Perinteinen porkkanalaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perinteinen porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko kuuluu monen joulupöytään. Perinteinen porkkanalaatikko vaatii valmistuakseen jonkin aikaa, mutta on vaivan arvoinen.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta
    • 1kgporkkanoita
    • 5dlvettä
    • 1 1/2dlpuuroriisiä
    • 2dlvettä
    • 5dltäysmaitoa
    • 2kananmunaa
    • 2rklsiirappia
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/4tljauhettua valkopippuria
    • 1/2tljauhettua muskottipähkinää

Pinnalle

    • korppujauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne vedessä oikein kypsiksi. Kaada suurin osa keitinliemestä pois (jätä noin desi) ja soseuta porkkanat. Anna jäähtyä.
  2. Mittaa kattilaan puuroriisi ja vesi. Anna kiehahtaa, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja keitä vähän väliä sekoitellen, kunnes puuro on valmista (n. 40 min). Anna jäähtyä.
  3. Sekoita porkkanasose ja riisipuuro keskenään. Sekoita joukkoon munat, siirappi, suola, pippuri ja muskottipähkinä. Tarkista maku. Siirrä porkkanalaatikko voideltuun uunivuokaan. Sirottele pinnalle korppujauhot ja paina pintaan kuvioita lusikalla. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 60 arvostelua