Gluteeniton britakakku
Gluteeniton britakakku on herkullinen jälkiruoka, jossa maistuvat herukkamarjat ja marenki. Halutessaan pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Noin 0,70€/annos.
- 10 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 150gPirkka voita
- 1 1/2dlsokeria
- 4kananmunan keltuaista
- 2 1/2dlvaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 2tlleivinjauhetta
- 1 1/2dlmaitoa
Marenki
- 4kananmunan valkuaista
- 2dlsokeria
Täyte
- 2rklfariinisokeria
- n. 7dl(2 ps/à 200 g)Pirkka herukkasekoitusta (pakaste) tai
- tuoreita punaherukoita ja mustaherukoita
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
- Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
- Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja ripottele pinnalle 3/4 marjoista. Pakastemarjat saavat olla kohmeisia. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele marjoilla ja tarjoa heti.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Maailman paras Britakakku. Fariinisokeri kermavaahdossa ihan super hyvää.
Kakkupohja jäi raa’aksi marengin alta...
Hei, Jos pohjan pakastaa niin voiko pakastetun pohjan täyttää edellisenä päivänä ennen juhlia. Säilyykö koostumus ja näkö?
Jemisa, kakku kannattaa täyttää vasta tarjoilupäivänä. Rakenne ja ulkonäkö eivät välttämättä pysy hyvänä yön yli.
veri nais, mut sydä ei kestä...
Paras britakakun ohje!
Onko ideaa, miten saa marengin sailymään ehjänä irrotus ja siirto/kasaus -operaation aikana?
Lyyli, britakakun marengin kuuluukin hieman murtua, sillä alla oleva taikinakerros on pehmeää. Taikinalevyä voi kuitenkin koittaa varovasti siirtää esimerkiksi leikkuulaudan avulla. Britakakku saa olla rennon näköinen, joten ei haittaa jos marenki murtuu.
Eka Brita ikinä, jos pakastimessa on tilaa kokonaiselle kakkulevylle niin sen voi pakastaa sellaisenaan, mutta helpompaa se on, kun levyn leikkaa valmiiksi puoliksi.
Hei! Jos pakastan pohjan ennen täyttämistä, onko tarkoitus kuitenkin leikata se ennen pakastamista vai vasta jäisenä? Tärkeät juhlat tulossa, ei auta epäonnistua... Ohje sanoo vain että pohjaa helpompi käsitellä jäisenä...
Erittäin hyvä, olen tehnyt jo useasti ja aina täydellisesti onnistunut tämän ohjeen mukaan.
Paras kakku
Ensimmäinen kerta kun britakakku epäonnistui. Liikaa rasvaa pohjaan, jäi löysäksi vaikka oli tuplapaistoajan. Koostumus kaikenkaikkiaan liian pehmoinen ja "löllö". Vähemmän rasvaa, lyhyt esipaisto pohjalle ennen marenkia ja pidempi paistoaika pienemmällä lämmöllä voisi toimia.
Anni, todella harmillista kuulla, että kakku ei onnistunut. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.
Onnistuuko kakku, jos jauhoina käyttää kakkujauhoa vehnästä, perun- tai maissijauhoa?
Ritva, reseptihausta löytyy useampi vehnäjauhoilla tehty britakakku. Tässä esimerkiksi yksi resepti: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/raparperibritakakku
Leivon syntymäpäivälleni ! Toivottavasti onnistuu!!!
Oikeestiko fariinisokeria täytteeseen?!
Päivikki, kyllä täytteeseen tulee fariinisokeria, jonka maku sopii hyvin happamien herukoiden pariksi.
Taikina oli liian suuri meidän uuniin, joka kylläkin on standardi, ja pohja levisi ja valui koko uuniin, seiniä ja luukkua myöten 😞
Hei Selma, ikävä kuulla, että kakku ei onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan.