• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Gluteeniton britakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton britakakku

Gluteeniton britakakku on herkullinen jälkiruoka, jossa maistuvat herukkamarjat ja marenki. Halutessaan pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Noin 0,70€/annos.

  • 10 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

10 annosta

Pohja

Marenki

    • 4kananmunan valkuaista
    • 2dlsokeria

Täyte

    • 4dlPirkka vispikermaa
    • 2rklfariinisokeria
    • n. 7dl(2 ps/à 200 g)Pirkka herukkasekoitusta (pakaste)
    • tai
    • tuoreita puna- ja mustaherukoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
  3. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
  5. Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja ripottele pinnalle 3/4 marjoista. Pakastemarjat saavat olla kohmeisia. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele marjoilla ja tarjoa heti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 92 arvostelua
  • Anni23.6.2018

    Ensimmäinen kerta kun britakakku epäonnistui. Liikaa rasvaa pohjaan, jäi löysäksi vaikka oli tuplapaistoajan. Koostumus kaikenkaikkiaan liian pehmoinen ja "löllö". Vähemmän rasvaa, lyhyt esipaisto pohjalle ennen marenkia ja pidempi paistoaika pienemmällä lämmöllä voisi toimia.

  • K-Kuluttajapalvelu23.6.2018

    Anni, todella harmillista kuulla, että kakku ei onnistunut. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.

  • Ritva21.4.2018

    Onnistuuko kakku, jos jauhoina käyttää kakkujauhoa vehnästä, perun- tai maissijauhoa?

  • K-Kuluttajapalvelu21.4.2018

    Ritva, reseptihausta löytyy useampi vehnäjauhoilla tehty britakakku. Tässä esimerkiksi yksi resepti: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/raparperibritakakku

  • Ros-Marie12.9.2017

    Leivon syntymäpäivälleni ! Toivottavasti onnistuu!!!

  • Päivikki23.8.2017

    Oikeestiko fariinisokeria täytteeseen?!

  • K-Kuluttajapalvelu23.8.2017

    Päivikki, kyllä täytteeseen tulee fariinisokeria, jonka maku sopii hyvin happamien herukoiden pariksi.

  • Selma19.7.2017

    Taikina oli liian suuri meidän uuniin, joka kylläkin on standardi, ja pohja levisi ja valui koko uuniin, seiniä ja luukkua myöten 😞

  • K-Kuluttajapalvelu19.7.2017

    Hei Selma, ikävä kuulla, että kakku ei onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan.