Lanttulaatikko soseesta
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Joulupöydän suosituimpiin herkkuihin kuuluva lanttulaatikko on helppo ja nopea valmistaa, kun hyödynnät valmista lanttusosetta. Nam!
Ainekset
8 annosta
2 pkt (à 500g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 dl | korppujauhoja tai |
1 | kananmuna tai |
1/2 dl | siirappia tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | inkivääriä tai |
1/4 tl | valkopippuria tai |
1/4 tl | jauhettua muskottipähkinää tai |
Pinnalle | |
---|---|
korppujauhoja tai | |
voita tai |
Ravintosisältö
Energia | 471 kJ / 113 kcal |
Rasva | 5,5 g |
josta tyydyttynyttä | 3,4 g |
Hiilihydraatit | 14,3 g |
josta sokereita | 6,9 g |
Proteiini | 2 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kaada kulhoon kerma ja sekoita joukkoon korppujauhot.
Sekoittele, kunnes korppujauhot alkavat turvota.
Lisää turvonneisiin korppujauhoihin lanttusose, muna, siirappi ja muut mausteet.
Kaada seos voideltuun vuokaan. Painele lusikalla soseen pintaan kuvioita.
Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
Jos haluat keittää lantut itse, löydät täältä perinteisen lanttulaatikon ohjeen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dlHinta 1,19/kpl5,95/l
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Plussa-etu −20 %Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 1,43/kpl62,17/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (77,83/kg)
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Suvi lanttusose 1kg SuomiHinta 5,95/kpl5,95/kg
- Pirkka punajuuri-perunasose 500g FIHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositonHinta 1,55/kpl7,75/l
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dlHinta 2,95/kpl5,90/l
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,64/kpl10,95/kg
- InkivääriHinta n. 1,34/kpl8,95/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Valkopippuri 34g kok pussiPlussa-kortillaEtuhinta 1,67/kpl49,12/kgIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (61,47/kg)
- Santa Maria muskottipähkinä jauhettu 24gHinta 3,25/kpl135,42/kg
- Meira Muskottipähk jauhettu 32g tlkHinta 3,39/kpl105,94/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(105 arviota)
- yli 60 min3,9(103 arviota)
- yli 60 min3,9(118 arviota)
- yli 60 min4,0(77 arviota)
- yli 60 min4,0(16 arviota)
- yli 60 min3,8(299 arviota)
- yli 60 min3,9(428 arviota)
- yli 60 min3,8(125 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (342 arviota)
- Minä24 päivää sittenHerkullista tuli, kiitos hyvästä ja helposta reseptistä.
- AL25 päivää sittenKannattaa vielä soseuttaa sauvasekoittimella. Tulee aivan taivaallisen hyvää.
- Erja27 päivää sittenMiksi ette sekoita kaikkia aineita kerralla? Kun mukana on kakki kosteat aineet, korppujauholla on mistä imeä kosteutta, eikä se paakkuunnu. Minä aion sekoittaa nyt kaikki kerralla ja, laitan parvekkeelle ja paista huomenna, kun olen esilämmittänyt huonelämpöön, laittanut korppujauhot ja hieman juoksevaa margariinia päälle.
- Eeva28 päivää sittenAnnoin korppujauhojen turvota kermassa. Siitä tuli kiinteä möykky. Nyt kun lisäsin lmuut aineet ja koetin sekoittaa, sfeos on täynnä kovia möykkyjä, kuin vanhoja purkkiä 😬
- Olli28 päivää sittenTästä reseptistä puuttuu yksi askel 3B: metsästä vaiheessa 1 luomiasi korppujauhoklimppejä, kunnes joulumieli on kunnolla testattu.
- Kati29 päivää sittenTein ja tosiaan korppujauho ja kerma tiivistyy ja paakkuuntuu jos ei ole tarkkana, nuolijalla sekoitin huolellisesti kulhon reunaa pitkin ja lisäsin munan ja siirapin niin notkistui. Tuntuu, että onnitui.
- johanna1 kuukausi sittenHelppo ja hyvä
- Jarna1 kuukausi sittenHerkullinen!
- Siina-tonttu1 vuosi sittenTosi hyvä resepti, kiitos. Tällä samalla tehnyt 30 vuotta, oli hyvä varmistaa silti mitat taas. Jotta korppujauho ei paakkuunnu, kannattaa kulhoon kaataa ensiksi kerma. Sitten korppujauhot vähän kerrallaan, puuhaarukalla koko ajan sekottaen. Sitten antaa hetken turvota, välillä sekoitellen. Lantyusose ja muut aineet sekaan niin se on siinä! Kyllä meni aluksi könttiin itsellänikin, kunnes opin kärsivällisyyttä. 🫢😄
- MH1 vuosi sittenMaukas lanttulaatikko. Testasin jo ennakkoon ja aaton aattona uudestaan :)
- Mirja1 vuosi sittenErittäin hyvää, kuin lapsuuden lanttulaatikko.
- maiju 71v1 vuosi sittenMiksi korppujauhoja soseeseen? Olen laittanut vain pinnalle voinokareiden kanssa. Sementtiä tulee kerman kera.
- Mari1 vuosi sittenToimiva resepti. Tein puolikkaan annoksen ja siitä tuli kaksi foliovuokaa. Korppujauhojen ja kerman sekoittamisessa tulee olla tarkkana, jotta ei muutu paksuksi massaksi, jota ei saa sekoitettua lantun kanssa.
- Seija1 vuosi sittenKyllä korppujauhot sekoittuvat hyvin kun muistaa sekoittaa seosta koko ajan. Mausteet tekee laatikon👍 Maista ja mausta.Juuri uunissa kolme pientä foliorasiaa paistumassa.
- Höh! miksen lukenut kommentteja!1 vuosi sittenKorppujauhot kermaan, hirveän klönttistä tuli. Ei jatkoon tämä resepti.
- kokkailija2 vuotta sittenjoo-o. Miten ihmeessä saatte korppujauhon tasaisesti sekoitettua massaan? Tuli kauheita könttejä. Laatikot nyt uunissa, saa nähdä mitä tulee.
- Mary3 vuotta sittenHyvä perusohje. Itse laitan vähän vähemmän korppujauhoja ja lisään siirappia ja muita mausteita. Maistellessa sen huomaa mitä kannattaa lisätä. Hyvä tullut joka kerta.
- Riitta4 vuotta sittenEnsimmäisen kerran tehty lanttulaatikkoa itse ja tulipas makoisaa. Hyvä ja helppo ohje!
- Joanna7 vuotta sittenlaatikkoresepteihin olisi mukava saada tieto, kuinka moneen vuokaan määrästä riittää esim 2 x 0,8 ltr
- 65v tuula7 vuotta sittenEka kerran teen laatikot ihan ite.