Perinteinen porkkanalaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perinteinen porkkanalaatikko

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Porkkanalaatikko kuuluu monen joulupöytään. Perinteinen porkkanalaatikko vaatii valmistuakseen jonkin aikaa, mutta on vaivan arvoinen.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta
1 kg
 
porkkanoita
tai
5 dl
 
vettä
tai
1 1/2 dl
 
puuroriisiä
tai
2 dl
 
vettä
tai
5 dl
 
täysmaitoa
tai
2
 
kananmunaa
tai
2 rkl
 
siirappia
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
jauhettua valkopippuria
tai
1/2 tl
 
jauhettua muskottipähkinää
tai

Pinnalle

 
korppujauhoja
tai

Ravintosisältö

Energia
563 kJ / 135 kcal
Rasva
3 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
20,6 g
josta sokereita
10,8 g
Proteiini
4,3 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne vedessä oikein kypsiksi. Kaada suurin osa keitinliemestä pois (jätä noin desi) ja soseuta porkkanat. Anna jäähtyä.

Mittaa kattilaan puuroriisi ja vesi. Anna kiehahtaa, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja keitä vähän väliä sekoitellen, kunnes puuro on valmista (n. 40 min). Anna jäähtyä.

Sekoita porkkanasose ja riisipuuro keskenään. Sekoita joukkoon munat, siirappi, suola, pippuri ja muskottipähkinä. Tarkista maku. Siirrä porkkanalaatikko voideltuun uunivuokaan. Sirottele pinnalle korppujauhot ja paina pintaan kuvioita lusikalla. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lk
    Hinta 0,89/kpl
    0,89/kg
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Hinta 1,35/kpl
    1,35/l
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Pirkka korppujauho 320g
    Hinta 1,19/kpl
    3,72/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,39/kpl
    9,69/kg
  • Pirkka Luomu valkopippuri 40g jauhettu
    Hinta 3,09/kpl
    77,25/kg
  • Santa Maria Muskottipähkinä jauhettu 35g
    Hinta 3,69/kpl
    105,43/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    2,18/kg
  • K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kg
    Hinta 2,19/kpl
    1,10/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Valio luomu vanhanajan täysmaito 1l
    Hinta 1,89/kpl
    1,89/l
  • Juustoportti Perhemeijerin täysmaito 1l
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/l
  • Urtekram puuroriisi 500g luomu
    Hinta 4,49/kpl
    8,98/kg
  • Myllyn Paras Puuroriisi 1 kg
    Hinta 2,99/kpl
    2,99/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Hinta 1,29/kpl
    4,30/kg
  • Moilas korppujauho 350g gluteeniton
    Hinta 3,89/kpl
    11,11/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,59/kpl
    3,45/kg
  • Pirkka valkopippuri 20g jauhettu
    Hinta 0,99/kpl
    49,50/kg
  • Santa Maria Valkopippuri jauhettu Luomu, purkki 35g
    Hinta 3,39/kpl
    96,86/kg
  • Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi mauste
    Hinta 1,85/kpl
    80,43/kg
  • Plussa-etu −60 %
    Meira Muskottipähk jauhettu 32g tlk
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,00/4 kpl
    39,06/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,15/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (271 arviota)

  • Nikander
    9 kuukautta sitten
    Tuli mahtavan hyvä porkkanalaatikko kokeilin ensimmäistä kertaa. 😋👍
  • Kaupungista maalle
    10 kuukautta sitten
    Hei. Minä keitän riisit yli jääneessä keitinvedessä riisit. Vettä lisäksi, jos tarve. En yleensäkään heitä keitinliemiä pois. Käytän sämpylätaikinoihin ja keittoihin. Ammattikoulussa v. 1982-1984 ko niin neuvottiin.
  • Mies Itävallasta
    2 vuotta sitten
    Olen tällä reseptillä tehnyt nyt monta kertaa, mutta tunnin paistoaika ei todellakaan riitä. Paista niin kauan, kunnes korppujauhot muuttuvat näkyvästi (tummemmiksi). Eli vähintään noin 80 minuuttia, mahdollisesti vielä paljon pidemmin. Tulee kaikin puolin paremman makuinen ja porkkanalaatikko ja suuntuntuma on myös parempi!
  • 2-hengen talous
    4 vuotta sitten
    Perinteinen porkkanalaatikko on hyvää. Nyt sain viljelijä-ystävältä porkkanoita ja aion tehdä laatikoita tällä reseptillä. Pakkasesta on kiva ottaa tarpeen tullen.
  • Reetta
    4 vuotta sitten
    Olen raastanut porkkanat raakoina. Jää kiva purutuntuma.