Lanttulaatikko soseesta Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lanttulaatikko soseesta

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Joulupöydän suosituimpiin herkkuihin kuuluva lanttulaatikko on helppo ja nopea valmistaa, kun hyödynnät valmista lanttusosetta. Nam!

    Ainekset

    8 annosta
    2 pkt (à 500g)
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 dl
     
    korppujauhoja
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1/2 dl
     
    siirappia
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4 tl
     
    inkivääriä
    tai
    1/4 tl
     
    valkopippuria
    tai
    1/4 tl
     
    jauhettua muskottipähkinää
    tai

    Pinnalle

     
    korppujauhoja
    tai
     
    voita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    471 kJ / 113 kcal
    Rasva
    5,5 g
    josta tyydyttynyttä
    3,4 g
    Hiilihydraatit
    14,3 g
    josta sokereita
    6,9 g
    Proteiini
    2 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Kaada kulhoon kerma ja sekoita joukkoon korppujauhot.
    Sekoittele, kunnes korppujauhot alkavat turvota.
    Lisää turvonneisiin korppujauhoihin lanttusose, muna, siirappi ja muut mausteet.
    Kaada seos voideltuun vuokaan. Painele lusikalla soseen pintaan kuvioita.
    Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare.
    Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
    Jos haluat keittää lantut itse, löydät täältä perinteisen lanttulaatikon ohjeen.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      Hinta 1,19/kpl
      5,95/l
    • Myllyn Paras Korppujauho 300g
      Hinta 1,49/kpl
      4,97/kg
    • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
      Hinta 3,35/kpl
      9,57/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
      Hinta 1,19/kpl
      49,58/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi mauste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,43/kpl
      62,17/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,79/kpl (77,83/kg)
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Suvi lanttusose 1kg Suomi
      Hinta 5,95/kpl
      5,95/kg
    • Pirkka punajuuri-perunasose 500g FI
      Hinta 2,79/kpl
      5,58/kg
    • Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositon
      Hinta 1,55/kpl
      7,75/l
    • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/l
    • Pirkka korppujauho 320g
      Hinta 1,09/kpl
      3,41/kg
    • Moilas korppujauho 350g gluteeniton
      Hinta 3,79/kpl
      10,83/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Dansukker tumma siirappi 750g
      Hinta 2,49/kpl
      3,32/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Inkivääri luomu
      Hinta n. 1,64/kpl
      10,95/kg
    • Inkivääri
      Hinta n. 1,34/kpl
      8,95/kg
    • Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24g
      Hinta 2,09/kpl
      87,08/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Meira Valkopippuri 34g kok pussi
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,67/kpl
      49,12/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (61,47/kg)
    • Santa Maria muskottipähkinä jauhettu 24g
      Hinta 3,25/kpl
      135,42/kg
    • Meira Muskottipähk jauhettu 32g tlk
      Hinta 3,39/kpl
      105,94/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (342 arviota)

    • Minä
      24 päivää sitten
      Herkullista tuli, kiitos hyvästä ja helposta reseptistä.
    • AL
      25 päivää sitten
      Kannattaa vielä soseuttaa sauvasekoittimella. Tulee aivan taivaallisen hyvää.
    • Erja
      27 päivää sitten
      Miksi ette sekoita kaikkia aineita kerralla? Kun mukana on kakki kosteat aineet, korppujauholla on mistä imeä kosteutta, eikä se paakkuunnu. Minä aion sekoittaa nyt kaikki kerralla ja, laitan parvekkeelle ja paista huomenna, kun olen esilämmittänyt huonelämpöön, laittanut korppujauhot ja hieman juoksevaa margariinia päälle.
    • Eeva
      28 päivää sitten
      Annoin korppujauhojen turvota kermassa. Siitä tuli kiinteä möykky. Nyt kun lisäsin lmuut aineet ja koetin sekoittaa, sfeos on täynnä kovia möykkyjä, kuin vanhoja purkkiä 😬
    • Olli
      28 päivää sitten
      Tästä reseptistä puuttuu yksi askel 3B: metsästä vaiheessa 1 luomiasi korppujauhoklimppejä, kunnes joulumieli on kunnolla testattu.
    • Kati
      29 päivää sitten
      Tein ja tosiaan korppujauho ja kerma tiivistyy ja paakkuuntuu jos ei ole tarkkana, nuolijalla sekoitin huolellisesti kulhon reunaa pitkin ja lisäsin munan ja siirapin niin notkistui. Tuntuu, että onnitui.
    • johanna
      1 kuukausi sitten
      Helppo ja hyvä
    • Jarna
      1 kuukausi sitten
      Herkullinen!
    • Siina-tonttu
      1 vuosi sitten
      Tosi hyvä resepti, kiitos. Tällä samalla tehnyt 30 vuotta, oli hyvä varmistaa silti mitat taas. Jotta korppujauho ei paakkuunnu, kannattaa kulhoon kaataa ensiksi kerma. Sitten korppujauhot vähän kerrallaan, puuhaarukalla koko ajan sekottaen. Sitten antaa hetken turvota, välillä sekoitellen. Lantyusose ja muut aineet sekaan niin se on siinä! Kyllä meni aluksi könttiin itsellänikin, kunnes opin kärsivällisyyttä. 🫢😄
    • MH
      1 vuosi sitten
      Maukas lanttulaatikko. Testasin jo ennakkoon ja aaton aattona uudestaan :)
    • Mirja
      1 vuosi sitten
      Erittäin hyvää, kuin lapsuuden lanttulaatikko.
    • maiju 71v
      1 vuosi sitten
      Miksi korppujauhoja soseeseen? Olen laittanut vain pinnalle voinokareiden kanssa. Sementtiä tulee kerman kera.
    • Mari
      1 vuosi sitten
      Toimiva resepti. Tein puolikkaan annoksen ja siitä tuli kaksi foliovuokaa. Korppujauhojen ja kerman sekoittamisessa tulee olla tarkkana, jotta ei muutu paksuksi massaksi, jota ei saa sekoitettua lantun kanssa.
    • Seija
      1 vuosi sitten
      Kyllä korppujauhot sekoittuvat hyvin kun muistaa sekoittaa seosta koko ajan. Mausteet tekee laatikon👍 Maista ja mausta.Juuri uunissa kolme pientä foliorasiaa paistumassa.
    • Höh! miksen lukenut kommentteja!
      1 vuosi sitten
      Korppujauhot kermaan, hirveän klönttistä tuli. Ei jatkoon tämä resepti.
    • kokkailija
      2 vuotta sitten
      joo-o. Miten ihmeessä saatte korppujauhon tasaisesti sekoitettua massaan? Tuli kauheita könttejä. Laatikot nyt uunissa, saa nähdä mitä tulee.
    • Mary
      3 vuotta sitten
      Hyvä perusohje. Itse laitan vähän vähemmän korppujauhoja ja lisään siirappia ja muita mausteita. Maistellessa sen huomaa mitä kannattaa lisätä. Hyvä tullut joka kerta.
    • Riitta
      4 vuotta sitten
      Ensimmäisen kerran tehty lanttulaatikkoa itse ja tulipas makoisaa. Hyvä ja helppo ohje!
    • Joanna
      7 vuotta sitten
      laatikkoresepteihin olisi mukava saada tieto, kuinka moneen vuokaan määrästä riittää esim 2 x 0,8 ltr
    • 65v tuula
      7 vuotta sitten
      Eka kerran teen laatikot ihan ite.