Gluteeniton pizza
- Annosmäärä1 pellillinen
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
Pohja | |
---|---|
2 1/2 dl | vettä tai |
25 g | hiivaa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
4 dl | tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
Täyte | |
1 (500 g) | munakoiso tai |
3 rkl | oliiviöljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 prk (340 g) | Jävla Sås Tomato Sauce -kastiketta tai |
100 g | kirsikkatomaatteja tai |
1 pkt (250 g) | tai |
Lisäksi | |
tuoretta basilikaa tai rucolaa tai |
Valmistus
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja alusta taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
Leikkaa munakoiso noin puolen sentin viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista viipaleet molemmin puolin kypsäksi. Mausta suolalla ja siirrä sivuun lautaselle.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna sipuleita ja tomaattikastiketta pannulla sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt ja kastike hieman tiivistynyt.
Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Käytä jauhoja apuna. Nosta pizzapohja leivinpapereineen pellille.
Levitä tomaattikastike pizzalle. Raasta halloumi raastimen karkeimmalla terällä ja ripottele kastikkeen päälle. Levitä lopuksi pinnalle munakoisoviipaleet ja puolitetut kirsikkatomaatit.
Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele pizza tuoreella basilikalla tai rucolalla.
Huomaathan, että Pirkka gluteeniton jauhoseos sisältää psylliumia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,59/kpl
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kgHinta 4,99/kpl4,99/kg
- Plussa-etu −13 %Pirkka Parhaat halloumi juusto 250gPlussa-kortillaEtuhinta 3,95/kpl15,80/kgIlman Plussa-korttia 4,59/kpl
- Rucola 70gHinta 1,59/kpl22,71/kg
- Mimi's Rucola verso 50g SuomiHinta 2,99/kpl59,80/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 14,35/kpl14,35/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka Parhaat halloumijuustoviipaleet 200gHinta 3,99/kpl19,95/kg
- Juustoportti Halla 150g viipaloitu paistettava juusto laktoositonHinta 3,99/kpl26,60/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(201 arviota)
- 30 - 60 min3,8(13 arviota)
- yli 60 min4,7(61 arviota)
- 30 - 60 min4,0(90 arviota)
- 30 - 60 min4,0(101 arviota)
- yli 60 min4,0(51 arviota)
- yli 60 min4,3(70 arviota)
- yli 60 min4,3(497 arviota)
Arvostele resepti
- Pettymys3 vuotta sittenPohjasta tulee liian paksu uunipellilliseen eikä se paistunut kypsäksi edes 25 minuutissa kiertoilmalla. Tomaattikastikkeeseen kannattaa lisätä kunnolla pizza- tai yrttimaustetta sekä suolaa, muuten jää todella mauttomaksi kuten meillä. Halloumi ei maistunut lopputuloksessa lainkaan.