turvota. Lisää lanttusoseeseen turvonneet korppujauhot, muna, siirappi, inkivääri, pippuri ja keitinlientä niin paljon, että survoksesta tulee tasaisen pehmeä.
  2. Kaada seos voideltuun vuokaan. Painele lusikalla soseen pintaan kuvioita. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1-1 1/2 tuntia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 101 kcal423 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua
  • Voinenä18.12.2016

    Missäs kohtaa voi kuuluu laittaa, kun ei siitä sen enempää ollut?

  • K-Kuluttajapalvelu18.12.2016

    Voinenä, voita käytetään vuoan voiteluun.