• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Bulgursalaatti grillatuista kasviksistaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Bulgursalaatti grillatuista kasviksista

Grillaa ja marinoi kasvikset ja tarjoa ne herkullisessa bulgursalaatissa. Fetajuusto ja harissa-jogurttikastike viimeistelevät salaatin. Noin 1,85€/annos.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta

Grillatut kasvikset

    • 1(500 g)pieni kukkakaali
    • 1(300 g)kesäkurpitsa
    • 1(225 g)pieni munakoiso
    • 1(100 g)Pirkka suippopaprika

Marinadi

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna persilja. Sekoita tomaatit, sipuli, persilja, sitruunanmehu ja oliiviöljy bulgurin joukkoon. Mausta mustapippurilla. Nosta jääkaappiin tekeytymään kasvisten grillauksen ajaksi.
  2. Irrota kukkakaali kukinnoiksi. Leikkaa kesäkurpitsa puoliksi tai kolmeen osaan ja viipaloi se pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa munakoisosta puolikiekkoja. Viipaloi suippopaprika renkaiksi.
  3. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja pyörittele kasvikset marinadissa. Grillaa kasviksia, kunnes ne saavat pintaansa väriä ja pehmenevät hieman. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  4. Levitä bulgur laakealle tarjoiluvadille ja asettele päälle grillatut kasvikset. Murusta pinnalle fetajuustoa isoina paloina ja koristele salaatti tuoreella oreganolla.
  5. Sekoita turkkilaiseen jogurttiin harissaa ja ripaus suolaa. Tarjoa kastike salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 27 arvostelua