Perinteinen porkkanalaatikko
Porkkanalaatikko kuuluu monen joulupöytään. Perinteinen porkkanalaatikko vaatii valmistuakseen jonkin aikaa, mutta on vaivan arvoinen.
- 10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 1kgporkkanoita
- 5dlvettä
- 1 1/2dlpuuroriisiä
- 2dlvettä
- 5dltäysmaitoa
- 2kananmunaa
- 2rklsiirappia
- 1 1/2tlsuolaa
- 1/4tljauhettua valkopippuria
- 1/2tljauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
- korppujauhoja
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne vedessä oikein kypsiksi. Kaada suurin osa keitinliemestä pois (jätä noin desi) ja soseuta porkkanat. Anna jäähtyä.
- Mittaa kattilaan puuroriisi ja vesi. Anna kiehahtaa, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja keitä vähän väliä sekoitellen, kunnes puuro on valmista (n. 40 min). Anna jäähtyä.
- Sekoita porkkanasose ja riisipuuro keskenään. Sekoita joukkoon munat, siirappi, suola, pippuri ja muskottipähkinä. Tarkista maku. Siirrä porkkanalaatikko voideltuun uunivuokaan. Sirottele pinnalle korppujauhot ja paina pintaan kuvioita lusikalla. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Perinteinen porkkanalaatikko on hyvää. Nyt sain viljelijä-ystävältä porkkanoita ja aion tehdä laatikoita tällä reseptillä. Pakkasesta on kiva ottaa tarpeen tullen.
Olen raastanut porkkanat raakoina. Jää kiva purutuntuma.
Moi Pasi Toppinen Olemme vanhoja Keskolaisia ja käymme siellä Päivärannassa rupallettu kahvit ja muistellaan niitä aikoina missä kun vanha Kesko istui ja muutenkin kauppiaan valikoima/hinnat kun kuitenkin Vehmersalmessa, niin ostetaan viikon tarpeet Sinun Cittarisi Päivärannassa. Kaiken kaikkaan "loistava kauppa". Ja on mukava kun sähköpostiini tarjoustuotteija. Ainut miinus, kun on ruuhkaa, niin kassoja liian vähän, olen jonossa kassalle niitä "p"alkuvia kommentteja. Oikei hyvää ja kaupallista Joulun ja muutakin aikaa.