Gluteeniton britakakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Gluteeniton britakakku on herkullinen jälkiruoka, jossa maistuvat herukkamarjat ja marenki. Halutessaan pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä.
- Gluteeniton
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 150 g Pirkka voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 4 kananmunan keltuaista
- 2 dl Pirkka gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 1/2 dl maitoa
Marenki
- 4 kananmunan valkuaista
- 2 dl sokeria
Täyte 140
- 4 dl Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2 rkl sokeria tai fariinisokeria
- 1–2 tl Pirkka vaniljasokeria
- 2 ps (à 200 g) Pirkka herukkasekoitusta (pakaste) tai n. 7 dl tuoreita punaherukoita ja mustaherukoita
Ravintosisältö
- Energia1 106 kJ / 264 kcal
- Rasva16,2 g
- josta tyydyttynyttä9,9 g
- Hiilihydraatit25,7 g
- josta sokereita20,9 g
- Proteiini2,9 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea ja kakkupohja kypsä.
- Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
- Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja ripottele pinnalle 3/4 marjoista. Pakastemarjat saavat olla kohmeisia. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele marjoilla ja tarjoa heti.
Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −11 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl (8,45/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(86 arviota)
- 30 - 60 min4,0(268 arviota)
- 30 - 60 min4,0(38 arviota)
- yli 60 min3,5(39 arviota)
- 30 - 60 min3,8(4 arviota)
- 30 - 60 min3,9(91 arviota)
- 30 - 60 min4,1(86 arviota)
- yli 60 min4,4(467 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (359 arviota)
- Pirjo5 päivää sittenAivan mahtava kakku, joka kelpaa kaikkiin juhliin ja on mumman bravuuri
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenep, britakakun pohja säilyy ilman täytettä yön yli huoneenlämmössä. Jos pohjan haluaa tehdä tätä aiemmin, kannattaa se pakastaa.
- Marmatti Martta1 kuukausi sittenParas ohje
- Rous3 kuukautta sittenOon tehnyt tällä reseptillä jo monta vuotta, ja aina tulee hyvä. Jopa niin hyvä, että olen pyynnöstä muidenkin juhliin leiponut. Muistakaa salainen ainesosa - rakkaus!
- Herkkua5 kuukautta sittenTodella hyvä ohje!
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenSiksok, britakakun marengin kuuluukin hieman murtua, sillä alla oleva taikinakerros on pehmeää. Torttulevyn on hyvä antaa jäähtyä kunnolla ennen irroittamista. Tarvittaessa leivinpaperia voi myös testata hieman öljytä ennen käyttöä.
- Siksok6 kuukautta sittenHei, Miten pohjapaperin saa hyvin irroitettua torttulevystä. Vaikka minulla on terävä veitsi, osa pohjasta "liimautuu" veitseen torttua irrottaessa.
- Annikki1 vuosi sittenMinkä kokoiset kananmunat?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenAnnikki, reseptiin on käytetty keskikokoisia, M-kokoluokan kananmunia.
- S1 vuosi sittenMansikoilla uskomattoman hyvää. Käytän täytteeseen 5dl kermaa, samat sokerimäärät. Riittää täytettä myös päälle.
- pullapaakari1 vuosi sittenErinomainen ohje ja teen aina tämän mukaan kun teen Britakakun. Luin muiden kommentteja ja olen kyllä sitä mieltä, että ongelmat johtuvat uunien ja käytettyjen jauhojen yms. eroissa. Käyttäkää hyvät ihmiset sitä kuuluisaa maalaisjärkeä. Jos ette ole kokeneita leipureita niin älkää soveltako ohjeita vaan tehkää juuri niin kuin ohje neuvoo, juuri niistä aineksista ja tarkkailkaa sitä uunin lämpötilaa niin hyvä tulee. Itse olen digitaalisella mittarilla seurannut uunin todellisen lämpötilaa, ollakseni varma siitä, että on just se mitä pitää. Kokeneella paakarilla tuskin mitään ongelmia on, ei minulla ainakaan ole ollut. Luottoresepti ja toimii!
- Hanna2 vuotta sittenVoisiko kakun paistaa irtopohjavuoassa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenHanna, suosittelemme paistamaan pohjan uunipellillä.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenTuuli, emme suosittele pakastamaan kakkua täytteineen.
- Tuuli2 vuotta sittenVoiko kakun vai pakastaa täytteineen? Kestääkö kerma sen?
- Sannu2 vuotta sittenParas vastaantullut Britakakun pohjan ohje:) Pohjat pakkaseen yön yli. Halkaisu ja täyttö. Täytetty kakku pakkaseen ja käyttöä edeltävänä iltana jääkaappiin. Näin olen toiminut monta kertaa ja aina onnistunut. Juhlapäivänä jää aikaa muihin hommiin :)
- Pori 502 vuotta sittenMarenki kuuluu tummua heleän ruskeaksi hyvä vaihto ehto tehdä omenasta kun tehnyt sitruunasta
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenRj, kakkupohja on tarkoitus paistaa yhdellä kerralla vasta, kun marenki on levitetty taikinan päälle. Uunien tehokkuudet saattavat kuitenkin vaihdella runsaasti. Jos omalla uunilla pohja jää yhä raa'aksi, vaikka marenki on jo kauniin vaaleanruskea, kannattaa jatkossa säätää uunin lämpöä hieman pienemmälle tai nostaa pelti uunin alimmalle tasolle.
- Rj2 vuotta sittenYleensä kakkupohja laitetaan uuniin siksi aikaa kun marengin tekee. Muuten jää raa’aksi. En tiedä onko ohjeessa virhe kun kommentit näyttää olevan sitä että oli raaka?
- Merja2 vuotta sittenReseptissä liikaa maitoa. Pohja jäi raa'aksi ja marenki tummui. Iso pettymys. En suosittele kenellekään!
- Tete3 vuotta sittenPohja oli raaka ruskean marengin alla.
- TH3 vuotta sittenOlen kokeillut muutamia eri britakakkureseptejä aiemmin ja tämä on ollut paras niistä! Pohja pysyy kasassa eikä murene palasiksi. Tästä tuli täydellistä!
- JN3 vuotta sittenErittäin hyvää ja toimiva resepti.
- Pirjo M-V4 vuotta sittenMaailman paras Britakakku. Fariinisokeri kermavaahdossa ihan super hyvää.
- Minnamaaria5 vuotta sittenKakkupohja jäi raa’aksi marengin alta...
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenJemisa, kakku kannattaa täyttää vasta tarjoilupäivänä. Rakenne ja ulkonäkö eivät välttämättä pysy hyvänä yön yli.
- Jemisa6 vuotta sittenHei, Jos pohjan pakastaa niin voiko pakastetun pohjan täyttää edellisenä päivänä ennen juhlia. Säilyykö koostumus ja näkö?
- Arttu6 vuotta sittenveri nais, mut sydä ei kestä...
- Maukas6 vuotta sittenParas britakakun ohje!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenLyyli, britakakun marengin kuuluukin hieman murtua, sillä alla oleva taikinakerros on pehmeää. Taikinalevyä voi kuitenkin koittaa varovasti siirtää esimerkiksi leikkuulaudan avulla. Britakakku saa olla rennon näköinen, joten ei haittaa jos marenki murtuu.