Perinteinen porkkanalaatikko
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Paras porkkanalaatikko valmistuu helposti tällä reseptillä. Perinteinen porkkanalaatikko on syystä monen suosikki joululaatikko.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 annosta
1 kg | porkkanoita tai |
5 dl | vettä tai |
1 1/2 dl | puuroriisiä tai |
2 dl | vettä tai |
5 dl | täysmaitoa tai |
2 | kananmunaa tai |
2 rkl | siirappia tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | jauhettua valkopippuria tai |
1/2 tl | jauhettua muskottipähkinää tai |
Pinnalle | |
---|---|
korppujauhoja tai |
Ravintosisältö
Energia | 563 kJ / 135 kcal |
Rasva | 3 g |
josta tyydyttynyttä | 1,4 g |
Hiilihydraatit | 20,6 g |
josta sokereita | 10,8 g |
Proteiini | 4,3 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne vedessä oikein kypsiksi. Kaada suurin osa keitinliemestä pois (jätä noin desi) ja soseuta porkkanat. Anna jäähtyä.
Mittaa kattilaan puuroriisi ja vesi. Anna kiehahtaa, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja keitä vähän väliä sekoitellen, kunnes puuro on valmista (n. 40 minuuttia). Anna jäähtyä.
Sekoita porkkanasose ja riisipuuro keskenään. Sekoita joukkoon munat, siirappi, suola, pippuri ja muskottipähkinä. Tarkista maku. Siirrä porkkanalaatikko voideltuun uunivuokaan. Sirottele pinnalle korppujauhot ja paina pintaan kuvioita lusikalla.
Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Urtekram puuroriisi 500g luomuHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Pysyvästi edullinenValio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka valkopippuri 20g jauhettuHinta 0,89/kpl44,50/kg
- Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi mausteHinta 1,89/kpl82,17/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Pirkka Luomu suomalainen pesty porkkana 1 kg 1 lkHinta 2,39/kpl2,39/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Risella Luomu Puuroriisi 500gHinta 3,15/kpl6,30/kg
- Myllyn Paras Puuroriisi 500gHinta 1,85/kpl3,70/kg
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,29/kpl1,29/l
- Valio vapaan lehmän täysmaito 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria Valkopippuri jauhettu, pussi 22gHinta 2,09/kpl95,00/kg
- Meira Valkopippuri 31g jauh pssHinta 1,75/kpl56,45/kg
- Santa Maria muskottipähkinä jauhettu 24gHinta 3,25/kpl135,42/kg
- Meira Muskottipähk jauhettu 32g tlkHinta 3,39/kpl105,94/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(299 arviota)
- yli 60 min4,0(125 arviota)
- yli 60 min4,0(77 arviota)
- yli 60 min4,1(121 arviota)
- yli 60 min3,9(30 arviota)
- yli 60 min4,0(105 arviota)
- yli 60 min3,7(206 arviota)
- yli 60 min3,9(118 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (430 arviota)
- Onii2 päivää sittenToimiva
- Vuokko2 kuukautta sittenHerkullinen!
- Pia2 kuukautta sittenKeitin porkkanapalat vain 2 dl:ssa vettä kannen alla. Kääntelin välillä porkkanoita. Tässä keitinvedessä keitin ensin riisejä ennenkuin lisäsin maidon. Lisäsin kermaa 1 dl. Paistoin leivinuunissa tunnin. Alkulämpötila oli 200, lopussa 150. Hyvää tuli!
- Mummo kahella plussalla/saa olla kaloreita jouluna2 kuukautta sittenMuute ohje on ok mutta jos hyvää tekee niin kermaa pitää olla eli maidon pienentäisin 4dl + 2 dl kuohukermaa ja lisäksi voinokareita pinnalle..nuorempana tein jouluksi kaikki laatikot itse ja tällä hö
- Tuulalla3 kuukautta sittenVettä ei tarvita lisää riisin keittämiseen vaan käytetään porkkanoiden keitinvesi. Saadaan kaikki maut talteen.
- Eva3 kuukautta sittenAivan ihana joulutuoksuinen makuinen laatikko tuli 🙏❤️
- Tyttö3 kuukautta sittenJos pakastam raan taikinan, niim paistanko sen tarjoiltavaksi samalla tavlla kuin ohjeessa. Otanko raan laatikon sulamaan ennen paistoa?
- Kake3 kuukautta sittenMiksi riisi pitää keittää erikseen? Itse laitan riisin ja mausteet yhtä aikaa, löysää "taikinaa" vuokaan ja uuniin. Riisi kypsyy samalla kuin laatikkokin.
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenpaistoaika ja lämpötila on ilmoitettu kohdassa 4. (paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan).
- Kokeilija3 kuukautta sittenMikä on paistolämpötila?
- Mummo3 kuukautta sittenPaistoaika puuttuu
- MH1 vuosi sittenHelppo ja hyvä resepti!
- Laine1 vuosi sittenHyvää.
- Susanna1 vuosi sittenSaa kahdelle päivälle ruuat, kun keittää ensin maukkaan riisipuuron ja sekoittaa loput porkkanalaatikoksi.
- Heta1 vuosi sittenTuplasin annoksen ja sillä tuli 3 1,5litran foliovuokaa.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenNam, ohjeella tulee yksi noin 2 litran vuokaan sopiva annos.
- Nam1 vuosi sittenMontako foliovuokaa tästä saa esim 1.5 litran pitkiä foliovuokia? Millä ohjeella saan 5 pitkää foliovuokaa
- Nikander2 vuotta sittenTuli mahtavan hyvä porkkanalaatikko kokeilin ensimmäistä kertaa. 😋👍
- Kaupungista maalle2 vuotta sittenHei. Minä keitän riisit yli jääneessä keitinvedessä riisit. Vettä lisäksi, jos tarve. En yleensäkään heitä keitinliemiä pois. Käytän sämpylätaikinoihin ja keittoihin. Ammattikoulussa v. 1982-1984 ko niin neuvottiin.
- Mies Itävallasta4 vuotta sittenOlen tällä reseptillä tehnyt nyt monta kertaa, mutta tunnin paistoaika ei todellakaan riitä. Paista niin kauan, kunnes korppujauhot muuttuvat näkyvästi (tummemmiksi). Eli vähintään noin 80 minuuttia, mahdollisesti vielä paljon pidemmin. Tulee kaikin puolin paremman makuinen ja porkkanalaatikko ja suuntuntuma on myös parempi!
- 2-hengen talous6 vuotta sittenPerinteinen porkkanalaatikko on hyvää. Nyt sain viljelijä-ystävältä porkkanoita ja aion tehdä laatikoita tällä reseptillä. Pakkasesta on kiva ottaa tarpeen tullen.
- Reetta6 vuotta sittenOlen raastanut porkkanat raakoina. Jää kiva purutuntuma.