Hyppää sisältöön
Gluteeniton britakakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton britakakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Gluteeniton britakakku on herkullinen jälkiruoka, jossa maistuvat herukkamarjat ja marenki. Halutessaan pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 annosta

Pohja

Marenki

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 dl sokeria

Täyte 140

Ravintosisältö

  • Energia
    1 106 kJ / 264 kcal
  • Rasva
    16,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    9,9 g
  • Hiilihydraatit
    25,7 g
  • josta sokereita
    20,9 g
  • Proteiini
    2,9 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea ja kakkupohja kypsä.
  3. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
  5. Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja ripottele pinnalle 3/4 marjoista. Pakastemarjat saavat olla kohmeisia. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele marjoilla ja tarjoa heti.
Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (359 arviota)

  • Pirjo
    5 päivää sitten
    Aivan mahtava kakku, joka kelpaa kaikkiin juhliin ja on mumman bravuuri
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    ep, britakakun pohja säilyy ilman täytettä yön yli huoneenlämmössä. Jos pohjan haluaa tehdä tätä aiemmin, kannattaa se pakastaa.
  • Marmatti Martta
    1 kuukausi sitten
    Paras ohje
  • Rous
    3 kuukautta sitten
    Oon tehnyt tällä reseptillä jo monta vuotta, ja aina tulee hyvä. Jopa niin hyvä, että olen pyynnöstä muidenkin juhliin leiponut. Muistakaa salainen ainesosa - rakkaus!
  • Herkkua
    5 kuukautta sitten
    Todella hyvä ohje!
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 kuukautta sitten
    Siksok, britakakun marengin kuuluukin hieman murtua, sillä alla oleva taikinakerros on pehmeää. Torttulevyn on hyvä antaa jäähtyä kunnolla ennen irroittamista. Tarvittaessa leivinpaperia voi myös testata hieman öljytä ennen käyttöä.
  • Siksok
    6 kuukautta sitten
    Hei, Miten pohjapaperin saa hyvin irroitettua torttulevystä. Vaikka minulla on terävä veitsi, osa pohjasta "liimautuu" veitseen torttua irrottaessa.
  • Annikki
    1 vuosi sitten
    Minkä kokoiset kananmunat?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Annikki, reseptiin on käytetty keskikokoisia, M-kokoluokan kananmunia.
  • S
    1 vuosi sitten
    Mansikoilla uskomattoman hyvää. Käytän täytteeseen 5dl kermaa, samat sokerimäärät. Riittää täytettä myös päälle.
  • pullapaakari
    1 vuosi sitten
    Erinomainen ohje ja teen aina tämän mukaan kun teen Britakakun. Luin muiden kommentteja ja olen kyllä sitä mieltä, että ongelmat johtuvat uunien ja käytettyjen jauhojen yms. eroissa. Käyttäkää hyvät ihmiset sitä kuuluisaa maalaisjärkeä. Jos ette ole kokeneita leipureita niin älkää soveltako ohjeita vaan tehkää juuri niin kuin ohje neuvoo, juuri niistä aineksista ja tarkkailkaa sitä uunin lämpötilaa niin hyvä tulee. Itse olen digitaalisella mittarilla seurannut uunin todellisen lämpötilaa, ollakseni varma siitä, että on just se mitä pitää. Kokeneella paakarilla tuskin mitään ongelmia on, ei minulla ainakaan ole ollut. Luottoresepti ja toimii!
  • Hanna
    2 vuotta sitten
    Voisiko kakun paistaa irtopohjavuoassa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Hanna, suosittelemme paistamaan pohjan uunipellillä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Tuuli, emme suosittele pakastamaan kakkua täytteineen.
  • Tuuli
    2 vuotta sitten
    Voiko kakun vai pakastaa täytteineen? Kestääkö kerma sen?
  • Sannu
    2 vuotta sitten
    Paras vastaantullut Britakakun pohjan ohje:) Pohjat pakkaseen yön yli. Halkaisu ja täyttö. Täytetty kakku pakkaseen ja käyttöä edeltävänä iltana jääkaappiin. Näin olen toiminut monta kertaa ja aina onnistunut. Juhlapäivänä jää aikaa muihin hommiin :)
  • Pori 50
    2 vuotta sitten
    Marenki kuuluu tummua heleän ruskeaksi hyvä vaihto ehto tehdä omenasta kun tehnyt sitruunasta
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Rj, kakkupohja on tarkoitus paistaa yhdellä kerralla vasta, kun marenki on levitetty taikinan päälle. Uunien tehokkuudet saattavat kuitenkin vaihdella runsaasti. Jos omalla uunilla pohja jää yhä raa'aksi, vaikka marenki on jo kauniin vaaleanruskea, kannattaa jatkossa säätää uunin lämpöä hieman pienemmälle tai nostaa pelti uunin alimmalle tasolle.
  • Rj
    2 vuotta sitten
    Yleensä kakkupohja laitetaan uuniin siksi aikaa kun marengin tekee. Muuten jää raa’aksi. En tiedä onko ohjeessa virhe kun kommentit näyttää olevan sitä että oli raaka?
  • Merja
    2 vuotta sitten
    Reseptissä liikaa maitoa. Pohja jäi raa'aksi ja marenki tummui. Iso pettymys. En suosittele kenellekään!
  • Tete
    3 vuotta sitten
    Pohja oli raaka ruskean marengin alla.
  • TH
    3 vuotta sitten
    Olen kokeillut muutamia eri britakakkureseptejä aiemmin ja tämä on ollut paras niistä! Pohja pysyy kasassa eikä murene palasiksi. Tästä tuli täydellistä!
  • JN
    3 vuotta sitten
    Erittäin hyvää ja toimiva resepti.
  • Pirjo M-V
    4 vuotta sitten
    Maailman paras Britakakku. Fariinisokeri kermavaahdossa ihan super hyvää.
  • Minnamaaria
    5 vuotta sitten
    Kakkupohja jäi raa’aksi marengin alta...
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Jemisa, kakku kannattaa täyttää vasta tarjoilupäivänä. Rakenne ja ulkonäkö eivät välttämättä pysy hyvänä yön yli.
  • Jemisa
    6 vuotta sitten
    Hei, Jos pohjan pakastaa niin voiko pakastetun pohjan täyttää edellisenä päivänä ennen juhlia. Säilyykö koostumus ja näkö?
  • Arttu
    6 vuotta sitten
    veri nais, mut sydä ei kestä...
  • Maukas
    6 vuotta sitten
    Paras britakakun ohje!
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Lyyli, britakakun marengin kuuluukin hieman murtua, sillä alla oleva taikinakerros on pehmeää. Taikinalevyä voi kuitenkin koittaa varovasti siirtää esimerkiksi leikkuulaudan avulla. Britakakku saa olla rennon näköinen, joten ei haittaa jos marenki murtuu.