Hyppää sisältöön
Gluteeniton pizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton pizza

  • Annosmäärä1 pellillinen
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Gluteeniton kasvispizza saa paljon makua raastetusta halloumista. Mehevät munakoisoviipaleet maistuvat pizzan päällä ihanalta.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

1 pellillinen

Pohja

Täyte

Lisäksi

  • tuoretta basilikaa tai rucolaa

Ravintosisältö

  • Energia
    3 631 kJ / 868 kcal
  • Rasva
    49 g
  • josta tyydyttynyttä
    16,8 g
  • Hiilihydraatit
    74,2 g
  • josta sokereita
    15,5 g
  • Proteiini
    27,8 g
  • Suola
    6,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja alusta taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Leikkaa munakoiso noin puolen sentin viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista viipaleet molemmin puolin kypsäksi. Mausta suolalla ja siirrä sivuun lautaselle.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna sipuleita ja tomaattikastiketta pannulla sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt ja kastike hieman tiivistynyt.
  4. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Käytä jauhoja apuna. Nosta pizzapohja leivinpapereineen pellille.
  5. Levitä tomaattikastike pizzalle. Raasta halloumi raastimen karkeimmalla terällä ja ripottele kastikkeen päälle. Levitä lopuksi pinnalle munakoisoviipaleet ja puolitetut kirsikkatomaatit.
  6. Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele pizza tuoreella basilikalla tai rucolalla.
Huomaathan, että Pirkka gluteeniton jauhoseos sisältää psylliumia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (34 arviota)

  • Pettymys
    5 vuotta sitten
    Pohjasta tulee liian paksu uunipellilliseen eikä se paistunut kypsäksi edes 25 minuutissa kiertoilmalla. Tomaattikastikkeeseen kannattaa lisätä kunnolla pizza- tai yrttimaustetta sekä suolaa, muuten jää todella mauttomaksi kuten meillä. Halloumi ei maistunut lopputuloksessa lainkaan.