Lanttulaatikko soseestaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lanttulaatikko soseesta

Perinteisen lanttulaatikon valmistus nopeutuu ja helpottuu, kun hyödynnät valmista lanttusosetta.

  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 158 kcal / annos (180g)

Ainekset

8 annosta
    • 1kgpakastettua lanttusosetta (tai 1,2 kg lanttuja)
    • 2dlPirkka kevytkermaa
    • 1dlkorppujauhoja
    • 1kananmuna
    • 1/2dlsiirappia
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/4tlinkivääriä
    • 1/4tlvalkopippuria
    • 1/4tlmuskottia

Pinnalle

    • korppujauhoja
    • voita

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna lanttusoseen sulaa jääkaapissa yön yli. Kaada kulhoon maito tai kerma ja sekoita joukkoon korppujauhot. Sekoittele, kunnes korppujauhot alkavat turvota. Lisää turvonneisiin korppujauhoihin lanttusose, muna, siirappi ja muut mausteet. Kaada seos voideltuun vuokaan. Painele lusikalla soseen pintaan kuvioita. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 158 kcal662 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja23,6 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 81 arvostelua
  • paluu vanhaan reseptiin24.12.2018

    Huono resepti. Älkää missään nimessä sekoittako korppujauhoja kermaan, tai maitoon. Jämähtää sementiksi n. kahdessakymmenessä sekunnissa. Loppuilta meneekin paukkuja painellessa lanttusoseessa.

  • Joanna23.12.2017

    laatikkoresepteihin olisi mukava saada tieto, kuinka moneen vuokaan määrästä riittää esim 2 x 0,8 ltr

  • 65v tuula22.12.2017

    Eka kerran teen laatikot ihan ite.