Gluteeniton pizza
Gluteeniton kasvispizza saa paljon makua raastetusta halloumista. Mehevät munakoisoviipaleet maistuvat pizzan päällä ihanalta. Noin. 3,15€/annos.*
- 1 pellillinen
- 30 - 60 min
Ainekset
1 pellillinen
Pohja
- 2 1/2dlvettä
- 25ghiivaa
- 3/4tlsuolaa
- 2rkloliiviöljyä
Täyte
- 1(500 g)munakoiso
- 3rkloliiviöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1(100 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1prk(340 g)Jävla Sås Tomato Sauce -kastiketta
- 100gkirsikkatomaatteja
- 1pkt(250 g)Pirkka Parhaat halloumijuustoa
Lisäksi
- tuoretta basilikaa tai
- rucolaa
Valmistus
30 - 60 min- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja alusta taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
- Leikkaa munakoiso noin puolen sentin viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista viipaleet molemmin puolin kypsäksi. Mausta suolalla ja siirrä sivuun lautaselle.
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna sipuleita ja tomaattikastiketta pannulla sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt ja kastike hieman tiivistynyt.
- Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Käytä jauhoja apuna. Nosta pizzapohja leivinpapereineen pellille.
- Levitä tomaattikastike pizzalle. Raasta halloumi raastimen karkeimmalla terällä ja ripottele kastikkeen päälle. Levitä lopuksi pinnalle munakoisoviipaleet ja puolitetut kirsikkatomaatit.
- Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele pizza tuoreella basilikalla tai rucolalla.
Tiesitkö että...
Huomaathan, että Pirkka gluteeniton jauhoseos sisältää psylliumia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Pohjasta tulee liian paksu uunipellilliseen eikä se paistunut kypsäksi edes 25 minuutissa kiertoilmalla. Tomaattikastikkeeseen kannattaa lisätä kunnolla pizza- tai yrttimaustetta sekä suolaa, muuten jää todella mauttomaksi kuten meillä. Halloumi ei maistunut lopputuloksessa lainkaan.