Hyppää sisältöön
Perinteinen porkkanalaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perinteinen porkkanalaatikko

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Paras porkkanalaatikko valmistuu helposti tällä reseptillä. Perinteinen porkkanalaatikko on syystä monen suosikki joululaatikko.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta
1 kg
 
porkkanoita
tai
5 dl
 
vettä
tai
1 1/2 dl
 
puuroriisiä
tai
2 dl
 
vettä
tai
5 dl
 
täysmaitoa
tai
2
 
kananmunaa
tai
2 rkl
 
siirappia
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
jauhettua valkopippuria
tai
1/2 tl
 
jauhettua muskottipähkinää
tai

Pinnalle

 
korppujauhoja
tai

Ravintosisältö

Energia
563 kJ / 135 kcal
Rasva
3 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
20,6 g
josta sokereita
10,8 g
Proteiini
4,3 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne vedessä oikein kypsiksi. Kaada suurin osa keitinliemestä pois (jätä noin desi) ja soseuta porkkanat. Anna jäähtyä.
Mittaa kattilaan puuroriisi ja vesi. Anna kiehahtaa, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja keitä vähän väliä sekoitellen, kunnes puuro on valmista (n. 40 minuuttia). Anna jäähtyä.
Sekoita porkkanasose ja riisipuuro keskenään. Sekoita joukkoon munat, siirappi, suola, pippuri ja muskottipähkinä. Tarkista maku. Siirrä porkkanalaatikko voideltuun uunivuokaan. Sirottele pinnalle korppujauhot ja paina pintaan kuvioita lusikalla.
Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lk
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Urtekram puuroriisi 500g luomu
    Hinta 4,49/kpl
    8,98/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Valio luomu vanhanajan täysmaito 1l
    Hinta 1,45/kpl
    1,45/l
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka valkopippuri 20g jauhettu
    Hinta 0,89/kpl
    44,50/kg
  • Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi mauste
    Hinta 1,89/kpl
    82,17/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Hinta 1,49/kpl
    4,97/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen pesty porkkana 1 kg 1 lk
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/kg
  • Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Risella Luomu Puuroriisi 500g
    Hinta 3,15/kpl
    6,30/kg
  • Myllyn Paras Puuroriisi 500g
    Hinta 1,85/kpl
    3,70/kg
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/l
  • Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/l
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,49/kpl
    3,32/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria Valkopippuri jauhettu, pussi 22g
    Hinta 2,09/kpl
    95,00/kg
  • Meira Valkopippuri 31g jauh pss
    Hinta 1,75/kpl
    56,45/kg
  • Santa Maria muskottipähkinä jauhettu 24g
    Hinta 3,25/kpl
    135,42/kg
  • Meira Muskottipähk jauhettu 32g tlk
    Hinta 3,39/kpl
    105,94/kg
  • Pirkka korppujauho 320g
    Hinta 1,09/kpl
    3,41/kg
  • Moilas korppujauho 350g gluteeniton
    Hinta 3,79/kpl
    10,83/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (430 arviota)

  • Onii
    2 päivää sitten
    Toimiva
  • Vuokko
    2 kuukautta sitten
    Herkullinen!
  • Pia
    2 kuukautta sitten
    Keitin porkkanapalat vain 2 dl:ssa vettä kannen alla. Kääntelin välillä porkkanoita. Tässä keitinvedessä keitin ensin riisejä ennenkuin lisäsin maidon. Lisäsin kermaa 1 dl. Paistoin leivinuunissa tunnin. Alkulämpötila oli 200, lopussa 150. Hyvää tuli!
  • Mummo kahella plussalla/saa olla kaloreita jouluna
    2 kuukautta sitten
    Muute ohje on ok mutta jos hyvää tekee niin kermaa pitää olla eli maidon pienentäisin 4dl + 2 dl kuohukermaa ja lisäksi voinokareita pinnalle..nuorempana tein jouluksi kaikki laatikot itse ja tällä hö
  • Tuulalla
    3 kuukautta sitten
    Vettä ei tarvita lisää riisin keittämiseen vaan käytetään porkkanoiden keitinvesi. Saadaan kaikki maut talteen.
  • Eva
    3 kuukautta sitten
    Aivan ihana joulutuoksuinen makuinen laatikko tuli 🙏❤️
  • Tyttö
    3 kuukautta sitten
    Jos pakastam raan taikinan, niim paistanko sen tarjoiltavaksi samalla tavlla kuin ohjeessa. Otanko raan laatikon sulamaan ennen paistoa?
  • Kake
    3 kuukautta sitten
    Miksi riisi pitää keittää erikseen? Itse laitan riisin ja mausteet yhtä aikaa, löysää "taikinaa" vuokaan ja uuniin. Riisi kypsyy samalla kuin laatikkokin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 kuukautta sitten
    paistoaika ja lämpötila on ilmoitettu kohdassa 4. (paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan).
  • Kokeilija
    3 kuukautta sitten
    Mikä on paistolämpötila?
  • Mummo
    3 kuukautta sitten
    Paistoaika puuttuu
  • MH
    1 vuosi sitten
    Helppo ja hyvä resepti!
  • Laine
    1 vuosi sitten
    Hyvää.
  • Susanna
    1 vuosi sitten
    Saa kahdelle päivälle ruuat, kun keittää ensin maukkaan riisipuuron ja sekoittaa loput porkkanalaatikoksi.
  • Heta
    1 vuosi sitten
    Tuplasin annoksen ja sillä tuli 3 1,5litran foliovuokaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Nam, ohjeella tulee yksi noin 2 litran vuokaan sopiva annos.
  • Nam
    1 vuosi sitten
    Montako foliovuokaa tästä saa esim 1.5 litran pitkiä foliovuokia? Millä ohjeella saan 5 pitkää foliovuokaa
  • Nikander
    2 vuotta sitten
    Tuli mahtavan hyvä porkkanalaatikko kokeilin ensimmäistä kertaa. 😋👍
  • Kaupungista maalle
    2 vuotta sitten
    Hei. Minä keitän riisit yli jääneessä keitinvedessä riisit. Vettä lisäksi, jos tarve. En yleensäkään heitä keitinliemiä pois. Käytän sämpylätaikinoihin ja keittoihin. Ammattikoulussa v. 1982-1984 ko niin neuvottiin.
  • Mies Itävallasta
    4 vuotta sitten
    Olen tällä reseptillä tehnyt nyt monta kertaa, mutta tunnin paistoaika ei todellakaan riitä. Paista niin kauan, kunnes korppujauhot muuttuvat näkyvästi (tummemmiksi). Eli vähintään noin 80 minuuttia, mahdollisesti vielä paljon pidemmin. Tulee kaikin puolin paremman makuinen ja porkkanalaatikko ja suuntuntuma on myös parempi!
  • 2-hengen talous
    6 vuotta sitten
    Perinteinen porkkanalaatikko on hyvää. Nyt sain viljelijä-ystävältä porkkanoita ja aion tehdä laatikoita tällä reseptillä. Pakkasesta on kiva ottaa tarpeen tullen.
  • Reetta
    6 vuotta sitten
    Olen raastanut porkkanat raakoina. Jää kiva purutuntuma.